Έντυπη Έκδοση

Μικρές ειδήσεις

ΤΟ ΝΕΟ Mazda CX-5 θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην 64η Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Φραγκφούρτης (13-25 Σεπτεμβρίου 2011).

Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι το νέο compact crossover SUV είναι το πρώτο μοντέλο νέας γενιάς μοντέλων που ενσωματώνει την τεχνολογία Skyactiv και τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «KODO - Soul of Motion». Η σειρά των κινητήρων που πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές θα περιλαμβάνει τον Skyactiv-G 2.000 κ.εκ. βενζινοκινητήρα και τον Skyactiv-D 2.200 κ.εκ. πετρελαιοκινητήρα που θα διατίθεται σε εκδόσεις Standard Power και High Power.

Ανακοινώθηκε ότι όλοι οι κινητήρες έχουν αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ γίνεται αναφορά και για την υψηλή σχέση συμπίεσης 14:1. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι εκπομπές CO2 είναι κάτω από τα 120 γραμμ./χλμ. για τον κινητήρα ντίζελ Skyactiv-D 2.200. Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία καθορίζει μία νέα μπροστινή όψη με έντονο χαρακτήρα και δυναμικά στοιχεία. Εκτός από το CX-5, στο περίπτερο της Mazda στη Φραγκφούρτη, θα εκτίθεται και το Mazda3 FL.

ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ δημοσιογραφική παρουσίαση του Opel Ampera στη Χάγη της Ολλανδίας τον περασμένο μήνα πάνω από χίλιοι συντάκτες του ειδικού τύπου είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν το αυτοκίνητο πριν το λανσάρισμά του στο τέλος της χρονιάς. Μία από τις δοκιμασίες του διαγωνισμού «Eco Drive Contest» είχε στόχο της βελτιστοποίηση της αυτονομίας του Ampera στο πρόγραμμα μπαταρίας.

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, μπορεί να καλυφθούν μέχρι 80 km μόνο με ηλεκτρική λειτουργία και μία φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου 16 kWh. Τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν σε κανονικές οδικές συνθήκες ήταν απόλυτα πειστικά: σχεδόν το 60% ολοκλήρωσε τα 73 km της δοκιμής με χρήση μπαταρίας και σχεδόν το ένα τέταρτο είχε επάρκεια ισχύος για άλλα 10 km τουλάχιστον, σύμφωνα με το δείκτη αυτονομίας του οχήματος. Ετσι, το τετραθέσιο όχημα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από ευρωπαίο κατασκευαστή για καθημερινή χρήση με συνολική αυτονομία πάνω από 500 km.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αυτοκίνητο
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αυτοκίνητο της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Κομψό, γοητευτικό και νεανικό SUV
Μικρές ειδήσεις
Οικογενειακό και πολυμορφικό