Έντυπη Έκδοση

ΜΠΗΚΕ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΛΗΞΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ MARFIN

Δικογραφία με «ληγμένα»

Γκάφα -και μάλιστα επικυρωμένη σε επίσημα έγγραφα της δικογραφίας- μαρτυρά ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε έτοιμο τον ύποπτο τέλεσης ενός εγκλήματος τουλάχιστον 6 μήνες πριν αυτό διαπραχθεί.

Αμφισβητείται έτσι μια σειρά εισαγγελικών και ανακριτικών ενεργειών, στο πλαίσιο διαλεύκανσης μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης, όπως αυτή της «Marfin».

Μετά έναν χρόνο ερευνών και συλλογή πληθώρας φωτογραφιών, βίντεο και άλλων στοιχείων, εκείνο που, σύμφωνα με έναν εκ των υπόπτων, βεβαιώνεται στην περίπτωσή του είναι πως όχι μόνο τον είχαν στη λίστα των υποψήφιων υπόπτων γενικώς, αλλά και ότι δεν μπήκαν καν στον κόπο να κρυφτούν για τα προσχήματα.

Αυτή είναι η μόνη λογική εξήγηση στο γεγονός ότι αστυνομικός, σε ένορκη κατάθεσή του την ημέρα προσαγωγής των υπόπτων για την υπόθεση, βεβαιώνει ότι ένας από αυτούς είχε στην κατοχή του ένα κινητό (για το οποίο δίνει πλήρη περιγραφή: μάρκα, χρώμα, αριθμός ΙΜΕΙ και S/Ν), αλλά ως αριθμό τηλεφωνικής σύνδεσης αυτόν που κατείχε πολύ πριν γίνει η επίθεση στη «Marfin», και όχι τον κανονικό.

Με βάση μάλιστα αυτή την κατάθεση εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη με την οποία δίνεται εντολή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της συγκεκριμένης τηλεφωνικής σύνδεσης, από τις 4 Απριλίου μέχρι τις 6 Ιουνίου του 2010, προφανώς για να ελεγχθούν οι επικοινωνίες του πριν και μετά την εμπρηστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Παραγγέλλεται μάλιστα να γίνει άρση και για «τους κωδικούς ΙΜΕΙ που έχει ενεργοποιηθεί ή θα ενεργοποιηθεί η ανωτέρω σύνδεση κινητής τηλεφωνίας (sic το συγκεκριμένο νούμερο), καθώς και άλλων νέων καρτών SIM που τυχόν ενεργοποιήθηκαν ή θα ενεργοποιηθούν στους ανωτέρω και τους νέους κωδικούς ΙΜΕΙ».

Ολα όσα καταγγέλλονται προκύπτουν από στοιχεία της δικογραφίας,τα οποία υποδεικνύει στο χθεσινό υπόμνημά του στην Κρατική Ασφάλεια ο ύποπτος, μέσω του συνηγόρου του, Δημήτρη Κατσαρή.

Απ' αυτά, δύο πράγματα συνάγονται. Ή ότι ο αστυνομικός-μάρτυρας διαθέτει μαντικές ικανότητες, πώς αλλιώς γνώριζε το προηγούμενο νούμερο; Ή ως «μόνη λογική εξήγηση για το πώς γνώριζε αυτό τον αριθμό», όπως ο ίδιος ο ύποπτος αναφέρει εγγράφως στις αρχές, ότι τον «απέκτησε παράνομα, όπως και παράνομα προσπαθεί να τον εισφέρει σαν στοιχείο, καθώς η γνώση του είναι αποτέλεσμα παράνομων ενεργειών που ξεκίνησαν σε βάρος μου, τουλάχιστον εδώ και ενάμιση χρόνο, στα πλαίσια προσπάθειας κατασκευής υπόπτων, και αργότερα ενόχων, και στοχοποίησης ατόμων, αλλά και ολόκληρου του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκω».

Και αυτό, γιατί -όπως υποστηρίζει- «η κατάθεσή του είναι ψευδής, καθώς η κάρτα με τον σειριακό αριθμό δεν είναι του αριθμού που καταθέτει, αλλά αντιστοιχεί στο ενεργοποιημένο κινητό που χρησιμοποιώ εδώ και ενάμιση με 2 χρόνια και μου αφαιρέθηκε κατά την προσαγωγή μου στη ΓΑΔΑ».

«Από πού, πώς και γιατί ο αστυνομικός εισφέρει στη δικογραφία αριθμό σύνδεσης τηλεφώνου, ο οποίος είναι ο παλιός αριθμός που χρησιμοποιούσα πριν από τουλάχιστον ενάμιση χρόνο», αναρωτιέται. Αναφέρει ότι «οι πολιτικές του αντιλήψεις δεν θα του επέτρεπαν ποτέ να συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο» και σημειώνει ότι έφτασε στο σημείο μετά την εμπρηστική επίθεση.

Ακόμη στο υπόμνημα κάνει λόγο για «απολύτως άκυρη διαδικασία» και επισημαίνει ότι φωτογραφία, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στις 40 επίμαχες, αλλά είναι ανάμεσα στις 1.000 από την ημέρα του τραγικού συμβάντος, πιστοποιεί ότι φορούσε ρούχα διαφορετικά από εκείνα των δραστών της επίθεσης, όπως τουλάχιστον αναφέρονται στις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων. Πρόκειται για φωτογραφία που έχει τραβηχτεί από κάμερα της Ομόνοιας, και την οποία επισύναψε στο υπόμνημά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο ανώνυμο έγγραφο-τραγέλαφο, το οποίο «έδωσε» τους τρεις από τους τέσσερις υπόπτους, τα στοιχεία διεύθυνσης που αναφέρονται ως πληροφορίες σε βάρος ενός εξ αυτών, αφορούν το σπίτι στο οποίο διέμενε δύο χρόνια πριν από το συμβάν. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Marfin
Δικαστικό ρεπορτάζ
Σχετικά θέματα: Δικαστικό ρεπορτάζ
Πέλεκυς για την τοκογλυφία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
Αγριο μαχαίρι στους εισακτέους στα ΤΕΙ, αύξηση στα ΑΕΙ
Απέρριψε την αίτηση για το διπλό απολυτήριο
SOS για τη λέσχη του ΑΠΘ
Γενική απεργία
Η Ελλάδα που αντιστέκεται
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου
Αγρια νύχτα και κυνήγι μαγισσών
Εκ των υστέρων
«Σφάζονται για ένα ευρώ, για ένα τσιγαριλίκι και δεν είναι μόνο αλλοδαποί»
Αστυνομικός παρίστανε τον τροχονόμο και εξαπατούσε τουρίστες
Ανθρώπινα δικαιώματα
Παράθυρο για τις υιοθεσίες
Δολιοφθορά στον ΟΣΕ
Τριήμερο σαμποτάζ
Περιβάλλον
Επικυρώθηκε η συμφωνία
ΛΑΡΚΟ κατά συρροή
Διαχείριση απορριμμάτων
Νέφος από τη χωματερή Πηνειού
ΚΤΕΟ
Δεν έχεις ΚΤΕΟ, δεν θα έχεις ασφάλεια
Οδικό δίκτυο
Επιβεβαίωση της «Ε» για τις πλαστές αποδείξεις
Διαμαρτυρία παιδαγωγών
Στη Βουλή για τους παιδικούς σταθμούς
Υπερκατανάλωση αλκοόλ
Στο Ηράκλειο
Στη Ρόδο
Υγεία
Δανεικοί νοσηλευτές για να καλυφθούν τα κενά στο Νοσοκομείο Ρόδου
ΟΑΕΔ
«Δεν θα κοπεί το επίδομα ανεργίας»
Εργατικό ατύχημα
Εσπασε ο κάβος, νεκρός 38χρονος ναυτικός
Δικαστικό ρεπορτάζ
Πέλεκυς για την τοκογλυφία
Δικογραφία με «ληγμένα»
Άλλες ειδήσεις
Οι θέσεις σε όλα τα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ
Ζητούν απόφαση από το δήμο