Έντυπη Έκδοση

Η «Μαθητιάδα» της θέλησης

Για πέμπτη συνεχή χρονιά φέτος, η «Μαθητιάδα» που φιλοξενείται στο παραολυμπιακό πάρκο της Πρώτης Σερρών είχε κύριο μέλημά της τη συνύπαρξη των Ελλήνων μαθητών με τους κορυφαίους Ελληνες αθλητές με αναπηρία και τα «μυστικά» των αθλημάτων τους.

Από τις 7 Μαΐου, λοιπόν, 900 παιδιά από γυμνάσια όλης της χώρας και από σχολεία της ομογένειας, δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους, αναμετρώνται με τα όριά τους στα 15 δημοφιλέστερα παραολυμπιακά αθλήματα.

Σε διπλό ρόλο συναθλητή και καθοδηγητή, οι επιλεγέντες παραολυμπιακοί πρωταθλητές μας βιώνουν από την πλευρά τους τη διπλή ικανοποίηση που προσφέρει το «παιχνίδι» της επιτυχίας, όταν αυτού προηγείται το παιχνίδι προσφοράς και κατάκτησης της γνώσης. «Νιώθοντας ότι οι μαθητές συνειδητοποιούν τα όριά τους μέσα από τον συναγωνισμό των παραολυμπιακών αθλημάτων», ξεδιπλώνει τη σκέψη του ο πρωταθλητής μας στο βόλλεϊ καθιστών, Σ. Κωστάρης, «συνειδητοποιούμε ότι μόνο η πραγματική συνύπαρξη, είτε αυτή είναι αθλητική είτε οποιασδήποτε άλλης υφής, κάνει πράξη τον αλληλοσεβασμό, την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών».

Ο Σ. Κωστάρης, ο Χ. Κωνσταντακόπουλος και πολλοί άλλοι κορυφαίοι παραολυμπιακοί αθλητές μας, μέχρι αύριο το μεσημέρι που η «Μαθητιάδα» λήγει, θα έχουν διδάξει και συνάμα αντιμετωπίσει κάνοντας πράξη το κρίσιμο παιδευτικό μείγμα του πενθημέρου, 100 και πλέον μαθητές στο βόλεϊ καθιστών. Περίπου 800 συμμαθητές τους θα έχουν δοκιμάσει, προσπαθώντας να επιτύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα σε τροχήλατη καρέκλα σε αγώνες στίβου, την ιδανικότερη οικονομία κινήσεων στο μπάσκετ, τις πιο βιρτουόζικες κινήσεις στην ξιφασκία και τα πιο αποτελεσματικά χτυπήματα στην επιτραπέζια αντισφαίριση ή στην αντισφαίριση με αμαξίδιο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑμεΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μαζικές άρσεις απορρήτου
Είμαστε όλοι ύποπτοι...
Αποτέφρωση νεκρών
Ναι στην καύση νεκρών
"Φρένο" στα μεγάλα εμπορικά κέντρα
«Οχι»: κτίρια-γίγαντες και αστυνομοκρατούμενη Αθήνα
Εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση
180.000 μετανάστες στον δρόμο για τις κάλπες
Εκπαίδευση
«Φωτογραφικά» 155 εκατ. ευρώ
Πανελλαδικές: λιγότεροι επιτηρητές λόγω... ΔΝΤ
Οι υποψήφιοι για τις πρυτανικές του ΑΠΘ
Άλλες ειδήσεις
Στην Αθήνα «μένει» το μετρό της Θεσσαλονίκης
Μας ήρθε η τέφρα αλλά ήταν αραιή
Νέοι μητροπολίτες στον Λαγκαδά και τη «διχοτομημένη» Αττική
Μονή... ατασθαλιών στη Μεσσηνία
Η καταδίκη ενός εξαρτημένου
Από τη «θεραπεία» της ακμής στην... αυτοκαταστροφή
Στο νοσοκομείο η απολογία του Σεϊσίδη
Αλυτο το μυστήριο με το βρέφος
Η «Μαθητιάδα» της θέλησης
Εργατικά... χαμόσπιτα
Αποκλεισμοί για «Καλλικράτη»
Μπίζνες στα κρυφά στη λίμνη Μουριάς
Τιμώντας την καινοτομία
Πλακέτα από τον Δήμο Αθηναίων