Έντυπη Έκδοση

Μαφίες Σέρβων και Κοσοβάρων

Ο57χρονος Μάσιμο Καρλότο, γεννημένος στην Πάντοβα, δεν είναι από τους συγγραφείς που κλείνονται στους τέσσερις τοίχους της έμπνευσης και βγαίνουν όταν όλα θα έχουν τελειώσει. Αλλωστε, όταν γράφεις αστυνομική λογοτεχνία και δεν είσαι έξω στην πραγματική ζωή, είναι δύσκολο να κρύψεις την κλεισούρα σου από το κείμενο. Σε ηλικία είκοσι χρόνων, μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης «Lotta Continua», θα βρεθεί κατηγορούμενος για τη δολοφονία μιας γυναίκας.

Θα διαφύγει στο εξωτερικό, θα συλληφθεί, θα εκδοθεί στην Ιταλία και θα φυλακιστεί. Αρκετά χρόνια αργότερα κι έπειτα από πολλές περιπέτειες, θα αθωωθεί. Και από τότε γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα βασισμένα σε δική του δημοσιογραφική έρευνα.

Ο «Ερωτας του ληστή» ξεκινά με την εξαφάνιση σαράντα τεσσάρων κιλών κοκαΐνης από τις αποθήκες της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Πάντοβας, το 2004. Δύο χρόνια μετά, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Μάρκο Μπουράτι, γνωστός ως Αλιγάτορας, αναγκάζεται να μπει στο παιχνίδι της εξιχνίασης της υπόθεσης ενώ ταυτόχρονα αναζητεί τη Σιλβί, χορεύτρια της κοιλιάς και γυναίκα του συνεργάτη του, λαθρέμπορου και πρώην γκάνγκστερ, Μπενιαμίνο Ροσίνι, η οποία έχει εξαφανιστεί.

Κι εδώ είναι που ο Καρλότο αρχίζει να πλέκει με ιδιαίτερη μαεστρία το χάρτη των ξένων μαφιών στην Ιταλία, τη δράση των σερβικών αλλά και των κοσοβάρικων κυκλωμάτων που χτυπιούνται λυσσωδώς, το ρόλο του UCK, τα καρτέλ των ναρκωτικών, τα κυκλώματα του τράφικινγκ, τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και τη διαφθορά των αρχών.

Και κόντρα σ' αυτόν τον υπόκοσμο του σήμερα βρίσκεται μια νουάρ παρέα από τα παλιά, πολύ πεισμωμένη. Μια παρέα που «σ' έναν κόσμο όπου ο ένας κοιτάει πώς θα τη φέρει στον άλλον», παραμένει ενωμένη, έτοιμη να δώσει κι άλλες μάχες, όχι κατ' ανάγκη δονκιχωτικές αλλά κόντρα σε ό,τι αποψιλώνει τις ζωές των ανθρώπων. Ακόμη και των πρώην κακοποιών...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Βιβλίο
Σχετικά θέματα: Βιβλίο
Εγκλημα αλά ιταλικά
Νταβατζής φιλόσοφος
Το Μιλάνο τη νύχτα έχει τελείως νουάρ
Ο Ρενουάρ στον Ακράγαντα
Η κρίση φέρνει... χωρισμό
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Καλλιτεχνικό ρεπορτάζ
Αισθάνομαι εξόριστη Ρωμιά
Μουσική
Καταλυτικός ροκ θόρυβος
ΚΘΒΕ
«Αισθάνομαι τη Σάρα Κέιν σαν αδελφή μου»
Οπερα
Ενας μαέστρος -μάνατζερ
Μυθιστορήματα
Αριστουργηματικός «Πότης»
Βιβλίο
Εγκλημα αλά ιταλικά
Νταβατζής φιλόσοφος
Το Μιλάνο τη νύχτα έχει τελείως νουάρ
Ο Ρενουάρ στον Ακράγαντα
Η κρίση φέρνει... χωρισμό
Μαφίες Σέρβων και Κοσοβάρων
Υγεία & Διατροφή
Οταν και η επιστήμη κάνει λάθη!
Μειωμένη σεξουαλική απόλαυση λόγω... περιτομής!
Πόσο σεξ είναι φυσιολογικό;
Το μέγεθος μετράει και στη διατροφή
Καρύδια εναντίον διαβήτη 2