Έντυπη Έκδοση

ΠΟΣΠΕΡΤ: Να σταματήσει η κλοπή

Την παράνομη αναμετάδοση από ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εκτεταμένων εικόνων και στιγμιοτύπων από το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ (Final Four) στη Βαρκελώνη, των οποίων τα αποκλειστικά δικαιώματα έχει η ΕΡΤ, χωρίς προηγουμένως να ζητήσουν την άδειά της, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Η ΕΡΤ θεωρεί απαράδεκτο αυτό το γεγονός και επιφυλάσσεται», σύμφωνα με την ανακοίνωση, «να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της».

Νωρίτερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) με ανακοίνωσή της είχε καταγγείλει το γεγονός ζητώντας την παρέμβαση της ΕΡΤ, καταγγέλλοντας ότι καναλάρχες «απαλλοτριώνουν ετσιθελικά από τον αέρα το πρόγραμμα της ΕΡΤ (τελευταίο κρούσμα η αρπαγή αγώνων από το Final Four της Euroleague) και το μεταδίδουν μαζί με τις ανταποκρίσεις των δημοσιογράφων της ΕΡΤ από τα δικά τους κανάλια. Μιλάμε για υλικό που κόστισε στην ΕΡΤ "και στους μετόχους της", που δεν είναι άλλοι από τους Ελληνες πολίτες, πάνω από 2.000.000 ευρώ (δικαιώματα, έξοδα παραγωγής και μετακινήσεις δημοσιογράφων και τεχνικών)».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: ΜΜΕ
Βολές και προσβολές
Στον τελικό η ελληνική συμμετοχή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Θέατρο
Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
Γκάζι για νέους δημιουργούς
64ο Φεστιβάλ Κανών
Πρεμιέρα με Γούντι Αλεν, Μπερτολούτσι
34η Γιορτή Βιβλίου
34η Γιορτή Βιβλίου στο Ζάππειο με φόντο τη Λέρο και τους Λειψούς
Νέες ταινίες
Αγώνες για ανεξαρτησία
Εικαστικά
Γιάννης Μόραλης, ο ευπατρίδης
Μουσική
Μπάντμιντον, σαν αναψυκτήριο
ΜΜΕ
Βολές και προσβολές
ΠΟΣΠΕΡΤ: Να σταματήσει η κλοπή
Στον τελικό η ελληνική συμμετοχή