Έντυπη Έκδοση

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ 40 τα μέτρα μέχρι το 2015

Καλά σαράντα

ΜΕ νέα οριζόντια εισπρακτικά μέτρα, όπως ο κεφαλικός φόρος και το νέο τέλος στα ακίνητα, η κυβέρνηση ομολογεί για άλλη μία φορά την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που καθιέρωσε πέρυσι και θα συνεχίσει να εφαρμόζει έως το 2015. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι τον κεφαλικό φόρο 1-3% ή το πολύ 4% θα τον πληρώνουμε από φέτος και κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Εξετάζουν ακόμη και την επιβολή νέου τέλους στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Τα 40 φτάνουν τα πρώτα εισοδηματικά και φοροεισπρακτικά μέτρα που θα ενταχθούν στο, αμφισβητούμενης επιτυχίας, πακέτο συνολικού ύψους 28.259 εκατ. ευρώ, που ξεκινάει φέτος με 6,4 δισ. ευρώ. Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που θα ψηφιστεί μέχρι τέλος του μήνα, είναι άμεσα συνυφασμένο με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και για το λόγο αυτό δύο παρατηρητές της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα εγκατασταθούν στο νεοσυσταθέν «Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας».

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Μεσοπρόθεσμo πρόγραμμα

  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΡΟΩΡΕΣ, ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ Το-ποτηρι-τές...
   ΣΤΗΡΙΞΗ του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τα κόμματα, ώστε στη σύνοδο κορυφής να απαιτήσει μεγαλύτερες εγγυήσεις από τους εταίρους, ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός. Δεσμεύτηκε για πρόσωπα κοινής αποδοχής και δήλωσε έτοιμος να αποδεχθεί κάθε έξυπνη, αποτελεσματική και εφικτή πρόταση μέχρι την ψηφοφορία του προγράμματος. Σφοδρή σύγκρουση με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα χθες στη Βουλή.
  • Και νέα έκκληση για συναίνεση, με διάγγελμα
   Νέα έκκληση για συναίνεση στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός στις ηγεσίες των άλλων κομμάτων, κυρίως, όμως, στη Ν.Δ., για να μπορέσει, όπως είπε, στη σύνοδο κορυφής στις 24 Ιουνίου να απαιτήσει ακόμα μεγαλύτερες εγγυήσεις από τους εταίρους, μέχρι να βγει η χώρα από την κρίση.
  • ΚΚΕ: Στοπ στη βαρβαρότητα
   «Κυβέρνηση, τρόικα, πλουτοκρατία ρίχνουν το λαό ακόμα πιο βαθιά στην άβυσσο της πτώχευσης», σχολίασε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
  • Κουβέλης: Επιτείνουν την ύφεση
   «Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σφραγίζει το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής, με άμεσες και προφανείς συνέπειες την απουσία προοπτικής για διέξοδο από την κρίση», σχολίασε ο Φώτης Κουβέλης.
  • Χουντής: Πρέπει να φύγουν
   Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «καταδεικνύει την αποτυχία του Μνημονίου.
 • Νέο ελληνικό πακέτο

  • ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΪΜΠΛΕ - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 120 ΔΙΣ. Μισό αιώνα μετά το σχέδιο Μάρσαλ, το «σχέδιο Σόιμπλε» για την Ελλάδα
   ΕΝ ΜΕΣΩ ιδιαιτέρως φορτισμένης ατμόσφαιρας, το γερμανικό κοινοβούλιο είπε «ναι» τελικά στο «σχέδιο Σόιμπλε» για την παροχή νέας οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.Το ύψος της βοήθειας παραμένει ερωτηματικό, ενώ άγνωστες παραμένουν και οι ακριβείς τεχνικές λεπτομέρειες, πέραν του ότι η βοήθεια θα συνοδεύεται από «ήπια αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους και συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών. Την ερχόμενη Παρασκευή συναντώνται στο Βερολίνο Μέρκελ και Σαρκοζί ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στις 24-25 του μήνα, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ αισιοδοξεί ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει επιτευχθεί συμφωνία.
   Προς τις θέσεις Σόιμπλε μετακινείται και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τον αντιπρόεδρό της, Βίκτορ Κονστάτσιο, να δηλώνει ότι ο Τρισέ δεν είναι αντίθετος σε μία ανακούφιση του ελληνικού δημόσιου χρέους μέσω παράτασης της λήξης των ελληνικών ομολόγων.
  • Η ΕΚΤ πλησιάζει τις θέσεις Σόιμπλε
   Πιο κοντά στις θέσεις Σόιμπλε φαίνεται να έρχεται η ΕΚΤ, με τον προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι να δηλώνει αισιόδοξος για συμφωνία πάνω στο νέο ελληνικό πακέτο μέχρι τα τέλη του μήνα.
 • Βουλή

  • ΚΟΝΤΡΕΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΦΟΝΤΟ Γιώργος με συναίσθημα και ...ιατρικούς όρους
   Γ. Παπανδρέου Δηλώνοντας εν πολλοίς πως «δεν κωλώνει» να αρνηθεί τα δανεικά, ο πρωθυπουργός επιδίωξε χθες στη Βουλή τον προσεταιρισμό της αντιπολίτευσης αλλά κυρίως της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στο Μεσοπρόθεσμο, επισείοντας την ευθύνη τους έναντι της χρεοκοπίας.
 • Δήμος Θεσσαλονίκης

  • Ο ΤΕΩΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Στο κελί για τη μαύρη τρύπα των 51,4 εκατ. ευρώ
   Μιχάλης Λεμούσιας Την προσωρινή κράτηση του στενού συνεργάτη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, τέως γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης για την υπεξαίρεση των 51,4 εκατ. ευρώ.
 • Υπόθεση των υποβρυχίων

  • ΤΑ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ Χορεύοντας με τις μίζες
   Βαθιά στο τούνελ των υποβρυχίων Μια αλυσιδωτή αντίδραση ενεργοποίησε το πόρισμα της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής για τα υποβρύχια, με την παραπομπή του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας.
  • Εφοδος για έγγραφα
   Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, μετά την έφοδο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ σε σπίτι στα Καλύβια Αττικής, μέσα στο οποίο -σύμφωνα με σχετική καταγγελία- υπήρχε υλικό που σχετίζεται με το «σκάνδαλο των υποβρυχίων».
 • Αποδοκιμασίες πολιτικών

  • ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Κυνηγημένη εξουσία
   Οι αγανακτισμένοι στην κεντρικότερη πλατεία της Ελλάδας, στο Κάτω Σύνταγμα και το Πάνω Σύνταγμα, σηματοδοτούν τις λαϊκές αντιδράσεις. Γιαούρτια, αβγά, πέτρες. Αποκλεισμός των βουλευτών. Εγκλωβισμοί μεμονωμένων στελεχών της κυβέρνησης, κυνηγητά, φυγαδεύσεις. Ματαιώσεις προγραμματισμένων συγκεντρώσεων ή ομιλιών από το φόβο της δημόσιας έκθεσης.
 • Δημοκρατική Αριστερά

 • Νέα Δημοκρατία

  • Γαλάζια διάψευση για Φιγιόν
   Ο απόηχος των ασφυκτικών πιέσεων που ασκήθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά σε Παρίσι και Βρυξέλλες για να επιδείξει συναίνεση στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος συνεχίζεται.
 • Υπουργείο Εξωτερικών

  • Το ΥΠΕΞ διαψεύδει δημοσίευμα περί συμφωνίας με Λιβύη
   «Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα» έχει, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, δημοσίευμα της «Independed» βάσει του οποίου «υπήρξε μυστική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του λιβυκού καθεστώτος να χρησιμοποιηθούν 20 δισ. δολάρια από τα δεσμευμένα διαθέσιμα της Λιβύης στο εξωτερικό ώστε να ωφεληθούν και οι δύο πλευρές στον εμφύλιο πόλεμο».
 • Άλλες ειδήσεις

  • Εφυγε στα 96 του ο Πάτρικ Λι Φέρμορ
   Ο σπουδαίος Αγγλοϊρλανδός συγγραφέας ταξιδιωτικής λογοτεχνίας, που έκανε την Ελλάδα σπίτι του, ο Σερ Πάτρικ Λι Φέρμορ, πέθανε χθες στα 96 του χρόνια.