Έντυπη Έκδοση

Σαξώνης: Μαζί τα φάγαμε

«Εκλεψα, αλλά δεν ήμουν μόνος. Αυτή είναι πραγματικότητα» ανέφερε ο βασικός κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην χθεσινή 17η συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο πρώην διαχειριστής Παναγιώτης Σαξώνης κατέδειξε ως συνενόχους τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον πρώην γ. γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια Ο πρώην διαχειριστής Παναγιώτης Σαξώνης κατέδειξε ως συνενόχους τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον πρώην γ. γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια Ο πρώην διαχειριστής Παναγιώτης Σαξώνης ξέσπασε ενώπιον του δικαστηρίου και κατέδειξε ως συνενόχους τούς συγκατηγορουμένους του πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, γ. γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια και τους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας.

«Δεν αντέχω άλλο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι λεφτά τούς έκλεψα, τόσα χρόνια, και είπαν ότι μόνο εγώ είμαι ο απατεώνας. Είχαν τη δυνατότητα να βάλουν πέντε ανθρώπους να δουν τι τους έκλεψα από την επιχείρησή τους», σημείωσε ο Π. Σαξώνης. Οταν ρωτήθηκε αν υπεξαιρούσε χρήματα και πριν απ' την έναρξη της θητείας Παπαγεωργόπουλου ο κατηγορούμενος άφησε να εννοηθεί ότι καρπώθηκε κάποια ποσά, αλλά αναρωτήθηκε: «Και να αφήσουμε τα 20 εκατομμύρια που υπεξαιρέθηκαν μετά; Πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα».

Ο πρόεδρος της έδρας Παναγιώτης Κατσιρούμπας τού υπενθύμισε ότι ομολόγησε πως έβαλε στην τσέπη περίπου το 10% των υπεξαιρεθέντων, δηλαδή περίπου δύο εκατ. ευρώ. «Είναι πολλά τα λεφτά που εμάς δεν μας φτάνουν επτά ζωές για να τα βγάλουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και ο κατηγορούμενος απάντησε: «Δεν μπορώ να πωβ κάτι άλλο, εκτός από συγγνώμη. Ο δήμαρχος είπε ότι ένας υπάλληλος έφαγε δύο εκατομμύρια. Α, μόνο ένας; Οχι. Αυτή είναι η πραγματικότητα», τόνισε ο Παναγιώτης Σαξώνης και σημείωσε ότι «είμαι ο μόνος που έχω παραδεχτεί πέντε πράγματα».

Επίσης απάντησε καταφατικά όταν ρωτήθηκε αν γνώριζαν και άλλοι, εκτός από τον Μ. Λεμούσια. «Και αυτοί που αθωώθηκαν γνώριζαν».

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Νάιντος πρότεινε να κληθούν να καταθέσουν και τέσσερις υπάλληλοι του δήμου. Το αίτημα έγινε δεκτό και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι αναμένεται να εξεταστούν ως μάρτυρες, στο Εφετείο, το προσεχές χρονικό διάστημα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφθορά
Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
Θεσσαλονίκη
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σχετικά θέματα: Τοπική Αυτοδιοίκηση
Χαρίζουν κλήσεις που γράφτηκαν στο... πόδι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σαξώνης: Μαζί τα φάγαμε
Χαρίζουν κλήσεις που γράφτηκαν στο... πόδι
Σωφρονιστικό σύστημα
Κοντεύει να χρονίσει η κατεπείγουσα έρευνα
Στη φυλακή-φρούριο του Δομοκού
Πολιτικά σκάνδαλα
900 κακουργήματα μπήκαν στο αρχείο επί Βενιζέλου
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Μαζιώτης και Ρούπα μιλάνε για... όλα
ΤΑΙΠΕΔ
Το ΤΑΙΠΕΔ απειλεί τα φλαμίνγκο
ΕΥΑΘ
Αυξάνεται η διεθνής υποστήριξη στο δημοψήφισμα για το νερό
Καύσιμα/Ενέργεια
Καθαρά καύσιμα από ηλιακή ενέργεια
Ομιλος Μυτιληναίος
Επεισόδια στο «Μακεδονία» με επενδυτές και υπαλλήλους
Οινοπαραγωγοί
Ο οινοχόος της χρονιάς
Κλάδος τροφίμων και ποτών
Μπίρα του σήμερα με νερό 3.000 ετών και φίλτρο του 1600 π.Χ.
Κτηνοτροφία
«Τρελές αγελάδες» στη Φθιώτιδα
Ανθρώπινα
Στέγη Μελέτης Πολιτισμού στη Μύκονο
«Παραμιλητά»