Έντυπη Έκδοση

«Προετοίμαζαν απόπειρα κατά του Βαρθολομαίου»

Για άλλη μια φορά η ειδησεογραφία στην Τουρκία κάνει λόγο για καταγγελία περί σχεδίου απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τούτη τη φορά έπειτα από επιστολή καταγγελίας στην Εισαγγελία της Καισάρειας, η οποία παραπέμφθηκε σε αυτήν της Αγκυρας.

Ενα άτομο προσήχθη, ενώ άλλα δύο καταζητούνται κατά την έρευνα της Εισαγγελίας για την απόπειρα η οποία επρόκειτο να γίνει στις 29 Μαΐου, κατά την 560ή επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης. Την πληροφορία μετέδωσε χθες το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Μετά την καταγγελία η Εισαγγελία της Καισάρειας προσήγαγε και ανέκρινε τον Σερντάρ Α., ο οποίος αρνήθηκε την κατηγορία. Κι αυτό επειδή διαπιστώθηκε ότι αυτός και άλλοι δύο (αγνώστων στοιχείων) πήγαν στην Κωνσταντινούπολη για την προετοιμασία της απόπειρας. Ο κατηγορούμενος είπε ότι επισκέφθηκε τους συγγενείς του. Στη συνέχεια η Εισαγγελία της Καισάρειας παρέπεμψε το θέμα σε αυτήν της Αγκυρας.

Σύμφωνα με έκθεση που ετοίμασε η Ασφάλεια έπειτα από αίτημα της Εισαγγελίας, το 2008 υπήρχε άλλη μία επιστολή καταγγελίας σχετικά με τον Σερντάρ Α., επίσης περί απόπειρας δολοφονίας του Βαρθολομαίου, η οποία είχε σταλεί στη νομαρχία Κωνσταντινούπολης.

Οι καταγγελίες περί προετοιμασίας απόπειρας εναντίον του Βαρθολομαίου είναι κάτι που προβάλλει κατά περιόδους η τουρκική ειδησεογραφία τα τελευταία χρόνια.

Μία από αυτές περιλαμβάνεται και στην περίφημη υπόθεση «Εργκενεκόν».

Ενα σχέδιο απόπειρας εντάχθηκε τον Μάιο του 2011 στη δίκη «Εργκενεκόν». Κατηγορείται ο Ισμέτ Ρετσμπέρ από το Καρς της ανατολικής Τουρκίας. Πρόκειται για σχέδιο δολοφονίας έξι κληρικών, μεταξύ των οποίων και ο Βαρθολομαίος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η είδηση είδε χθες το φως της δημοσιότητας, ενώ από τα στοιχεία του ρεπορτάζ προκύπτει ότι ή υπόθεση είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγο καιρό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Διεθνής τρομοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
ΗΠΑ
Τη θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο Κάστρο
Τουρκία
«Προετοίμαζαν απόπειρα κατά του Βαρθολομαίου»
Ηλεκτρονικό έγκλημα
Η συμμορία με τα λάπτοπ
Βουλγαρία
Πάνε για ισοπαλία
Γερμανία
Σκάει η φούσκα της «Εναλλακτικής»
Συρία
Για επέμβαση στη Συρία πιέζει η Αγκυρα
Μπανγκλαντές
Την ανέσυραν έπειτα από 17 μέρες
Πακιστάν
«Μακριά από τις κάλπες»
Άλλες ειδήσεις
Διαρροή αμμωνίας στο διαστημικό σταθμό