Έντυπη Έκδοση

Δανεικοί νοσηλευτές για να καλυφθούν τα κενά στο Νοσοκομείο Ρόδου

Αφού δεν χρηματοδοτεί το κράτος την πρόσληψη νοσηλευτών, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού με «δανεικούς» νοσηλευτές.

Στη σχετική έκκληση του διοικητή Μιχ. Κόκκινου ανταποκρίθηκαν ήδη μερικές επιχειρήσεις και μίσθωσαν δύο νοσηλευτές για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο.

Επίσης εντός της εβδομάδας αναμένονται και άλλοι δύο από τους ξενοδόχους του νησιού. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, Κων. Μπούτσικος, κάλεσε χθες σε συνάντηση τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου και το διοικητή.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την εντολή που έδωσε ο κ. Κόκκινος για υπερωριακή εργασία στο προσωπικό του νοσοκομείου και τις αντιδράσεις των εργαζομένων που σημειώνουν ότι τίθεται πλέον θέμα όχι μόνο της προσωπικής τους ασφάλειας, καθώς υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις για να λειτουργεί το νοσοκομείο όπως προβλέπεται και να είναι οι συνθήκες εργασίας, αλλά και οι παροχές στους νοσηλευόμενους οι πρέπουσες.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, προσπαθεί να δώσει άμεσα λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού με τη διεκδίκηση της παράτασης της οκτάμηνης σύμβασης, ενώ αναζητεί τη στήριξη από ιδιώτες, οι οποίοι έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον να ενισχύσουν το νοσοκομείο οικονομικά για την κάλυψη βασικών αναγκών και την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των νοσοκομειακών γιατρών, καθώς λήγει σε λίγες ημέρες το τελεσίγραφο που έστειλαν στους αρμόδιους για την καταβολή των εφημεριών τους. Ως ένδειξη καλής θέλησης είχαν αναστείλει την επίσχεση εργασίας στην οποία είχαν προβεί πριν από ένα μήνα, για να δώσουν στους αρμόδιους το περιθώριο χρόνου να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους.

Οπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Βασίλης Κινούς, την προσεχή Πέμπτη ή Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών για το τι μέλλει γενέσθαι. Το πιθανότερο είναι να προβούν και πάλι σε επίσχεση εργασίας, καθώς ακόμη εκκρεμεί το θέμα της καταβολής των εφημεριών τους από τον περασμένο Νοέμβριο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
Αγριο μαχαίρι στους εισακτέους στα ΤΕΙ, αύξηση στα ΑΕΙ
Απέρριψε την αίτηση για το διπλό απολυτήριο
SOS για τη λέσχη του ΑΠΘ
Γενική απεργία
Η Ελλάδα που αντιστέκεται
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου
Αγρια νύχτα και κυνήγι μαγισσών
Εκ των υστέρων
«Σφάζονται για ένα ευρώ, για ένα τσιγαριλίκι και δεν είναι μόνο αλλοδαποί»
Αστυνομικός παρίστανε τον τροχονόμο και εξαπατούσε τουρίστες
Ανθρώπινα δικαιώματα
Παράθυρο για τις υιοθεσίες
Δολιοφθορά στον ΟΣΕ
Τριήμερο σαμποτάζ
Περιβάλλον
Επικυρώθηκε η συμφωνία
ΛΑΡΚΟ κατά συρροή
Διαχείριση απορριμμάτων
Νέφος από τη χωματερή Πηνειού
ΚΤΕΟ
Δεν έχεις ΚΤΕΟ, δεν θα έχεις ασφάλεια
Οδικό δίκτυο
Επιβεβαίωση της «Ε» για τις πλαστές αποδείξεις
Διαμαρτυρία παιδαγωγών
Στη Βουλή για τους παιδικούς σταθμούς
Υπερκατανάλωση αλκοόλ
Στο Ηράκλειο
Στη Ρόδο
Υγεία
Δανεικοί νοσηλευτές για να καλυφθούν τα κενά στο Νοσοκομείο Ρόδου
ΟΑΕΔ
«Δεν θα κοπεί το επίδομα ανεργίας»
Εργατικό ατύχημα
Εσπασε ο κάβος, νεκρός 38χρονος ναυτικός
Δικαστικό ρεπορτάζ
Πέλεκυς για την τοκογλυφία
Δικογραφία με «ληγμένα»
Άλλες ειδήσεις
Οι θέσεις σε όλα τα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ
Ζητούν απόφαση από το δήμο