Έντυπη Έκδοση

Ηλεία: Κόντρες για έργο 3 εκατ. ευρώ

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Εργων Ηλείας προκάλεσε η 259/2009 απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής του Δήμου Ζαχάρως να αναθέσει σε εργολάβο της Αθήνας έργο προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ .

Πρόκειται για την αντικατάσταση του αγωγού εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας» με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Δύο μέλη της δημαρχιακής επιτροπής, ο Χαράλαμπος Σαντάρμης και η Βασιλική Κανελλοπούλου, με αναφορά τους προς τον εισαγγελέα Εφετών Πάτρας και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κάνουν λόγο για «μεγάλο φαγοπότι» και καταγγέλλουν ως παράνομη και μεθοδευμένη την ανάθεση του έργου στον συγκεκριμένο εργολάβο.

1. Η σχετική διαδικασία, υποστηρίζουν, διενεργήθηκε χωρίς δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό αλλά με τη λήψη προσφορών από τέσσερις εταιρείες, μετά την εισήγηση τεχνικού συμβούλου, που είχε προσληφθεί γι' αυτόν τον σκοπό.

2. Δεν υπήρξε για την επιλογή εργολάβου γνωμοδότηση επταμελούς επιτροπής, όπως προβλέπει ο νόμος για έργα άνω του 1.500.000 ευρώ με τη συμμετοχή τεσσάρων αιρετών, εκπροσώπου του ΤΕΕ, της ΤΕΔΚ Ηλείας και του Τοπικού Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Εργων.

«Μετά το αμαρτωλό δημαρχείο, βρισκόμαστε προεκλογικά σ' ένα νέο καραμπινάτο σκάνδαλο με προεκτάσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που καλύπτουν και μεθοδεύουν την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου για να εξυπηρετηθούν φιλικά τους πρόσωπα», δήλωσε στην «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχάρως, Χαράλαμπος Σαντάρμης.

«Εργα που είναι προβλέψιμα δεν μπορεί να προωθούνται και να εκτελούνται σήμερα ως επείγοντα. Εχουμε ζητήσει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και μάλιστα σε βάθος», δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Σπύρος Σπυρίδων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νέα γρίπη
Πότε θα κλείνουν τα σχολεία
Αντιπαραθέσεις για την ετοιμότητα των σχολείων
Εκπαίδευση
Παραιτήθηκε χθες και ο εκπρόσωπος των ΑΕΙ
Ψευτοπαλικαρισμός στα σχολεία
Στις καλένδες η αλλαγή του εξεταστικού
Περιβάλλον
Συλλήψεις υπευθύνων χαρτοβιομηχανίας
Μια χώρα απόβλητη...
Ο θάνατος της καρέτα-καρέτα
Μέτωπο κατά των ΧΥΤΑ
Γλέντι κόντρα στο τσιμέντο
ΤΕΕ: υπέρ των παρκομέτρων στην Αθήνα
Συνεχίζεται η «δικαστική οδύσσεια» της Μ. Καραβασίλη
Αρχαίοι κίονες σε μοναστήρι
Προφήτης Ηλίας κατά... Απόλλωνα
Υπόθεση Siemens
Ασπίδα Σανιδά στον ανακριτή...
Δήμος Ζαχάρως
Ηλεία: Κόντρες για έργο 3 εκατ. ευρώ
Επαναστατικός Αγώνας
Αγώνας: «Θα συνεχίσουμε με βόμβες μεγάλης ισχύος»
ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Προαστιακό πυροτέχνημα στη Θράκη
ΟΠΑΠ
Κατήγγειλαν τον φόρο στα τυχερά παιχνίδια
Πρόσφυγες
Δεν μας στέλνουν πίσω Ιρακινό
Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Συνεργασία στα σύνορα για το έγκλημα
Αστυνομικό ρεπορτάζ
30χρονη όμηρος ληστή