Έντυπη Έκδοση

Ο ΤΕΩΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στο κελί για τη μαύρη τρύπα των 51,4 εκατ. ευρώ

Την προσωρινή κράτηση του στενού συνεργάτη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, τέως γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης για την υπεξαίρεση των 51,4 εκατ. ευρώ.

Μιχάλης Λεμούσιας Μιχάλης Λεμούσιας Η παραπάνω απόφαση στηρίχτηκε στην κατάθεση του βασικού κατηγορούμενου, πρώην υπαλλήλου της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο Π. Σαξώνης βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και ένα χρόνο και, μεταξύ άλλων υψηλόβαθμων υπαλλήλων και στελεχών της διοίκησης, έχει κατονομάσει τον άλλοτε στενό συνεργάτη τού τέως δημάρχου ως παραλήπτη των χρημάτων, που προορίζονταν για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών. «Ηταν πιο πειστικός για την εμπλοκή συγκεκριμένου κατηγορούμενου», σχολίασε εισαγγελικός λειτουργός, που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Ο Μ. Λεμούσιας, μόλις έμαθε την απόφαση, επιχείρησε να πέσει στο κενό από το παράθυρο, μέσα στο γραφείο του ανακριτή, που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του δικαστικού μεγάρου. Πήδηξε πάνω από το γραφείο της γραμματέως και προσέκρουσε με το κεφάλι στο τζάμι του παραθύρου, που ευτυχώς δεν έσπασε, σχολίασαν αυτόπτες μάρτυρες. Στη συνέχεια, την ώρα που οι αστυνομικοί τού περνούσαν χειροπέδες, ακούστηκε να λέει: «Τι θα πω στα παιδιά μου και στους φίλους μου;».

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι γνώριζε τον Παναγιώτη Σαξώνη και ότι είχε συναντήσεις μαζί του. Ζήτησε επίσης να γίνει άρση των τηλεφωνικών απορρήτων.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χωρίς τη μαρτυρία κανενός από τους 30 μάρτυρες που εξετάστηκαν και χωρίς καμία έστω ένδειξη, με μόνη την τρίτη κατάθεση του ενόχου, που την έκανε ένα ολόκληρο χρόνο μετά τη σύλληψή του, προφυλακίστηκε ο τέως γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μια προφυλάκιση που είχε προαναγγείλει μέσα από τις φυλακές πριν από 15 ολόκληρες ημέρες ο επίορκος τέως υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κάθε ένας μπορεί πολύ εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματά του, όταν από τη μία πλευρά δεν έχουμε καμία ένδειξη και καμία μαρτυρία και από την άλλη έχουμε τον κ. Μαντέλη και τον κ. Τσουκάτο να έχουν παραδεχθεί ότι παρανόμως εισέπραξαν χρήματα και εν τούτοις να βρίσκονται εκτός φυλακής.

Ευτυχώς, γρήγορα θα αποφανθεί τελεσιδίκως η Δικαιοσύνη και οι κοινοί συκοφάντες θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαιοσύνη
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Μεσοπρόθεσμo πρόγραμμα
Ομολογία αποτυχίας τα νέα οριζόντια μέτρα
Με τα φρένα σπασμένα...
Και νέα έκκληση για συναίνεση, με διάγγελμα
ΚΚΕ: Στοπ στη βαρβαρότητα
Κουβέλης: Επιτείνουν την ύφεση
Χουντής: Πρέπει να φύγουν
Νέο ελληνικό πακέτο
Γερμανικό «ναι» στο νέο πακέτο
Η ΕΚΤ πλησιάζει τις θέσεις Σόιμπλε
Βουλή
Γιώργος με συναίσθημα και ...ιατρικούς όρους
Δήμος Θεσσαλονίκης
Στο κελί για τη μαύρη τρύπα των 51,4 εκατ. ευρώ
Υπόθεση των υποβρυχίων
Χορεύοντας με τις μίζες
Εφοδος για έγγραφα
Αποδοκιμασίες πολιτικών
Κυνηγημένη εξουσία
Δημοκρατική Αριστερά
ΔΗΜ.ΑΡ.: προτείνει πλαφόν σε μισθούς Δημοσίου και συντάξεις
Νέα Δημοκρατία
Γαλάζια διάψευση για Φιγιόν
Υπουργείο Εξωτερικών
Το ΥΠΕΞ διαψεύδει δημοσίευμα περί συμφωνίας με Λιβύη
Άλλες ειδήσεις
Εφυγε στα 96 του ο Πάτρικ Λι Φέρμορ