Έντυπη Έκδοση

Ο Δένδιας σχεδιάζει την απαγόρευση μικρών διαδηλώσεων

Η κυβέρνηση μπορεί να «επιβάλει» την απαγόρευση των μικρών διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, ξεκαθάρισε ο Νικόλαος Δένδιας, μιλώντας χθες το πρωί στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα». Κινούμενος στα βήματα του προκατόχου του Βύρωνα Πολύδωρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη άνοιξε τα χαρτιά του, αναφερόμενος σε ένα ζήτημα-αγκάθι για τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

«Να απαγορευτούν οι μικρές διαδηλώσεις να κλείνουν τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, δηλαδή με 100 άτομα να μην μπορείς να κλείσεις την οδό Πανεπιστημίου. Να σου παραχωρηθούν δύο λωρίδες και οι υπόλοιπες τρεις να είναι ανοιχτές στην κυκλοφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά και έριξε τα καρφιά του προς ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ, λέγοντας ότι έχει παρακαλέσει τις δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις «να του κάνουν την τιμή να τον δεχτούν στα γραφεία τους για να τους πει τις σκέψεις του».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν μπορεί να επιβληθεί κάτι τέτοιο, ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός. «Βεβαίως μπορούμε να το επιβάλουμε», είπε και αναφέρθηκε στο παλαιότερο αίτημα του πρώην δημάρχου Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη, αλλά και στην προσπάθεια να επιτευχθεί κάτι τέτοιο από τον Β. Πολύδωρα.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός μίλησε για την εγκληματικότητα, την παράνομη μετανάστευση, την Ιερισσό, ερμήνευσε την ψήφο προς τη Χρυσή Αυγή, επανέλαβε ότι φυσικά πρόσωπα που φυλάσσονται από αστυνομικούς και έχουν φορολογική δήλωση άνω των 100.000 ευρώ θα καταβάλλουν τα ίδια το κόστος της ασφάλειάς τους. Και πήρε θέση και για θέματα εκτός αρμοδιότητάς του, απευθύνοντας έκκληση στους «καθηγητές να πάρουν μία άμεση απόφαση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα απεργίας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΟΛΜΕ
Μετωπική ΟΛΜΕ-κυβέρνησης
Υπουργείο Υγείας
Χωρίς εξετάσεις οι ασθενείς με AIDS
Εκπαίδευση
Πόσο μετράει μία μονάδα στις Πανελλαδικές
ΑΔΣ
Χολωμένοι από την επιλογή Ράικου, οι οικονομικοί εισαγγελείς... τα βροντούν
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Ο Δένδιας σχεδιάζει την απαγόρευση μικρών διαδηλώσεων
Σκουριές
Σκουριές: και πάλι χημικά και δακρυγόνα κατά κατοίκων
Δήμος Αθηναίων
Υπογράφτηκε «Συμμαχία Υγείας» μεταξύ Καμίνη και πανεπιστημιακών
Ποίηση
Σώζεται άθικτη η συνοικία της ψυχής
Αθήνα
Ενα μαγικό ζυμάρι φουσκώνει στην Κυψέλη