Έντυπη Έκδοση

Ειδική χρηματοδότηση για το Μέγαρο 2,6 εκατ.

Και με το νόμο είναι υποχρεωμένο το ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει τις οφειλές του Μεγάρου Μουσικής. Το αναφέρει χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή σχετική ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου.

Σε έγγραφη απάντηση που απέστειλε στη Βουλή ο κ. Σταϊκούρας, υπενθυμίζει ότι «κατ' εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου περί κατάπτωσης του ελληνικού Δημοσίου, το ελληνικό Δημόσιο, σε περίπτωση αδυναμίας του Μεγάρου Μουσικής να εξυπηρετήσει τις σχετικές δανειακές υποχρεώσεις του, προβαίνει στην εξόφλησή τους».

Βάσει των υποχρεώσεων αυτών το υπουργείο Οικονομικών με παλιότερες αποφάσεις του (2004, 2005, 2007) παρείχε εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου για δάνεια συνολικού ύψους 245 εκατομμυρίων ευρώ που ο Οργανισμός είχε λάβει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Εθνική Τράπεζα.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό Δημόσιο (υπουργείο Πολιτισμού) επιχορήγησε με τρία εκατομμύρια το Μέγαρο Μουσικής για την τρέχουσα χρονιά.

Η βουλευτής από την πλευρά της υπογραμμίζει ότι την ίδια ώρα που άλλοι πολιτιστικοί φορείς εγκαταλείπονται στην τύχη τους, το ελληνικό Δημόσιο συνεχίζει να επιχορηγεί το Μέγαρο Μουσικής, ενώ όπως υποστηρίζει το Δημόσιο θα αναλάβει να καλύψει και τα χρέη από τα δάνειά του.

Γεγονός που επιβεβαιώνει ο κ. Σταϊκούρας. Στο διαβιβαστικό του έγγραφο προς τη Βουλή αναφέρει ότι μέσω του νόμου 4093/2013 δόθηκε η δυνατότητα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Οργανισμού μέσω ειδικής χρηματοδότησης και χορηγήθηκε ποσό ύψους 2.679.265 ευρώ για την εξόφλησή του.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η λ α έγραψε: (πριν 5 έτη)
συγνωμη δηλαδη για να καταλαβω, το Μεγαρο Μουσικης ανηκει στο Δημοσιο? τα εσοδα του πανε στο δημοσιο? η απλα πληρωνουμε μονο το χρεη του??
και με πια λογικη συνεχιζει το δημοσιο να χρηματοδοτει μια επιχειρηση που ουσιαστικα εχει πτωχευσει???
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Επιθεωρήσεις/Ελεγχοι
Βουλή
Χρηματοδότηση
Μέγαρο Μουσικής
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Συγγραφείς
«Με πονάει η Ελλάδα»
Οι gay συγγραφείς δεν διεκδικούν το δικό τους ράφι
Μέγαρο Μουσικής
Ειδική χρηματοδότηση για το Μέγαρο 2,6 εκατ.
TV & Media
Εννιά μήνες μετά το «μαύρο» όλοι στο Ραδιομέγαρο
Κι όλοι έξω από το Acro Music Hall
Σαραντάρια μεν, αλλά...