Έντυπη Έκδοση

Θηλυκή ευαισθησία και νευρική κρίση

ΘΑ μπορούσε να πει κανείς ότι το έκτο τεύχος του φανζίν «Frogs & Dogs» είναι το αμίλητο τεύχος. Ούτε συννεφάκια ούτε μπαλονάκια ούτε λεζάντες, τίποτε απολύτως, μόνο τίτλοι ιστοριών και σκίτσα και η λέξη «τέλος» ενίοτε (ή «fin») για να καταλαβαίνει και ο αναγνώστης πού βρίσκεται.

Οχι ότι του χρειάζεται, γιατί είμαι σίγουρος ότι τα κόμικς της Χριστίνας Ανθηροπούλου, της Σταυρούλας Ανθηροπούλου και της Σοφίας Σπυρλιάδου μπορούν να ξυπνήσουν ακόμη και μισονυσταγμένο ρινόκερο. Ή να τον στείλουν πίσω στη σαβάνα, για αναζήτηση λάσπης και ανακούφισης.

Μέσος όρος βλέπετε δεν υπάρχει. Τις συγκεκριμένες ιστορίες είτε τις αγαπάς είτε τις σιχαίνεσαι, μια και η θηλυκή ευαισθησία τους, η γλυκόπικρη αισθητική τους, η αιχμηρή διεισδυτικότητά τους, δεν αφήνουν περιθώρια σε μέσους όρους. Προσωπικώς, ψώνισα με χαρά και διάβασα με απόλαυση.

Οπως καλά πέρασα και με το «Κουλούρι» του Tomek, ίσως του πλέον εξωφρενικού από τους κομίστες νέας εσοδείας. Με την καλή έννοια βεβαίως, αφού ο δημιουργός δεν ασχολείται με ποταμούς αίματος ή κοιλάδες σεξ, αλλά με τη διαρκώς αμφισβητούμενη λιακάδα ενός όχι και τόσο καθαρού μυαλού. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει, χαρίζοντας άφθονο γέλιο σε όλα τα μικρά και μεγάλα πλάσματα που εξακολουθούν να βλέπουν τον κόσμο στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης. Στα συν του «Κουλουριού» (εκδόσεις «Jemma Press») και οι μίνι παιδικές περιπέτειες, υπό τον γενικό τίτλο «The most stupid hits of my life ever». Ο Μικρός Νικόλας δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη εκδοχή αλά ελληνικά!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινούμενα σχέδια/Κόμικς/Σκίτσα
Σχετικά θέματα: Κομικ(ς)οδρόμιο
Οταν το ταξίδι στο Φεγγάρι ήταν μόνο στη φαντασία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Κινηματογράφος
Το καλοκαίρι των χάρτινων ηρώων
Ελληνικές ταινίες στο Λος Αντζελες
Γλωσσολογία
Η περιπέτεια της γλώσσας των Ουρούμ
Μουσική
Παθιασμένο γκαράζ όργιο
Σκληροπυρηνικοί και Πράσινοι
Φόβοι και εγγυήσεις
Διαδίκτυο
Ξεπερνά και τη φαντασία του Βερν
Κομικ(ς)οδρόμιο
Θηλυκή ευαισθησία και νευρική κρίση
Οταν το ταξίδι στο Φεγγάρι ήταν μόνο στη φαντασία
Συνέντευξη:Θωμάς Μοσχόπουλος
Οταν η ζωή εμβολίζει την τέχνη
Συνέντευξη:Π. Σκουρολιάκος-Τ. Χαλκιάς
«Οι πρώτοι διδάξαντες δεν κοπιάρονται»
Χορός
Χορεύοντας με τα νιάτα