Έντυπη Έκδοση

Ελληνικές ταινίες στο Λος Αντζελες

Από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου πραγματοποιείται φέτος το 5ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λος Αντζελες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά μεγάλου μήκους ταινίες, πέντε ντοκιμαντέρ και εννέα μικρού μήκους.

«Οι ταινίες φέτος αντιπροσωπεύουν όλες τις πτυχές της ελληνικής ζωής - χιούμορ, μουσική, κρασί, έρωτας και οικογένεια... Το κοινό που θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, δεν θα απογοητευτεί», λέει η Ερση Δάνου, συνιδρύτρια του φεστιβάλ, ενώ ο Owen Ward, διευθυντής Προγράμματος, σημειώνει ότι «η αναπτυσσόμενη ελληνική κινηματογραφική κοινότητα αποδεικνύεται μία εκπληκτική πηγή καινοτόμου κινηματογράφου και χαίρομαι που βοηθάω στο να προβληθούν αυτά τα εξαιρετικά έργα στο Λος Αντζελες».

Την αυλαία του φεστιβάλ ανέβασε το ντοκιμαντέρ «Η βάρδια του πελεκάνου» της Lea Binzer, με θέμα μια μικρή κοινότητα ηλικιωμένων στη Σαντορίνη, αποφασισμένων να διατηρήσουν τις παραδόσεις στην καλλιέργεια σταφυλιών και την παρασκευή κρασιού σε πείσμα των καιρών που απειλούν τη φημισμένη τέχνη τους.

Προβάλλονται ακόμα οι ταινίες μεγάλου μήκους «Το γάλα» του Γιώργου Σιούγα (ταινία λήξης), «Στρέλλα» του Πάνου Χ. Κούτρα, «Μπιλόμπα» της Σοφίας Παπαχρήστου, «Ο θάνατος που ονειρεύτηκα» του Παναγιώτη Κράββα, «Χάρισμα» της Χριστίνας Ιωακειμίδη, «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη, «Χωρίς σύνορα» του Νίκου Γκαϊτατζή, τα ντοκιμαντέρ «Τα παιδία δεν παίζει» των Αγγελικής Ανδρικοπούλου - Αργύρη Τσεπελίκα, «Μίκης Θεοδωράκης» των Αστέριου Κουτούλα - Klaus Salge, «Γλυκό μου καναρίνι» του Ρόι Σερ, «With great power: the Stan Lee story» των Will Hess, Terry Dougas, Nikki Frakes και οι μικρού μήκους «1,2 εκατομμύρια παιδιά» της Εφης Παππά, «13 ½» του Χάρη Βαφειάδη, «Alter» του Πέτρου Αντωνιάδη, «Commentary» του Τζόναθαν Κρόου, «Ο Μάριος και το κοράκι» του Γιάννη Μπουγιούκα, «Πυραμίδες της Αθήνας» της Γιολάντας Μαρκοπούλου, «RF» του Σταύρου Λιόκαλου, «Ο σκύλος» του Νίκου Χαραλαμπόπουλου, «Τι ώρα θα γυρίσεις;» της Μαριτίνας Πάσσαρη.

Τέλος, το τιμητικό Βραβείο Ορφέας θα απονεμηθεί στον Μίκη Θεοδωράκη για το πλούσιο και σημαντικό έργο του, όχι μόνο στον ελληνικό αλλά και τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του, το Φεστιβάλ του Λος Αντζελες διοργανώνει ημερίδα με προσωπικότητες της βιομηχανίας του κινηματογράφου, η οποία θα εξετάσει τις μελλοντικές δυνατότητες των ξένων ταινιών στην ευρύτερη διεθνή αγορά, καθώς και θέματα όπως η διεθνής εκπροσώπηση με τη χρήση εναλλακτικών πηγών διανομής και marketing. Τίτλος της: «Περνώντας τα σύνορα: ξένες ταινίες στο Χόλιγουντ».

* Πληροφορίες: http://lagff.org

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινηματογράφος
Σχετικά θέματα: Κινηματογράφος
Το καλοκαίρι των χάρτινων ηρώων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Κινηματογράφος
Το καλοκαίρι των χάρτινων ηρώων
Ελληνικές ταινίες στο Λος Αντζελες
Γλωσσολογία
Η περιπέτεια της γλώσσας των Ουρούμ
Μουσική
Παθιασμένο γκαράζ όργιο
Σκληροπυρηνικοί και Πράσινοι
Φόβοι και εγγυήσεις
Διαδίκτυο
Ξεπερνά και τη φαντασία του Βερν
Κομικ(ς)οδρόμιο
Θηλυκή ευαισθησία και νευρική κρίση
Οταν το ταξίδι στο Φεγγάρι ήταν μόνο στη φαντασία
Συνέντευξη:Θωμάς Μοσχόπουλος
Οταν η ζωή εμβολίζει την τέχνη
Συνέντευξη:Π. Σκουρολιάκος-Τ. Χαλκιάς
«Οι πρώτοι διδάξαντες δεν κοπιάρονται»
Χορός
Χορεύοντας με τα νιάτα