Έντυπη Έκδοση

Μπίρα του σήμερα με νερό 3.000 ετών και φίλτρο του 1600 π.Χ.

Ημπίρα Volkan είναι ελληνική, παράγεται στη Σαντορίνη, κατέκτησε τον κόσμο, και απέσπασε διεθνείς διακρίσεις. Το μυστικό της είναι τα πετρώματα που εκλύθηκαν από τα βάθη της γης κατά την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, το 1600 π.Χ. Χρησιμοποιούνται ως φίλτρο, και το νερό αποκτά τη γεύση που είχε το νερό της Σαντορίνης πριν από 3.000 χρόνια.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, Παύλο Κωτσίδη, το νερό με το οποίο παρασκευάζεται μία μπίρα επηρεάζει ιδιαίτερα τη γεύση της. Ομως, το φυσικό νερό της Σαντορίνης σπανίζει και είναι ακατάλληλο για ζυθοποιία, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αλάτι. «Γι' αυτό, προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε το αυθεντικό νερό της Σαντορίνης, πήραμε βασάλτη προερχόμενο από την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης το 1600 π.Χ. -ένα υλικό πλούσιο σε φυσικά μέταλλα- και δημιουργήσαμε ένα φίλτρο ηφαιστειακής πέτρας, ειδικά για τη Volkan».

Το νερό φιλτράρεται από το βασάλτη, με στόχο να προσομοιώσει τη γεύση του με αυτή που θα είχε πριν από χιλιάδες χρόνια. «Στόχος μας ήταν η προσομοίωση της γεύσης που θα είχε το νερό της Σαντορίνης πριν από σχεδόν 3.000 χρόνια», δηλώνει ο Π. Κωτσίδης.

Ενα ακόμη αρχαίο συστατικό είναι το σπάνιο και δύσκολο στη συγκομιδή του κίτρο Νάξου. Χρησιμοποιείται πρώτη φορά στην παρασκευή μπίρας. Είναι το αρχαιότερο εσπεριδοειδές.

Τη συνταγή συμπληρώνει το σπάνιο μέλι Σαντορίνης. Από μέλισσες που τρυγούν τα άνθη της φάβας, των αμπελιών, της φιστικιάς, το θυμάρι και τη ρίγανη. Αλλά στο τέλος του καλοκαιριού απολαμβάνουν λουκούλλεια γεύματα, καθώς οι παραγωγοί του εξαιρετικού γλυκού κρασιού βινσάντο απλώνουν τόνους σταφυλιών στον ήλιο να ωριμάσουν, αφήνοντας τις μέλισσες ελεύθερες να τρυγήσουν τη γλυκιά τους φρουκτόζη.

Η Volkan παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της καμπάνιας των εστιατορίων «Ζύθος» και «Ζύθος Ντορέ», για την παρουσίαση των Ελληνικών Μικροζυθοποιείων. Η Volkan διακρίθηκε με το βραβείο «New Product Innovation of the Year» (Καινοτόμο Προϊόν της Χρονιάς), στην «International Beer Awards 2013», στην Πράγα. Οπως ανακοινώθηκε, σε ανταπόδοση του ελληνικού και τοπικού brandname, η Volkan και ο ιδιοκτήτης της έχουν δωρίσει περισσότερα από 1,3 εκ. ευρώ σε ομόλογα του ελληνικού χρέους στο «Greece Debt Free» (Ελλάδα χωρίς χρέος).

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Βραβεία/Απονομές
Παραγωγοί
Θεσσαλονίκη
Κλάδος τροφίμων και ποτών
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σαξώνης: Μαζί τα φάγαμε
Χαρίζουν κλήσεις που γράφτηκαν στο... πόδι
Σωφρονιστικό σύστημα
Κοντεύει να χρονίσει η κατεπείγουσα έρευνα
Στη φυλακή-φρούριο του Δομοκού
Πολιτικά σκάνδαλα
900 κακουργήματα μπήκαν στο αρχείο επί Βενιζέλου
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Μαζιώτης και Ρούπα μιλάνε για... όλα
ΤΑΙΠΕΔ
Το ΤΑΙΠΕΔ απειλεί τα φλαμίνγκο
ΕΥΑΘ
Αυξάνεται η διεθνής υποστήριξη στο δημοψήφισμα για το νερό
Καύσιμα/Ενέργεια
Καθαρά καύσιμα από ηλιακή ενέργεια
Ομιλος Μυτιληναίος
Επεισόδια στο «Μακεδονία» με επενδυτές και υπαλλήλους
Οινοπαραγωγοί
Ο οινοχόος της χρονιάς
Κλάδος τροφίμων και ποτών
Μπίρα του σήμερα με νερό 3.000 ετών και φίλτρο του 1600 π.Χ.
Κτηνοτροφία
«Τρελές αγελάδες» στη Φθιώτιδα
Ανθρώπινα
Στέγη Μελέτης Πολιτισμού στη Μύκονο
«Παραμιλητά»