Έντυπη Έκδοση

Αποκλεισμοί για «Καλλικράτη»

Οι αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη» καλά κρατούν.

Διχασμένη είναι η Δ. Μακεδονία για τη σχεδιαζόμενη έδρα της περιφέρειας στα Ιωάννινα. Βουλευτές, νομάρχες και δήμαρχοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στη συνέλευση του προέδρου της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης, Σάββα Ζαμανίδη. Επικράτησε το σκεπτικό ότι δεν μπορεί ορισμένες ενέργειες της Αυτοδιοίκησης να επιλύονται στη Θεσσαλονίκη και άλλες στα Ιωάννινα.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Αναστάτωση επικρατεί και στην Καστοριά. Υπέρ της δημιουργίας δύο δήμων τάχθηκε η πλειοψηφία των εκπροσώπων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού. Η άλλη άποψη είναι η επικράτηση τεσσάρων ή και πέντε δήμων.

ΚΡΗΤΗ: Σε δίωρη κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας Κρήτης προχώρησαν χθες οι κάτοικοι του Ζαρού. Διεκδικούν να χαρακτηριστεί ο Ζαρός ορεινός αυτόνομος δήμος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Εντονες αντιδράσεις υπάρχουν και στη Δ. Μεσσηνία. Με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, οι Δήμοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων προτείνουν τη δημιουργία Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

ΠΥΛΑΙΑ: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης προκάλεσαν χθες το πρωί το Δημοτικό Συμβούλιο και κάτοικοι του Δήμου Πυλαίας, που διαμαρτύρονται γιατί το σχέδιο «Καλλικράτης» προβλέπει τη συνένωση της Πυλαίας με το Πανόραμα και τον Χορτιάτη.

Με οχήματα του δήμου και επικεφαλής τον δήμαρχο, Βασίλη Καρτάλη, οι κάτοικοι απέκλεισαν τα δύο ρεύματα της περιφερειακής, στον κόμβο της Πυλαίας, στις 8.30 το πρωί. Αμέσως τα αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρές χιλιομέτρων, καθώς είναι ώρα αιχμής και ο κόσμος χρησιμοποιεί την περιφερειακή για να πάει στη δουλειά. Οι μποτιλιαρισμένοι οδηγοί άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα και ο αποκλεισμός έληξε γύρω στις 9 π.μ., νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός.

Το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων είναι να παραμείνει αυτόνομος ο Δήμος Πυλαίας, με το επιχείρημα ότι έχει όλα τα κριτήρια. Οπως επισημαίνουν, οι κάτοικοί του είναι 60.000 και υπάρχει η προοπτική να φτάσουν τους 150.000 λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης που παρουσιάζει.

ΝΑΟΥΣΑ: Στη Νάουσα, Δημοτικό Συμβούλιο και κάτοικοι έκαναν συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου Βέροια - Εδεσσα, στον κόμβο του σιδηροδρομικού σταθμού της Νάουσας, χθες το βράδυ. Ο δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός επισήμανε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τάσσεται υπέρ της συνένωσης των Δήμων Νάουσας, Ανθεμίων και Ειρηνούπολης και όχι της δημιουργίας δύο δήμων, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης».

ΒΕΡΓΙΝΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και των φορέων των Δήμων Βεργίνας, Μακεδονίδος και Μελίκης θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ., στον χώρο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας, όπου, με τον σχηματισμό μιας ανθρώπινης αλυσίδας, θα διατρανωθεί το κοινό αίτημα για τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου δήμου, αποτελούμενου από τους σημερινούς Δήμους Βεργίνας, Μακεδονίδος και Μελίκης, με έδρα τη Βεργίνα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μαζικές άρσεις απορρήτου
Είμαστε όλοι ύποπτοι...
Αποτέφρωση νεκρών
Ναι στην καύση νεκρών
"Φρένο" στα μεγάλα εμπορικά κέντρα
«Οχι»: κτίρια-γίγαντες και αστυνομοκρατούμενη Αθήνα
Εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση
180.000 μετανάστες στον δρόμο για τις κάλπες
Εκπαίδευση
«Φωτογραφικά» 155 εκατ. ευρώ
Πανελλαδικές: λιγότεροι επιτηρητές λόγω... ΔΝΤ
Οι υποψήφιοι για τις πρυτανικές του ΑΠΘ
Άλλες ειδήσεις
Στην Αθήνα «μένει» το μετρό της Θεσσαλονίκης
Μας ήρθε η τέφρα αλλά ήταν αραιή
Νέοι μητροπολίτες στον Λαγκαδά και τη «διχοτομημένη» Αττική
Μονή... ατασθαλιών στη Μεσσηνία
Η καταδίκη ενός εξαρτημένου
Από τη «θεραπεία» της ακμής στην... αυτοκαταστροφή
Στο νοσοκομείο η απολογία του Σεϊσίδη
Αλυτο το μυστήριο με το βρέφος
Η «Μαθητιάδα» της θέλησης
Εργατικά... χαμόσπιτα
Αποκλεισμοί για «Καλλικράτη»
Μπίζνες στα κρυφά στη λίμνη Μουριάς
Τιμώντας την καινοτομία
Πλακέτα από τον Δήμο Αθηναίων