Έντυπη Έκδοση

Σκληροπυρηνικοί και Πράσινοι

Σε αντίθεση με τα διαδεδομένα κλισέ που θέλουν τη μέταλ σκηνή να ομφαλοσκοπεί δημιουργώντας φανταστικούς κόσμους, οι Γάλλοι Gojira -με ένα όνομα που παραπέμπει στο γιαπωνέζικο καταστροφικό τέρας που η Δύση γνώρισε ως Γκοντζίλα- αποτελούν μια ξεχωριστή περίπτωση.

Είναι μια μέταλ μπάντα που τα θέματα στα τραγούδια της αφορούν την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Και φέτος ξεχώρισαν ακόμα περισσότερο, αφού κυκλοφορούν τον Σεπτέμβριο τον δίσκο «Sea Shepperd» αφιερωμένο στην οργάνωση Sea Shepperd Conservation Society του κάπτεν Πολ Γουότσον που εφαρμόζει βίαιες ακτιβιστικές μεθόδους ενάντια στην παράνομη αλιεία της φώκιας και της φάλαινας.

Αυτούς λοιπόν τους Δον Κιχώτες των ωκεανών, που βρίσκονται στη λίστα του FBI ως «οικοτρομοκράτες», έρχονται να συνδράμουν, με δυνατά κομμάτια όπως το «Of Blood And Sal» οι Gojira, οι τέσσερις μέταλ ρόκερ από την Μπαγιόν, οι οποίοι από το 1996 έχουν κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους και έναν λάιβ από μια συναυλία στο Μπορντό γεμάτους κιθαριστική ένταση και χαοτικά ντραμς.

Οι Γάλλοι οικοακτιβιστές της μέταλ σκηνής θα εμφανιστούν την Παρασκευή 17 Ιουνίου στο Terra Vibe, στο Sonisphere Festival όπου θα πλαισιώσουν τους βετεράνους Iron Maiden και τους Slipknot. Θα παίξουν στη δεύτερη σκηνή, τη Saturn Stage, από τις 16.45 ώς τις 17.45 πριν από τους δικούς μας Rotting Christ. Και από εκεί θα εξαπολύσουν αυτό το μέταλ μίγμα που τώρα είναι ακόμα πιο «βίαιο και πιο ζοφερό», όπως δηλαδή το απαιτούν οι καιροί.

* Οι Gojira παίζουν Παρασκευή 17 Ιουνίου στο Terra Vibe στο πλαίσιο του Sonisphere Festival.

Για τα τραγούδια τους στο http://www.gojira-music.com/

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Σχετικά θέματα: Μουσική
Παθιασμένο γκαράζ όργιο
Φόβοι και εγγυήσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Κινηματογράφος
Το καλοκαίρι των χάρτινων ηρώων
Ελληνικές ταινίες στο Λος Αντζελες
Γλωσσολογία
Η περιπέτεια της γλώσσας των Ουρούμ
Μουσική
Παθιασμένο γκαράζ όργιο
Σκληροπυρηνικοί και Πράσινοι
Φόβοι και εγγυήσεις
Διαδίκτυο
Ξεπερνά και τη φαντασία του Βερν
Κομικ(ς)οδρόμιο
Θηλυκή ευαισθησία και νευρική κρίση
Οταν το ταξίδι στο Φεγγάρι ήταν μόνο στη φαντασία
Συνέντευξη:Θωμάς Μοσχόπουλος
Οταν η ζωή εμβολίζει την τέχνη
Συνέντευξη:Π. Σκουρολιάκος-Τ. Χαλκιάς
«Οι πρώτοι διδάξαντες δεν κοπιάρονται»
Χορός
Χορεύοντας με τα νιάτα