Έντυπη Έκδοση

Κτηματολόγιο: Δεν δηλώθηκαν έγκαιρα ή έγινε λάθος εγγραφή

Κίνδυνος δήμευσης 130.000 ακινήτων

Εκπνέει η προθεσμία για διορθώσεις σε 340 περιοχές

ΠΑΝΩ από 130.000 ακίνητα προορίζονται να περάσουν οριστικά στο ελληνικό Δημόσιο, χωρίς να το γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τους! Καταγράφονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» επειδή δεν δηλώθηκαν ή έγινε λάθος εγγραφή τους στο Κτηματολόγιο. Το Πολύκαστρο και το Πευκοδάσος του Νομού Κιλκίς είναι οι δύο πρώτες περιοχές, στις οποίες εκπνέει η δεκαετής προθεσμία του νόμου. Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και για τα ακίνητα όλης της χώρας.

Πλήρες θέμα...

 • Κτηματολόγιο

  • **ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες
   «Υπάρχουν πολίτες που κατά τη διαδικασία κατάρτισης του Κτηματολογίου στις πρώτες 340 περιοχές της χώρας, όπου υλοποιήθηκε το έργο, δεν υπέβαλαν δήλωση για το ακίνητό τους. Σήμερα οι πολίτες αυτοί δεν μπορούν πλέον να υποβάλουν δήλωση (εφόσον η κτηματογράφηση έχει ολοκληρωθεί και στην περιοχή λειτουργεί Κτηματολογικό Γραφείο).
  • «Αλαλούμ» σε απαλλοτριώσεις - αιγιαλούς
   Τεχνικοί και νομικοί παράγοντες επισημαίνουν προς την «Ε», ότι όσον αφορά το Κτηματολόγιο υπάρχει μεγάλο και ανοιχτό θέμα με εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί υπέρ του Δημοσίου αλλά και με εκτάσεις του αιγιαλού.
  • Παράδειγμα συνεργασίας, η Καλαμάτα
   Η συνεργασία Δήμου Καλαμάτας - Κτηματικής Υπηρεσίας και Κτηματολογίου έλυσε το πρόβλημα των 1.000 «ορφανών» ιδιοκτησιών Τρεις δημόσιοι φορείς συνεργάστηκαν στην εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος για να λύσουν ένα πρόβλημα, για το οποίο βεβαίως ευθύνεται το κράτος, πριν χτυπήσει την πόρτα των πολιτών. Συγκεκριμένα συνεργάστηκαν ο Δήμος Καλαμάτας, η Κτηματική Υπηρεσία Μεσσηνίας και ο Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ) για τον προσδιορισμό 1.000 ιδιοκτησιών στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, που είχαν σημανθεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη».
 • Υπουργείο Οικονομικών

  • ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟ «ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ» 247 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Κλειστά, τα ανοιχτά επαγγέλματα
   Ενα βήμα μπροστά και δύο πίσω κάνει η κυβέρνηση στη διαδικασία απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, παρά τις εξαγγελίες περί του αντιθέτου. Και αυτό γιατί αν και το κυβερνητικό επιτελείο διατυμπανίζει ότι ήδη έχει ανοίξει το 72% των «κλειστών» επαγγελμάτων, ήτοι τα 247 από τα συνολικά 343, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
 • Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα

  • Οι μικρές τράπεζες «τρέχουν» πίσω από τις μεγάλες για 928 εκατ.
   Διαφορετικά θα ξημερώσει η ερχόμενη Δευτέρα για ορισμένους μετόχους και εργαζομένους στις μικρότερες τράπεζες, οι οποίες έχουν κληθεί από τις αρχές να δηλώσουν εάν έχουν βρει ή όχι τα κεφάλαια για να καλύψουν τους κανόνες που έχουν θέσει τρόικα και Τράπεζα της Ελλάδος.
 • ΟΤΟΕ

  • «ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ» ΓΙΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ-ΟΤΟΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ Η ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ Ψαλίδι μέχρι 10% στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων
   Η νέα σύμβαση θα ισχύει από 1 Ιουλίου 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2015 Σε συμφωνία διάρκειας 2,5 ετών και μείωσης μεσοσταθμικά 10% στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων, κατέληξαν αργά χθες το απόγευμα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΟΤΟΕ και των τραπεζών, με ταυτόχρονη ρήτρα διασφάλισης της απασχόλησης.
 • Εξαγωγές

  • Βουτιά τον Μάρτιο οι εξαγωγές
   Τα δεδομένα του α' τριμήνου και τετραμήνου για το εξωτερικό εμπόριο και τον πληθωρισμό είναι απογοητευτικά για την πορεία της οικονομίας φέτος, παρά το σημαντικό περιορισμό της κάμψης της βιομηχανικής παραγωγής.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Μην πετάμε στα σύννεφα
   Κατά 3,3 δισ. ευρώ μικρότερο από το στόχο εμφανίστηκε σε τροποποιημένη ταμειακή βάση το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού α' 4μήνου προκαλώντας αισθήματα αισιοδοξίας στο οικονομικό επιτελείο μετά τη συνεχή φετινή πορεία διεύρυνσης της απόκλισης από τον επίσημο στόχο. Μερικές απλές επισημάνσεις χρειάζονται, ωστόσο, για να μην πετάμε στα σύννεφα.