Έντυπη Έκδοση

ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ «ΚΑΡΟΤΟ» ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ

Κίνητρα εθελουσίας για τους επιόρκους!

Παραμονές της ανακοίνωσης των 27 οργανισμών, που πρόκειται τελικά να καταργηθούν, η γομολάστιχα δίνει και παίρνει

Είναι τέτοια η πρεμούρα των κυβερνώντων να απολυθούν 14.000 υπάλληλοι έως τα τέλη του 2014, ώστε θα προχωρήσουν κατά μείζονα λόγο σε αναγκαστικές αποχωρήσεις και όχι απολύσεις
ΔΙΚΑΙΩΜΑ εθελούσιας αποχώρησης με μειωμένη σύνταξη δίνει η κυβέρνηση στους επίορκους υπαλλήλους που είχαν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία. Στο στόχαστρο των απολύσεων μπαίνουν και πάλι οι συμβασιούχοι. Οι πρώτες 2.000 απολύσεις θα γίνουν από τις καταργήσεις ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ξεκαθαρίζει στην «Ε» ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

  • ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ «Ερχεται η ψηφιακή υπογραφή»
   Γράφονται και λέγονται αρκετές υπερβολές για το ζήτημα. Ας μην ξεχνάμε ότι η πολυ-συζητημένη υπόθεση της κατάργησης 2.000 οργανικών θέσεων σε ΝΠΙΔ του Δημοσίου ώς τον Ιούνιο αντιστοιχεί στο 0,3% του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου! Αποκλειστικά από ΝΠΙΔ κάθε νομικής ή εταιρικής μορφής (ευρύτερος δημόσιος τομέας, Α.Ε. του Δημοσίου, ΔΕΚΟ) μέσω της κατάργησής τους θα προέλθουν οι πρώτες 2.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων έως τον Ιούνιο. Αυτό ξεκαθαρίζει μιλώντας στην «Ε» ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τις επόμενες ημέρες η λίστα των καταργούμενων οργανισμών και φορέων του Δημοσίου θα δοθεί στη δημοσιότητα.
 • ΑΣΕΠ

  • ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ (Ο Ν. 3839/10) ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΛΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Προϊστάμενοι με... απ' ευθείας ανάθεση
   Παρακάμπτεται το ΑΣΕΠ και οι δικλίδες ασφαλείας της αξιοκρατίας στην επιλογή των προϊσταμένων στο Δημόσιο με το νομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στον Μάιο.
 • Κυβέρνηση

  • Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2014 Σανίδα σωτηρίας η εκλογική συνεργασία τους
   Ο πίνακας των ποσοστών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 στις δώδεκα περιφέρειες της χώρας, σε σύγκριση με τα ποσοστά της πρώτης Κυριακής των υποψήφιων περιφερειαρχών που τελικά εξελέγησαν, δείχνει ξεκάθαρα ότι η ψαλίδα δύσκολα θα κλείσει, εάν δεν υπάρξουν συνεργασίες στο πρόσωπο κοινών υποψηφίων Μονόδρομος για την πολιτική τους επιβίωση αποτελεί ο δρόμος των συνεργασιών στις εκλογικές αναμετρήσεις των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα τον Μάιο του 2014, για το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και τη Ν.Δ.
 • Κύπρος

  • **ΚΥΠΡΟΣ: ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ Επιστρέψτε την Αμμόχωστο και συνομιλούμε
   Το «μπαλάκι» στην τουρκική περιοχή πετάει η Λευκωσία όσον αφορά τις προϋποθέσεις επανάληψης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού. Η Αγκυρα καλείται να επιδείξει καλή θέληση και να αποδείξει την ετοιμότητά της για διευθέτηση του προβλήματος, επιστρέφοντας την κλειστή εδώ και σαράντα χρόνια πόλη της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Ταυτοχρόνως, η Λευκωσία είναι έτοιμη να προσφέρει ως αντάλλαγμα τη συγκατάθεσή της για απευθείας εμπόριο των Τουρκοκυπρίων με την Ε.Ε. μέσω του λιμανιού της Αμμοχώστου.
 • Τοπική Αυτοδιοίκηση

  • Αντιδρούν η ΑΔΕΔΥ και οι δήμαρχοι
   Οι δημόσιοι υπάλληλοι μέσω της ΑΔΕΔΥ, οι δήμαρχοι μέσω της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και οι απόφοιτοι των Σχολών Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης μέσω του Συλλόγου τους έχουν ήδη αντιδράσει στις διατάξεις του νομοσχεδίου.
 • Κρατικός προϋπολογισμός

  • **ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ Νέες περικοπές σε συντάξεις και ιστορική ύφεση
   Το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες περικοπές σε συντάξεις καταγράφει με σαφήνεια η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, με αφορμή την τριμηνιαία έκθεσή του για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2013.
 • Υπουργείο Δικαιοσύνης

  • ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ Γ.Γ. ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ * ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ Μπλόκο από το Μαξίμου στον αντιρατσιστικό
   Ρουπακιώτης: Οι επιλογές ενός νόμου δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από τις συνταγματικές ρυθμίσεις Ανοιχτό παραμένει πότε και πώς θα επανέλθει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο, ενώ είχε προαναγγελθεί με τυμπανοκρουσίες, «πάγωσε» χθες το πρωί με εντολή του μεγάρου Μαξίμου. Το πρωθυπουργικό επιτελείο ξαφνικά... διαπίστωσε ότι ορισμένες διατάξεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και ότι υπάρχει κίνδυνος «ηρωοποίησης» της Χρυσής Αυγής. Επίσης, το νομοσχέδιο ξύπνησε... δεξιά αντανακλαστικά και εντός της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Συνέλαβαν τρεις Ελληνες στα Κατεχόμενα
   Τρεις Ελληνες πολίτες συνελήφθησαν χθες με την κατηγορία ότι εισήλθαν άνευ αδείας στην ουδέτερη ζώνη στην Κύπρο και έως αργά το απόγευμα κρατούνταν παράνομα στα Κατεχόμενα, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.