Έντυπη Έκδοση

ΝΑΤΟ: άγριοι βομβαρδισμοί της Τρίπολης

Το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε τους σφοδρότερους εδώ και πολλές μέρες βομβαρδισμούς του στην Τρίπολη και λίγες ώρες μετά, οι μαχητές των εξεγερμένων στη Μισράτα πανηγύρισαν για μια μικρή στρατιωτική νίκη τους εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι.

Οκτώ συνεχείς επιδρομές πραγματοποίησαν τα συμμαχικά αεροσκάφη εναντίον της λιβυκής πρωτεύουσας, από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες χθες. Οι σύμμαχοι δημοσιοποίησαν μάλιστα βίντεο από τις επιχειρήσεις βομβαρδισμού, για να ενδυναμώσουν την κατά κόρον προβαλλόμενη άποψη ότι μόνο στρατιωτικοί στόχοι πλήττονται: «Εχουμε ήδη καταφέρει να εμποδίσουμε το καθεστώς να συγκεντρώσει στρατεύματα και όπλα για να εξαπολύσει επίθεση ευρείας κλίμακας και θα συνεχίσουμε την τακτική αυτή», είπε στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Κάρμεν Ρομέρο.

Στην Τρίπολη, το καθεστώς κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι μεταξύ των κτηρίων που έπληξε ήταν κέντρο αποκατάστασης για κωφά παιδιά, κέντρο υγείας και το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. Βόμβες έπεσαν ξανά και στο κτηριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζαζία. Ωστόσο, «προσκεκλημένοι» του καθεστώτος δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ, που επισκέφθηκαν συνοδευόμενοι τα ερείπια του βομβαρδισμένου κτηρίου του κέντρου αποκατάστασης, ανέφεραν ότι κοντά υπήρχαν δύο σχεδόν ανέπαφοι πύργοι τηλεπικοινωνιών.

Οι μαχητές της Μισράτα ανακοίνωσαν χθες ότι κατάφεραν να απωθήσουν τους κανταφικούς περίπου 15 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης, κυνηγώντας τους μέχρι τα περίχωρα της Ζλιτέν. Ο Χατζ Μοχάμαντ, πρώην αξιωματικός του λιβυκού στρατού και τώρα επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων των εξεγερμένων στο δυτικό μέτωπο της Μισράτα, υποστήριξε ότι είναι δυνατή η προέλασή τους. Θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ. «Αν κάνουν τη δουλειά τους, θα κάνουμε κι εμείς τη δική μας», είπε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΝΑΤΟ
Λιβύη
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Σχετικά θέματα: Λιβύη
Στην «Ιθάκη» δεν έφτασαν 800
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Μπιν Λάντεν τέλος
Επίθεση βάσει μυστικής συμφωνίας
5 ερωτήματα που απασχολούν τους Αμερικανούς
Λιβύη
Στην «Ιθάκη» δεν έφτασαν 800
ΝΑΤΟ: άγριοι βομβαρδισμοί της Τρίπολης
Συρία
Ανελέητη καταστολή
Συνθήκη Σένγκεν
Ευρωβουλευτές: Ευρώπη χωρίς σύνορα, αλλά με... κάγκελα θέλει η Κομισιόν
Ιαπωνία
Παραμένει πρωθυπουργός αμισθί
Greenpeace
Η Greenpeace χαιρετίζει
Ιράν
Ξεκίνησε να λειτουργεί, σε χαμηλά όμως επίπεδα, ο πυρηνικός σταθμός στο Μπουσέχρ του Ιράν
Αφγανιστάν
«Να μη φύγουν οι κατακτητές»
Γαλλία
Ο πρόεδρος πρωταγωνιστεί σε θρίλερ
Αργεντινή
Αργεντινή: συνέλαβαν τους αξιωματικούς του Πινοσέτ που πέταξαν γυναίκες από αεροπλάνο
Νορβηγία
Είπαν όχι στην ωραία Γκαλίνα
Άλλες ειδήσεις
Το πρώτο «Βραβείο Διαλόγου»
Κρεμασμένα σύμβολα