Έντυπη Έκδοση

ΠΡΩΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΣΟΡΟΣ - ΤΩΡΑ ΔΕΝ «ΜΙΛΗΣΑΝ» ΟΙ ΙΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ DNA

Αλυτο το μυστήριο με το βρέφος

Μυστήριο παραμένει η υπόθεση με την εξαφανισμένη σορό του βρέφους, ακόμη και μετά την έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Οι ιστοί που κράτησε ο ιατροδικαστής καταστράφηκαν κατά την επεξεργασία τους, στο πλαίσιο των τοξικολογικών εξετάσεων, και έτσι δεν στάθηκε δυνατό να εξακριβωθεί αν το DNA του νεκρού βρέφους συμπίπτει με αυτό των γονέων. Οι τελευταίοι κατήγγειλαν την εξαφάνιση αφήνοντας υπόνοιες για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας.

Η απάντηση των εγκληματολογικών εργαστηρίων ύστερα από 4,5 μήνες έφτασε από την Αθήνα στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και στο διαβιβαστικό έγγραφο αναφέρεται ότι «δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα λόγω ακαταλληλότητας των δειγμάτων» που αλλοιώθηκαν επειδή παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στη φορμόλη και στους κύβους παραφίνης, έτσι ώστε να τα εξετάσουν οι ιατροδικαστές και οι τοξικολόγοι στο μικροσκόπιο.

Μετά την εξέλιξη αυτή η δικογραφία θα επιστραφεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μαζί με την απάντηση των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει και να οδηγηθεί στο αρχείο χωρίς περαιτέρω έρευνα, αφού η καταγγελία έγινε από τους ίδιους τους γονείς και έχει βασιμότητα. Στο μεταξύ, πληροφορίες που προέρχονται από την Ασφάλεια κάνουν λόγο για επανεξέταση των μαρτύρων και ειδικά της μητέρας και του πατέρα του βρέφους.

Το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, που διενήργησε η Διεύθυνση Προμηθειών και Αποθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης, σχετικά με την εξαφάνιση της σορού από το Κοιμητήριο «Αναστάσεων του Κυρίου», δεν κατέδειξε πράξεις ή παραλείψεις των υπαλλήλων που να στοιχειοθετούν πειθαρχικό παράπτωμα. «Δεν αντιλήφθηκαν οι φύλακες τις τυχόν παράνομες ενέργειες που έγιναν στον τάφο. Η περίφραξη είναι χαμηλή και εύκολα μπορεί να πηδήξει κάποιος στον εσωτερικό χώρου του κοιμητηρίου», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η κηδεία έγινε στις 28 Απριλίου. Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το κοριτσάκι γεννήθηκε πρόωρα στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο και ύστερα από περίπου 20 μέρες παραμονής σε θερμοκοιτίδα φέρεται ότι εξέπνευσε. Η σορός παραδόθηκε στους γονείς και ακολούθησε νεκροψία-νεκροτομή στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Αμέσως μετά οι γονείς το παρέλαβαν και το παρέδωσαν σε γραφείο κηδειών προκειμένου να ταφεί.

Στη συνέχεια ζήτησαν να γίνει εκταφή λέγοντας πως έχουν υπόνοιες ότι δεν έθαψαν το δικό τους μωρό, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι ίσως υπάρχει θέμα παράνομης υιοθεσίας. Κατά τη διάρκεια της εκταφής τον περασμένο Δεκέμβριο διαπιστώθηκε ότι το μικρό φέρετρο ήταν άδειο. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μαζικές άρσεις απορρήτου
Είμαστε όλοι ύποπτοι...
Αποτέφρωση νεκρών
Ναι στην καύση νεκρών
"Φρένο" στα μεγάλα εμπορικά κέντρα
«Οχι»: κτίρια-γίγαντες και αστυνομοκρατούμενη Αθήνα
Εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση
180.000 μετανάστες στον δρόμο για τις κάλπες
Εκπαίδευση
«Φωτογραφικά» 155 εκατ. ευρώ
Πανελλαδικές: λιγότεροι επιτηρητές λόγω... ΔΝΤ
Οι υποψήφιοι για τις πρυτανικές του ΑΠΘ
Άλλες ειδήσεις
Στην Αθήνα «μένει» το μετρό της Θεσσαλονίκης
Μας ήρθε η τέφρα αλλά ήταν αραιή
Νέοι μητροπολίτες στον Λαγκαδά και τη «διχοτομημένη» Αττική
Μονή... ατασθαλιών στη Μεσσηνία
Η καταδίκη ενός εξαρτημένου
Από τη «θεραπεία» της ακμής στην... αυτοκαταστροφή
Στο νοσοκομείο η απολογία του Σεϊσίδη
Αλυτο το μυστήριο με το βρέφος
Η «Μαθητιάδα» της θέλησης
Εργατικά... χαμόσπιτα
Αποκλεισμοί για «Καλλικράτη»
Μπίζνες στα κρυφά στη λίμνη Μουριάς
Τιμώντας την καινοτομία
Πλακέτα από τον Δήμο Αθηναίων