Έντυπη Έκδοση

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές στα κάγκελα

Ο αγιασμός θα είναι αλλιώτικος, φέτος αφού οι μαθητές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη μιζέρια της κρίσης.
Πρεμιέρα αύριο στα σχολεία, δίχως βιβλία και με τους εκπαιδευτικούς να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • Στο «σκαμνί» χωρίς στοιχεία ξανά ο Σεϊσίδης
   Τον πυροβόλησαν από πίσω στο πόδι, με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό, τον δυσφήμησαν με τη συνεργασία συγκεκριμένων ΜΜΕ, τον κρατούν φυλακισμένο και στο τέλος τον κατηγορούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού που πάτησε τη σκανδάλη.
 • Εκπαίδευση

  • ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΑΝΤΑΣ (πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας) «5.500 κενά στην πρωτοβάθμια»
   Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Κομν. Μαντάς, είπε στην «Κ.Ε.»:
  • Η «Κ.Ε.» ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ «Η Αννα έχει διάθεση τρομολαγνείας»
   Σύσσωμες οι παρατάξεις κατά του νόμου για τα ΑΕΙ Οσοι ανεβαίνουν στο βήμα κατακευρανώνουν ένα νόμο που, όπως λένε, έχει στόχο την παραγωγή ανέργων ή πειθήνιων εργαζόμενων και επιβάλλει στα ΑΕΙ λειτουργία με κριτήρια αγοράς. Μία μέρα μετά το εκβιαστικό δίλημμα της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου «τέλος των καταλήψεων ή χάσιμο του εξαμήνου», οι φοιτητές της Νομικής Αθήνας στη γεμάτη παλμό, ένταση, αντεγκλήσεις και ζωντάνια γενική συνέλευσή τους μπορούσαν να συμπαρασύρουν με το πάθος τους και τον πιο συμβιβασμένο ή ρεαλιστή άνθρωπο: ο κόσμος μπορεί τελικά να αλλάξει. «Και η αρχή θα γίνει από το νόμο-έκτρωμα-φασόν στις επιταγές του μνημονίου» έλεγαν.
  • Κινητοποιήσεις μαθητών
   Παιδιά γυμνασίων και λυκείων, σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες Αύριο, μετά τον αγιασμό, οι μαθητές απλώς δεν θα βρουν βιβλία, γεγονός που τους προσανατολίζει σε καταλήψεις με το «καλημέρα». Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώνεται τη φετινή σχολική χρονιά: Φωτοτυπίες αντί βιβλίων, εκπαιδευτικά κενά, υπεράριθμα τμήματα λόγω συγχωνεύσεων και σχολικές επιτροπές με άδεια ταμεία.
  • Υπό κατάληψη 300 απ' τις 480 σχολές
   Οι φοιτητές διαμηνύουν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί επ' αόριστον Λουκέτο σε όλα τα τμήματα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας αναμένεται να έχει μπει ώς το τέλος της εβδομάδας, καθώς ήδη οι 300 από περίπου 480 σχολές και τμήματα τελούν υπό κατάληψη.
  • Ξαναζούμε μέρες του 1946
   Η σημερινή κατάσταση της έλλειψης των βιβλίων παραπέμπει στο 1946, επισήμανε η ΟΛΜΕ.
 • ΚΕΘΕΑ

  • SOS ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ Ο ΟΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΘΕΑ Κόβουν λεφτά απ' την απεξάρτηση
   Περικόπτονται 30 εκατ. ευρώ, την ώρα που στα νοσοκομεία δημιουργούνται μονάδες που θα βάλουν τέλος στην αναμονή Ο διοικητής του «Γ. Γεννηματάς», Λεωνίδας Ανωμερίτης, επιβλέπει τις εργασίες που γίνονται στο νοσοκομείο για να υποδεχτεί τους ενταγμένους στα προγράμματα. Ενώ το υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών ετοιμάζονται για το μεγάλο βήμα, βάζοντας φραγή στη λίστα αναμονής και στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων, που παλεύουν με την εξάρτηση, το υπουργείο Οικονομικών μειώνει τον προϋπολογισμό -τον ήδη ανεπαρκή - των προγραμμάτων απεξάρτησης και πρόληψης του 2011 τινάζοντας τα πάντα στον αέρα!
  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ (υφυπουργός Υγείας) «Καταφέραμε το ακατόρθωτο»
   Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης διαβεβαιώνει στην «Κ.Ε.» ότι δεν θα μειωθούν οι προϋπολογισμοί στα προγράμματα απεξάρτησης και απαντά στην αγωνία των εργαζομένων:
 • Υμηττός

  • ΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΖΩΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ Ενα βουνό γεμάτο κοιμητήρια!
   Το «γιουρούσι» για τη δημιουργία αυθαίρετου νεκροταφείου μέσα στην Α' ζώνη απόλυτης προστασίας του Υμηττού, που επιχείρησε ο δήμαρχος Γλυφάδας παραμονές του Δεκαπενταύγουστου με τις ευλογίες του τοπικού μητροπολίτη, ήταν η τελευταία αλλά όχι η μόνη απόπειρα να καταληφθεί το βουνό για την ταφή νεκρών.
 • Υπουργείο Περιβάλλοντος

  • ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Πώς θα τακτοποιήσετε το αυθαίρετό σας
   Οι αιτήσεις, τα παράβολα, τα έντυπα και οι τεχνικές εκθέσεις που θα χρειαστούν από την 1η Οκτωβρίου περίπου ένα εκατομμύριο αυθαιρετούχοι Η ρύθμιση των αυθαιρέτων θα γίνει σε δύο φάσεις: Η πρώτη από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και η δεύτερη τέσσερις μήνες μετά. Σε δύο φάσεις θα προχωρήσει η διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων, με βάση τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος.
  • Οι δεσμεύσεις του υπουργείου στο ΣτΕ
   Με τα μάτια στραμένα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), για χάρη του οποίου έκανε τετραπλό «λίφτινγκ» στις αρχικές ρυθμίσεις, το υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρά στην εφαρμογή των ρυθμίσεων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
 • Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

  • Μεξικό ο Εβρος
   Στα 274 εκατ. ευρώ (!) φθάνει το συνολικό κόστος για την επιτήρηση των συνόρων Περί τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ κοστολογείται η κατασκευή του φράχτη μήκους 10,8 χιλιομέτρων στην περιοχή του Εβρου, όπως αναφέρεται στη διαγωνιστική προκήρυξη που καλεί τους ενδιαφερομένους στην υποβολή προσφορών μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.
 • Υπουργείο Υγείας

  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Μειώνονται οι παροχές, αυξάνεται η ταλαιπωρία
   Με βάση τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, για κάθε ασφαλισμένο αντιστοιχούν 770 ευρώ το χρόνο για νοσοκομεία, φάρμακα, εργαστηριακές εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς! Οι γιατροί δεν σκοπεύουν να δεχτούν τις νέες συνθήκες εργασίας και τις χαμηλές αμοιβές που τους προσφέρει ο νέος φορέας πρωτοβάθμιας υγείας. Εξίσωση των παροχών υγείας προς τα κάτω φέρνει ο νέος φορέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο ΕΟΠΥΥ, για 9 εκατ. ασφαλισμένους των τεσσάρων μεγαλύτερων Ταμείων της χώρας.
  • Ανοιχτό μέτωπο και με τους φαρμακοποιούς
   Μαζί με τους γιατρούς η κυβέρνηση άνοιξε και το μέτωπο των φαρμακοποιών, διευρύνοντας το ωράριο λειτουργίας και θέτοντας θέμα μείωσης του κέρδους τους.