• Υγεία & Διατροφή,

  • Πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ηλίου για το καλοκαίρι Ο ήλιος εχθρός των ματιών
   Ερευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που εκτέθηκαν στον ήλιο, για μεγάλο χρονικό διάστημα, στη διάρκεια της εφηβείας, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν τα πρώτα στάδια ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, συγκριτικά με όσους απέφευγαν τον ήλιο Με τη θερμοκρασία να παραπέμπει σε καλοκαιρινό μήνα και τον ήλιο να μας φτιάχνει τη διάθεση και να μας τροφοδοτεί με βιταμίνη D, είναι εύκολο να αφεθεί κάποιος στη νεοαποκτηθείσα αισιοδοξία, κόντρα στις δυσκολίες της εποχής. Αλλά ακόμα και αυτή η ανέξοδη απόλαυση του φωτός του ήλιου κρύβει τις παγίδες της, όχι μόνο για το δέρμα μας, το οποίο θα πρέπει να προστατεύσουμε με αντηλιακό, αλλά και για τα μάτια μας.
  • Νέο στήθος χωρίς σιλικόνη, για τις καρκινοπαθείς!
   Ελπίδες να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, χωρίς τα θλιβερά σημάδια του καρκίνου, έχουν πλέον χιλιάδες γυναίκες και στη χώρα μας. Μια μικροχειρουργική διαδικασία έχει αλλάξει τα δεδομένα στην αποκατάσταση του στήθους, έπειτα από μαστεκτομή.
  • Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, 41% όσων ροχαλίζουν δέχονται σπρωξίματα, σκουντήματα, τσιμπήματα και άλλες σωματικές «παρακινήσεις» από τους συντρόφους τους για να «αλλάξουν πλευρό», ή απλώς να σταματήσουν να ακούγονται σαν αμαξοστοιχία του ΟΣΕ Ο... «πόλεμος» του ροχαλητού!
   Αιτία διαπληκτισμών στα ζευγάρια αποδεικνύεται το ροχαλητό που εμφανίζουν τόσο άνδρες όσο και γυναίκες Το ροχαλητό φέρεται να σχετίζεται με καρδιαγγειακές παθήσεις
  • ΕΣΥ χωρίς αναισθησία!
   Κρίση, Μνημόνια, ξενιτιά. Αυτά είναι τα «τρία κακά της μοίρας» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που πλήττουν ιδιαιτέρως τον κλάδο των αναισθησιολόγων. Στο πρόσφατο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναισθησιολογίας, οι προκλήσεις στο χώρο και ιδιαιτέρως στην Ελλάδα αποτέλεσαν σημαντικό κομμάτι της συζήτησης.
  • Εκτιμάται ότι έχει μολυνθεί το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού Φυματίωση: Επέστρεψε και «χτυπά» παιδιά!
   Τα αισιόδοξα μηνύματα θέλουν τα κρούσματα της νόσου να μειώνονται, έστω και αργά, και ο στόχος της παγκόσμιας κοινότητας είναι η αντιστροφή της εξάπλωσής της έως το 2015 Μόνο στο άκουσμά της οι περισσότεροι τουλάχιστον ανατριχιάζουμε. Η φυματίωση είναι λοιμώδης νόσος, που μεταδίδεται αερογενώς από τα άτομα που πάσχουν ήδη και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι η δεύτερη, μετά το AIDS, «δολοφόνος», χάρη σε μοναδικό μολυσματικό παράγοντα.