Έντυπη Έκδοση

Πόσο σεξ είναι φυσιολογικό;

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΧΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ των ανδρών αλλά και αρκετών σύγχρονων γυναικών, ιδιαίτερα αν βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις, είναι πως δεν κάνουν αρκετό σεξ. Μία ή δύο εβδομάδες χωρίς σεξουαλική δραστηριότητα θεωρείται από αρκετούς μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας την απορία κατά πόσο αυτά τα όρια είναι αληθινά ή επιβαλλόμενα από το περιβάλλον μας.

Σύμφωνα με στοιχεία από αμερικανική δημογραφική έρευνα, η μέση συχνότητα σεξουαλικής δραστηριότητας, για τις γυναίκες 26 έως 29 ετών συγκεκριμένα, υπολογίζεται περίπου σε μία επαφή την εβδομάδα.

Ωστόσο, νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Boulder του Κολοράντο έδειξε ότι η συχνότητα της σεξουαλικής επαφής κάνει τους ανθρώπους κάπως πιο ευτυχείς. Οσοι δήλωσαν ότι κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο με τρεις φορές το μήνα είχαν 33% περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν αυξημένα επίπεδα ευτυχίας, συγκριτικά με όσους δεν ενεπλάκησαν σε σεξουαλική δραστηριότητα τους τελευταίους 12 μήνες. Αντίστοιχα, το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι έκαναν σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ανέβαινε στο 55%.

Μάλιστα, το επίπεδο ευτυχίας φαίνεται να συνδέεται όχι με αυτή καθαυτή τη συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας, αλλά με το πόσο σεξ είχαν κάνει οι συμμετέχοντες συγκριτικά με τους γύρω τους. Ετσι, είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένοι αν έκαναν περισσότερο σεξ από ό,τι πίστευαν πως έκαναν οι άλλοι στον κύκλο τους. Οπως σημειώνουν οι ερευνητές, «το περισσότερο σεξ μάς κάνει ευτυχισμένους, αλλά όταν κάνουμε περισσότερο σεξ από ό,τι νομίζουμε πως κάνουν οι άλλοι είμαστε πιο ευτυχισμένοι».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία & Διατροφή
Σχετικά θέματα: Υγεία & Διατροφή
Οταν και η επιστήμη κάνει λάθη!
Μειωμένη σεξουαλική απόλαυση λόγω... περιτομής!
Το μέγεθος μετράει και στη διατροφή
Καρύδια εναντίον διαβήτη 2
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Καλλιτεχνικό ρεπορτάζ
Αισθάνομαι εξόριστη Ρωμιά
Μουσική
Καταλυτικός ροκ θόρυβος
ΚΘΒΕ
«Αισθάνομαι τη Σάρα Κέιν σαν αδελφή μου»
Οπερα
Ενας μαέστρος -μάνατζερ
Μυθιστορήματα
Αριστουργηματικός «Πότης»
Βιβλίο
Εγκλημα αλά ιταλικά
Νταβατζής φιλόσοφος
Το Μιλάνο τη νύχτα έχει τελείως νουάρ
Ο Ρενουάρ στον Ακράγαντα
Η κρίση φέρνει... χωρισμό
Μαφίες Σέρβων και Κοσοβάρων
Υγεία & Διατροφή
Οταν και η επιστήμη κάνει λάθη!
Μειωμένη σεξουαλική απόλαυση λόγω... περιτομής!
Πόσο σεξ είναι φυσιολογικό;
Το μέγεθος μετράει και στη διατροφή
Καρύδια εναντίον διαβήτη 2