Έντυπη Έκδοση

Αξιοποιώντας το άγχος των εξετάσεων

Οι μέρες των εξετάσεων πλησιάζουν και οι μαθητές μπαίνουν πια στην τελική ευθεία. Η περίοδος των εξετάσεων βιώνεται συνήθως από τα παιδιά με αγωνία και έντονο άγχος.

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • Προβιοτικά, οι φιλικοί μας μικροοργανισμοί
   Στο άκουσμα της λέξης «μικροοργανισμός» το μυαλό των περισσότερων από εμάς ανατρέχει σε κάτι βλαπτικό. Δεν είναι όμως όλοι οι μικροοργανισμοί ίδιοι. Μέσα στο σώμα μας κατοικούν εκατομμύρια ωφέλιμα μικρόβια, τα οποία απαρτίζουν τη λεγόμενη «μικροχλωρίδα» του εντερικού σωλήνα και παίζουν ουσιώδη ρόλο στην προστασία του οργανισμού, καθώς δρουν παρεμποδίζοντας τον αποικισμό της περιοχής από παθογόνα βακτήρια. Σύμφωνα μάλιστα με τον ακριβή ορισμό που τους έχει δοθεί, πρόκειται για «ζωντανούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι, όταν χορηγούνται σε επαρκείς ποσότητες, προσφέρουν οφέλη υγείας στον ξενιστή/ χρήστη».
  • Υπάρχει ελπίδα για την Πάρκινσον
   Ο ασθενής με Πάρκινσον πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να είναι καλά με δική του συμμετοχή. Η φαρμακευτική αγωγή είναι το ένα σκέλος της θεραπείας της νόσου. Το άλλο είναι η φυσική άσκηση. Οσο σημαντική είναι η σωστή θεραπεία, που στις μέρες μας είναι εξατομικευμένη, άλλο τόσο είναι η προσπάθεια του ασθενούς να διατηρεί το σώμα του σε άριστη κατάσταση, αντισταθμίζοντας τις συνέπειες της μειωμένης κινητικότητας που προκαλεί η νόσος. Αυτό ήταν το μήνυμα που στείλαμε ως Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία στην εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε την Παγκόσμια Ημέρα της Πάρκινσον, 24 Απριλίου.
  • 8 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας (Θαλασσαιμίας) Θαλασσαιμία και υπερφόρτωση σιδήρου
   Ο όρος θαλασσαιμία αναφέρεται σε μια ομάδα γενετικών αιματολογικών διαταραχών που επηρεάζουν την παραγωγή αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό, του συστατικού μεταφοράς οξυγόνου των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Πρόκειται για μια από τις πιο κοινές μονογονιδιακές διαταραχές στον κόσμο, που πλήττει πάνω από 1.000 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και περίπου 15 εκατομμύρια άτομα σε όλον τον κόσμο. Η θαλασσαιμία εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα που κατάγονται από την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Ασία και την Αφρική.
  • Παρά τα συνεχή ιατρικά επιτεύγματα σχετικά με τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων Αναξιοποίητο το μεγαλύτερο μέρος του πλακούντα
   Στη χώρα μας το 30% των γονέων επιλέγει τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων είτε μέσω του ιδιωτικού είτε μέσω του δημόσιου τομέα, επειδή πιστεύουν ότι έτσι εξασφαλίζουν τη μελλοντική υγεία του παιδιού τους ή του κοινωνικού συνόλου. Το υπόλοιπο 70% των γονέων δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται, με αποτέλεσμα αυτό το πολύτιμο υλικό να καταλήγει στα απόβλητα των χειρουργείων.
  • Υστεροσκόπηση: μια υπερπολύτιμη βοήθεια για τη γυναίκα
   Μια νέα και πρωτοποριακή μέθοδος έρχεται να βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής όλων των γυναικών. Είναι η «υστεροσκόπηση στο ιατρείο», που αποτελεί μια πρωτοποριακή μέθοδο εξέτασης του εσωτερικού της μήτρας με μεγάλη ακρίβεια και αξιοπιστία.
  • Ξεδιαλύνοντας τους μύθους για την κατάθλιψη
   Ο όρος «κατάθλιψη» στην εποχή μας ίσως είναι από τις λέξεις που συχνά χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν συνήθως μια δυσάρεστη συναισθηματική διάθεση. Σκοπός μου σ' αυτό το άρθρο είναι να προσπαθήσω να ξεκαθαρίσω κάποιους από αυτούς τους μύθους βασισμένη σε πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα.