Έντυπη Έκδοση

Εμβρυοσκόπηση

Το Embryoscope είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα, σχεδιασμένο για την παρακολούθηση των πρώτων σταδίων της εμβρυϊκής ανάπτυξης στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Συνδυάζοντας έναν επωαστικό κλίβανο με ενσωματωμένο μικροσκόπιο, έχει τη δυνατότητα να φωτογραφίζει τη γονιμοποίηση των ωαρίων και την εξέλιξη των εμβρύων, σε ειδική συχνότητα φωτός που δεν τα επηρεάζει. Το σύστημα παρακολουθεί ταυτόχρονα μέχρι 72 έμβρυα, παράγοντας μια σειρά φωτογραφιών του κάθε εμβρύου ανά 20 λεπτά.

Τα πολλαπλά πλεονεκτήματα

* Δημιουργία μιας «κινηματογραφικής» παρατήρησης, που καταγράφει τυχόν φευγαλέα προβλήματα, μη ανιχνεύσιμα μέχρι σήμερα.

**Διαρκής παρακολούθηση της καλλιέργειας, χωρίς ανθρώπινο χειρισμό.

**Δυνατότητα ταυτόχρονης καταγραφής πολλών λεπτομερειών από τα έμβρυα της ίδιας προσπάθειας, αλλά και δυνατότητα σύγκρισης με έμβρυα από άλλες προσπάθειες.

**Δυνατότητα επεξεργασίας των παραπάνω δεδομένων, που διευκολύνει την επιλογή των «καλύτερων» εμβρύων. Σε βάθος χρόνου, η βάση δεδομένων, σε συσχέτιση με τις επιτυχημένες προσπάθειες, θα αναδείξει αντικειμενικά, μετρήσιμα κριτήρια επιλογής των εμβρύων που είναι ικανά να εμφυτευθούν.

Συμπερασματικά, τη δεκαετία που έρχεται αναμένονται εξελίξεις στον εργαστηριακό τομέα που όχι μόνο θα αυξήσουν τα ποσοστά επιτυχίας αλλά θα βοηθήσουν και στη γέννηση υγιών παιδιών, ιδίως από γονείς με βεβαρημένο κληρονομικό ιστορικό.

Ο νέες τεχνολογίες θα βοηθήσουν επίσης στη μείωση των πολύδυμων κυήσεων μέσω της τοποθέτησης ενός μόνο επιλεγμένου εμβρύου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδί
Σχετικά θέματα: Εξωσωματική γονιμοποίηση
Σύγχρονοι πελαργοί
Μικροσκοπική επιλογή σπερματοζωαρίων για γονιμοποίηση (IMSI)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Υγεία της έντυπης έκδοσης
Εξωσωματική γονιμοποίηση
Σύγχρονοι πελαργοί
Εμβρυοσκόπηση
Μικροσκοπική επιλογή σπερματοζωαρίων για γονιμοποίηση (IMSI)
Καρδιολογία
Νέα θεραπεία για τα οξέα στεφανιαία σύνδρομα
Καρκίνος
Ελπιδοφόρα μηνύματα για τη θεραπεία του μελανώματος
Ορθοπεδική
Οστεοαρθρίτιδα ισχίου και σύγχρονες τεχνικές χειρουργικής αντιμετώπισης
Παγκόσμια ημέρα γονιμότητας
Νεότερες εξελίξεις στην εξωσωματική γονιμοποίηση
Άλλες ειδήσεις
Ζητήματα υγείας ταξιδεύοντας στον κόσμο
1 mission 1 million
«Γόνιμη» διατροφή
Εγκυμοσύνη και ήλιος