Έντυπη Έκδοση

Θέλουν να βάλουν από την πλαϊνή πόρτα ιδιώτες στο Πάρκο Τρίτση

Στο πόδι είναι οι κάτοικοι των δήμων Ιλίου, Αγ.Αναργύρων και Καματερού, αντιδρώντας στην προοπτική να δημοπρατηθούν χώροι του Πάρκου Τρίτση σε ιδιώτες. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για αλλοίωση του χαρακτήρα του «ως πάρκου περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης», και δηλώνουν αποφασισμένοι «με τους αγώνες τους να ανατρέψουν την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του πάρκου, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο και υπερτοπικό χαρακτήρα του».

Κάποιοι ονειρεύονται εμπορευματοποίηση Κάποιοι ονειρεύονται εμπορευματοποίηση Ο φορέας διαχείρισης του Πάρκου σκοπεύει να προχωρήσει στην εκμίσθωση ενός υπαίθριου χώρου για τη διοργάνωση Εκθέσεων Προβολής, Ενημέρωσης & Υποστήριξης των Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων - υπαίθριας αγοράς και την εκμίσθωση υπαίθριων χώρων που θα χρησιμοποιηθούν ως σταθμοί μίσθωσης ποδηλάτων, προκειμένου -όπως ανέφερε σε συνάντηση με τους κατοίκους ο πρόεδρος του Δ.Σ. του φορέα Γιάννης Μιχαλόπουλος- να εξευρεθούν χρήματα για τη χρηματοδότηση των λειτουργικών εξόδων του Πάρκου.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη η Δύναμή μας», Γιώργος Κομματάς, μετά τη συνάντηση του με τον κ. Μιχαλόπουλο, ζήτησε την αναβολή της κατάθεσης των προσφορών, γιατί οι πιο πάνω μισθώσεις θα αλλοιώσουν το χαρακτήρα του πάρκου «ως πάρκου περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης», καθώς και να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη νεοεκλεγείσα περιφερειάρχη Ρένα Δούρου (η οποία, όπως είπε ο κ. Κομματάς σε εκδήλωση της παράταξής του, είχε διαβεβαιώσει ότι θα διαφυλάξει το χαρακτήρα του Πάρκου), προκειμένου να ανευρεθούν χρήματα από την περιφέρεια για τη συντήρηση του Πάρκου.

Την ακύρωση των δημοπρατήσεων ζήτησε και ο νέος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη «Δύναμης Ζωής», Σπύρος Τζόκας, ο οποίος παραβρέθηκε στην κινητοποίηση, και υποστήριξε πως η νέα Περιφερειακή Αρχή μαζί με τους πολίτες θα κινηθεί στην κατεύθυνση της εξεύρεσης κρατικής χρηματοδότησης για την εύρυθμη λειτουργία του πάρκου, ενάντια σε οποιοδήποτε σχέδιο εμπορευματοποίησής του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πάρκα/Πλατείες/Ελεύθεροι χώροι
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Σκουριές
Συνεχίζουν χωρίς άδεια με... εντολή εισαγγελέα
Κοινωνικά θέματα
Δήμος και Σχολική Επιτροπή κάλυψαν τα έξοδα για την κηδεία
Πάρκα
Θέλουν να βάλουν από την πλαϊνή πόρτα ιδιώτες στο Πάρκο Τρίτση
Εργασιακά θέματα
Υποδοχή με ξύλο
Πανελλαδικές
Δεν άντεξε το στρες των Πανελλαδικών
Πανελλαδικές 2014
Αρειος Πάγος
«Καθαρίζει» ο Αρειος Πάγος
Υπουργείο Παιδείας
Κατάληψη στο γραφείο Λοβέρδου με το καλημέρα
Νησιωτική Ελλάδα
Ενεση αισιοδοξίας
Μετανάστες και πρόσφυγες
Το Αιγαίο γέμισε βάρκες με πρόσφυγες
Απεργία πείνας μεταναστών
ΥΠΕΚΑ
Αποκάλυψη της συγκάλυψης του εγκλήματος στο Γραμματικό
Με γνωμοδότηση βιολόγου σβήνουν το ρέμα
Πρόστιμο ύψους 166.550 ευρώ για έξι περιβαλλοντικά εγκλήματα
Ανθρώπινα
Αφιέρωμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Βόλου
Σεμινάρια της ΑΣΚΤ
Εκπαίδευση
Απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων