Έντυπη Έκδοση

ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ «ΟΛΑ» ΚΑΙ ΞΗΡΟ

Μαζιώτης και Ρούπα μιλάνε για... όλα

«Πριν από τέσσερα χρόνια ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας έδωσε τη ζωή του σε μια πολιτική προσπάθεια να μη γίνει η εξαθλίωση όρος ζωής»

Για όλα όσα έχουν γραφτεί και τους έχουν αποδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα «μιλούν» ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, σε κείμενό τους με αφορμή την επέτειο των τεσσάρων χρόνων από την ένοπλη συμπλοκή στη Δάφνη όπου έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρος Φούντας.

«Οι κυβερνώντες κάνουν συνεχείς περικοπές σε έξοδα, αλλά προκλητικά δηλώνουν πως δύο εκατομμύρια τα δίνουν για ρουφιάνους και κεφαλοκυνηγούς που θα τους βοηθήσουν να μας συλλάβουν» «Οι κυβερνώντες κάνουν συνεχείς περικοπές σε έξοδα, αλλά προκλητικά δηλώνουν πως δύο εκατομμύρια τα δίνουν για ρουφιάνους και κεφαλοκυνηγούς που θα τους βοηθήσουν να μας συλλάβουν» Στο κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org, οι δύο καταζητούμενοι -που μαζί με τον Κώστα Γουρνά έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας»- και προσφάτως επικηρυγμένοι με 2.000.000 ευρώ, δηλώνουν ότι δεν έχουν σχέση με την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», το αυτοκίνητο του Παλαιού Φαλήρου, αλλά και τον Χριστόδουλο Ξηρό. Αναφέρονται ακόμη στην επικήρυξή τους, στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας και τη στοχοποίηση αναρχικών.

Για τον Λάμπρο Φούντα: «Πριν από τέσσερα χρόνια ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας έδωσε τη ζωή του σε μια πολιτική προσπάθεια να μη γίνει η εξαθλίωση όρος ζωής, να μη θυσιάζονται άνθρωποι για τη σωτηρία του συστήματος. (...) Εδωσε τη ζωή του για να ανοίξει ο μόνος δρόμος για το οριστικό ξεπέρασμα των κρίσεων, να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση, για την κοινωνική Επανάσταση. Αυτό είναι το ζητούμενο για το οποίο αξίζει κανείς να αγωνίζεται, ακόμα και να πεθαίνει», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Για την επικήρυξη: Χαρακτηρίζουν την επικήρυξή τους με 2.000.000 ευρώ «ακόμη περισσότερο σκανδαλώδη», «σε οικονομικό αλλά και ηθικό επίπεδο»: «Οι κυβερνώντες κάνουν συνεχείς περικοπές σε έξοδα που αφορούν την ίδια την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά προκλητικά δηλώνουν πως δύο εκατομμύρια τα δίνουν για ρουφιάνους και κεφαλοκυνηγούς που θα τους βοηθήσουν να μας συλλάβουν».

Για τα σενάρια: Ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα κάνουν λόγο και για τη συνεχή προπαγάνδα που διοχετεύεται στα ΜΜΕ και τους παρουσιάζει να εμπλέκονται σε σειρά «γεγονότων, ενεργειών και πολιτικών δράσεων» που δεν έχουν συμμετάσχει «με κανένα τρόπο».

Αναφέρονται στο αυτοκίνητο με τα όπλα του Παλαιού Φαλήρου, αλλά και τα σενάρια για τους «πιθανούς "συγκατοίκους"» τους και απαντούν, απευθυνόμενοι σε όσους τους θέλουν να έχουν συμπράξει με τον Χριστόδουλο Ξηρό, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν το όνομά του: «(...) έχουμε μερικά σοβαρά κριτήρια για τις πολιτικές μας σχέσεις που είναι πολιτικά, αλλά κυρίως αξιακά και στα οποία συμπεριλαμβάνεται η στάση των αγωνιστών κατά την κρίσιμη, αλλά και αποκαλυπτική συγχρόνως στιγμή της σύλληψης».

Εκτενής είναι η αναφορά τους στην «αυθαίρετη εμπλοκή των ονομάτων τους στην οργάνωση ΟΛΑ». Πρόκειται για την οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού τον Ιανουάριο του 2013, και στην κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι τον περασμένο Δεκέμβριο.

«(...) ο Επαναστατικός Αγώνας είχε διαφορετικά πολιτικά κριτήρια στον τρόπο δράσης, στον τρόπο και στον τόπο που θα πληττόταν κάθε φορά ο πολιτικά επιλεγμένος στόχος, γεγονός που καθόριζε την επιλογή των μέσων και την επιχειρησιακή μεθοδολογία αποφεύγοντας επιχειρησιακές ακροβασίες», αναφέρουν και προσθέτουν ότι οι αντιτρομοκρατικοί αναλυτές δεν μπορούν «να διακρίνουν λεπτές ή ακόμα και μεγάλες πολιτικές διαφορές στο λόγο των ένοπλων οργανώσεων -όπως διαφορές ανάμεσα σε μια λενινιστική και μια αναρχική προκήρυξη».

Κλείνοντας το κείμενό τους, ξεκαθαρίζουν: «(...) η ίδια η ιστορία μας είναι τελικά αυτή που ανατρέπει τους όποιους ανυπόστατους ισχυρισμούς του κρατικού μηχανισμού για εμάς και τις πολιτικές επιλογές μας. Γιατί η ιστορία μας είναι το όνομά μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι».

Κείμενο για τον Λάμπρο Φούντα δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org. και ο Κώστας Γουρνάς, καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση. «Σήμερα, τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Λάμπρου Φούντα, η πάλη του Επαναστατικού Αγώνα, η πάλη του ριζοσπαστικού κινήματος για λευτεριά και κοινωνική δικαιοσύνη είναι πιο δικαιωμένη από ποτέ γιατί φροντίσαμε να είμαστε εκεί που έπρεπε πριν ξεσπάσει η καταιγίδα, πριν εισέλθουμε στο σκότος, στις γραμμές του αγώνα ενάντια στο νεοφιλελεύθερο φασισμό», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τρομοκρατικές οργανώσεις
Δικαστικό ρεπορτάζ
Τρομοκρατία
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σαξώνης: Μαζί τα φάγαμε
Χαρίζουν κλήσεις που γράφτηκαν στο... πόδι
Σωφρονιστικό σύστημα
Κοντεύει να χρονίσει η κατεπείγουσα έρευνα
Στη φυλακή-φρούριο του Δομοκού
Πολιτικά σκάνδαλα
900 κακουργήματα μπήκαν στο αρχείο επί Βενιζέλου
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Μαζιώτης και Ρούπα μιλάνε για... όλα
ΤΑΙΠΕΔ
Το ΤΑΙΠΕΔ απειλεί τα φλαμίνγκο
ΕΥΑΘ
Αυξάνεται η διεθνής υποστήριξη στο δημοψήφισμα για το νερό
Καύσιμα/Ενέργεια
Καθαρά καύσιμα από ηλιακή ενέργεια
Ομιλος Μυτιληναίος
Επεισόδια στο «Μακεδονία» με επενδυτές και υπαλλήλους
Οινοπαραγωγοί
Ο οινοχόος της χρονιάς
Κλάδος τροφίμων και ποτών
Μπίρα του σήμερα με νερό 3.000 ετών και φίλτρο του 1600 π.Χ.
Κτηνοτροφία
«Τρελές αγελάδες» στη Φθιώτιδα
Ανθρώπινα
Στέγη Μελέτης Πολιτισμού στη Μύκονο
«Παραμιλητά»