Έντυπη Έκδοση

ΕΛ.ΑΣ: ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ...

12ωρη άρση τηλεφωνικού απορρήτου σε πολλές περιοχές

Χάρτες των περιοχών της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου και του Κουκακίου, στις οποίες ήρθη το απόρρητο για 3-12 ώρες
Διαστάσεις σκανδάλου αποκτά η πρωτοφανής αστυνομική πρακτική της άρσης του απορρήτου. Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει το γεγονός, αναφέροντας ότι στις έρευνές της τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους...

Πλήρες θέμα...

 • Αποτέφρωση νεκρών

  • ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ * ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Ναι στην καύση νεκρών
   Ανοίγει και στην Ελλάδα η δυνατότητα καύσης των νεκρών, με κοινή απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Υγείας.
 • "Φρένο" στα μεγάλα εμπορικά κέντρα

  • ΤΙ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΑΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ-ΠΟΛΥΖΟΣ «Οχι»: κτίρια-γίγαντες και αστυνομοκρατούμενη Αθήνα
   Κανόνες, που ισοδυναμούν με «φρένο» στην ανάπτυξη μεγάλων εμπορικών κέντρων τύπου Mall, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθήνας, Γιάννης Πολύζος, στο πλαίσιο του νέου Ρυθμιστικού για το Λεκανοπέδιο που θα παρουσιαστεί το αργότερο στις αρχές του 2011.
 • Εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση

  • ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ 180.000 μετανάστες στον δρόμο για τις κάλπες
   Μέχρι τις 30 Ιουνίου πρέπει να «κάνουν τα χαρτιά τους» 180.000 νόμιμοι μετανάστες στους δήμους όπου διαμένουν μόνιμα προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.
 • Εκπαίδευση

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Φωτογραφικά» 155 εκατ. ευρώ
   Για «φωτογραφικές πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές» και «άκρως συνοπτικές διαδικασίες σε καιρούς εξαιρετικής λιτότητας», καταγγέλλει η ΠΟΣΔΕΠ το υπουργείο Παιδείας σε ό,τι αφορά τη διάθεση 155 εκατ. ευρώ για την επιμόρφωση 150.000 εκπαιδευτικών προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα επόμενα πέντε χρόνια.
  • Πανελλαδικές: λιγότεροι επιτηρητές λόγω... ΔΝΤ
   Με μία ακόμη οδηγία, αυτή τη φορά για τον περιορισμό των επιτηρητών στις πανελλαδικές, που ξεκινούν την Παρασκευή στις 14 Μαΐου, το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τις επιταγές των καιρών ή μάλλον των «δημοσιονομικών δυσκολιών» και ζητεί τα δέοντα από την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • ΕΠΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ «ΣΦΡΑΓΙΔΑ» Οι υποψήφιοι για τις πρυτανικές του ΑΠΘ
   Επτά σχήματα, από τα οποία τέσσερα με κομματική «σφραγίδα», συμμετέχουν τελικά στις πρυτανικές εκλογές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Στην Αθήνα «μένει» το μετρό της Θεσσαλονίκης
   Στην Αθήνα θα εξακολουθούν να λαμβάνονται οι κρίσιμες αποφάσεις για το μετρό Θεσσαλονίκης.
  • Μας ήρθε η τέφρα αλλά ήταν αραιή
   Πέρασε και δεν... άγγιξε το νέφος της τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο, το οποίο αν και επισκέφθηκε χθες τον ελληνικό εναέριο χώρο ήταν αρκετά αραιό για να μη δημιουργήσει προβλήματα στις πτήσεις.
  • Νέοι μητροπολίτες στον Λαγκαδά και τη «διχοτομημένη» Αττική
   Τρεις νέοι μητροπολίτες και δύο επίσκοποι εξελέγησαν χθες στην έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας.
  • Μονή... ατασθαλιών στη Μεσσηνία
   Τις μη νόμιμες ενέργειες που κρύβονται πίσω από τους τοίχους της Μονής Καλογραιών στη Μεσσηνία ερευνούν ειδικοί οικονομικοί ελεγκτές με εντολή του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου.
  • Η καταδίκη ενός εξαρτημένου
   Αλλος ένας άνθρωπος που με μακροχρόνιο αγώνα κατάφερε να απεξαρτηθεί από την ηρωίνη και μάλιστα να επανενταχθεί στην κοινωνία πιάνοντας δουλειά οδηγείται στις φυλακές και στην πιθανή υποτροπή, αφού το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας τον καταδίκασε την περασμένη εβδομάδα σε φυλάκιση 4 ετών χωρίς αναστολή για από κοινού με άλλο ένα άτομο αγορά και κατοχή 9,5 γραμμαρίων ηρωίνης με σκοπό την εμπορία, μια πάγια κατηγορία που απαγγέλλεται στους τοξικομανείς όταν πιάνονται με την ουσία εξάρτησής τους.
  • Από τη «θεραπεία» της ακμής στην... αυτοκαταστροφή
   Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου, που διαδραματίζει καίριο ρόλο στην έγκριση και παρακολούθηση της κυκλοφορίας φαρμάκων και σκευασμάτων στην ευρωπαϊκή αγορά και που το έργο του έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία των πολιτών, αποκρύπτει επιμελώς ότι η χρήση σκευάσματος για τη θεραπεία της σοβαρής «ακμής» οδηγεί όσους το χρησιμοποιήσουν στην... αυτοκαταστροφή.
  • Στο νοσοκομείο η απολογία του Σεϊσίδη
   Στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται ο Σίμος Σεϊσίδης μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο πόδι από αστυνομικό, κατά την επιχείρηση σύλληψής του στον Κεραμεικό, πρόκειται να μεταβεί σήμερα ο ανακριτής που έχει χρεωθεί τη σχετική δικογραφία προκειμένου να λάβει την απολογία του.
  • ΠΡΩΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΣΟΡΟΣ - ΤΩΡΑ ΔΕΝ «ΜΙΛΗΣΑΝ» ΟΙ ΙΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ DNA Αλυτο το μυστήριο με το βρέφος
   Μυστήριο παραμένει η υπόθεση με την εξαφανισμένη σορό του βρέφους, ακόμη και μετά την έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Οι ιστοί που κράτησε ο ιατροδικαστής καταστράφηκαν κατά την επεξεργασία τους, στο πλαίσιο των τοξικολογικών εξετάσεων, και έτσι δεν στάθηκε δυνατό να εξακριβωθεί αν το DNA του νεκρού βρέφους συμπίπτει με αυτό των γονέων. Οι τελευταίοι κατήγγειλαν την εξαφάνιση αφήνοντας υπόνοιες για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας.
  • Η «Μαθητιάδα» της θέλησης
   Για πέμπτη συνεχή χρονιά φέτος, η «Μαθητιάδα» που φιλοξενείται στο παραολυμπιακό πάρκο της Πρώτης Σερρών είχε κύριο μέλημά της τη συνύπαρξη των Ελλήνων μαθητών με τους κορυφαίους Ελληνες αθλητές με αναπηρία και τα «μυστικά» των αθλημάτων τους.
  • Εργατικά... χαμόσπιτα
   Παράδειγμα διασπάθισης δημοσίου χρήματος και αναλγησίας της δημόσιας διοίκησης, χαρακτηρίζουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής την περίπτωση των εργατικών κατοικιών του Οικισμού «ΠΑΤΡΑ XIV» στη Λεύκα Πατρών.
  • Αποκλεισμοί για «Καλλικράτη»
   Οι αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη» καλά κρατούν.
  • Μπίζνες στα κρυφά στη λίμνη Μουριάς
   Περίεργες μπίζνες στην αποξηραμένη από την περίοδο της χούντας λίμνη της Μουριάς στον Πύργο Ηλείας προανήγγειλε πριν από μερικές εβδομάδες μεγάλη εταιρεία γερμανικών και ελβετικών συμφερόντων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τοπικών παραγόντων και οικολογικών οργανώσεων.
  • Τιμώντας την καινοτομία
   Τι κοινό έχουν ο καθηγητής του Χάρβαρντ Νικόλαος Χρηστάκης, ο διευθυντής σχεδιασμού της Ferrari για τη Formula 1, Νίκος Τομπάζης, η πρωτοπόρος στον χρηματοοικονομικό τομέα Ελενα Αμβροσιάδου και ο Γεώργιος Σακελλάρης της Ameresco;
  • Πλακέτα από τον Δήμο Αθηναίων
   Πλακέτα καταδίκης του τραγικού συμβάντος και της βίας στο υποκατάστημα της Marfin επί της οδού Σταδίου, όπου στις 5 Μαΐου 2010 δολοφονήθηκαν τρεις συνάνθρωποί μας, αποφάσισε ομόφωνα να τοποθετήσει το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.