Έντυπη Έκδοση

ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ

Τραμ, προαστιακός μέχρι και το Λαύριο

ΤΟ τραμ παίρνει κεφάλι και αποκτά νέες γραμμές (Γουδή-σταθμός Λαρίσης, μέσω λεωφόρου Αλεξάνδρας), συνδέεται με το μετρό (νέος σταθμός Αργυρούπολης) και επεκτείνεται από το Σύνταγμα ώς την πλατεία Αιγύπτου. Μαζί με το μετρό και τον προαστιακό, που πάει Ραφήνα, Λαύριο και Κορωπί, θα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των μεταφορών, σύμφωνα με το νέο Ρυθμιστικό. ΧΑΡΤΗΣ νέων γραμμών

Πλήρες θέμα...

 • Περιβάλλον

  • 60 % των νοσοκομειακών αποβλήτων καταλήγουν στις χωματερές
   Αλυτο παραμένει το πρόβλημα των νοσοκομειακών μολυσματικών αποβλήτων τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και σε επίπεδο Κρήτης, καθώς ένα ποσοστό περίπου 60% εξ αυτών καταλήγει ανεπεξέργαστο στις χωματερές και δεν καταστρέφεται.
  • Σβήνουν τα «πράσινα» πρόστιμα
   Χωρίς αντίκρισμα είναι τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις που ευθύνονται για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν εισπράττονται, μειώνονται πάρα πολύ στα δικαστήρια ή ακυρώνονται τελείως.
  • 73.000 ΤΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ Ανακύκλωση για τα σκουπίδια
   Σχεδόν 75.000 τόνοι από τους πεντακόσιους είκοσι ένα που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο από την ΕΕΑΑ απορρίπτονται ως υπολείμματα στις χωματερές, αφότου περάσουν από τα 24 σήμερα κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών -ΚΔΑΥ- όπου το «ξεκαθάρισμα» συνεχίζει να παρουσιάζει ελλείψεις.
  • Στα ίχνη των εγκ-λυμάτων
   Θεμέλιους... τσιμεντόλιθους για το φράξιμο των παράνομων αγωγών που αδειάζουν εδώ και χρόνια απόβλητα στον Ασωπό ποταμό, από τον παπα-Γιάννη Οικονομίδη και τον Κ. Μπαμπούλα. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ακόμη και όταν ο καρκίνος θερίζει... Στα παλιά χρόνια, η Γοργόνα έβγαινε στην επιφάνεια της θάλασσας και ρωτούσε τους ναυτικούς για τον βασιλιά Αλέξανδρο. Την περασμένη Παρασκευή, πέρασε ένα ολόκληρο πρωινό ανάμεσα στις όχθες του Ασωπού ποταμού και τον ασφάλτινο δρόμο της βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων.
 • Σεισμόπληκτοι της Ηλείας

  • 28 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ Ξεχασμένοι στα κοντέινερ
   Τα χρόνια περνούν, η πολιτεία υπόσχεται και αυτοί εκεί. Πολίτες της Ελλάδας του 21ου αιώνα Κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα σε γεμάτα υγρασία κοντέινερ ετοιμάζονται να περάσουν και αυτόν τον χειμώνα δεκάδες σεισμόπληκτοι της Ηλείας, καθώς, δύο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, μάταια περιμένουν την κρατική αρωγή που δικαιούνται για να ξεκινήσουν την ανακατασκευή των σπιτιών τους.
 • Υγεία

  • Οργή για το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και τους ακρωτηριασμούς που συμφέρουν
   Οργή προκαλεί η απόφαση του ΙΚΑ - ΤΕΑΜ με την οποία το Ταμείο δεν καλύπτει το κόστος για την προμήθεια θεραπευτικών υποδημάτων, τα οποία καθυστερούν τις επιπλοκές του διαβητικού ποδιού και αποτρέπουν τους ακρωτηριασμούς.
  • Ανέστειλε την αναστολή λειτουργίας στο «Ντυνάν»
   Κανονικά θα λειτουργεί από σήμερα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του «Ερρίκος Ντυνάν», ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ το κοινωφελές ίδρυμα.
  • ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Το άγχος στο +30% η περίθαλψη ψυχορραγεί
   Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας χθες, αλλά στην εποχή του Μνημονίου ποιος ακούει τις φωνές των συνανθρώπων μας με ψυχική νόσο που θέλουν να ζήσουν χωρίς στίγμα; Με ίσα δικαιώματα, όπως επιβάλλει η δημοκρατία, ώστε να ενταχθούν σύμφωνα με τις δυνάμεις τους στην κοινωνία;
 • Αυθαίρετη δόμηση

  • Η «τακτοποίηση» αυθαιρέτων και η μη διάψευση
   «Μοντέλο Τρίτση για τακτοποίηση αυθαιρέτων το 2011» είναι ο βασικός τίτλος της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής», που δεν περιορίζεται στην ήδη γνωστή πρόθεση της κυβέρνησης για μείωση των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων.
 • Λογισμικό γεωτρήσεων

  • Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ! Οι εξπέρ του πετρελαίου
   Οι απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης Παν. Δαλαμαρίνης και Ανδρ. Πανάκος πάνε από βραβείο σε βραβείο Εξπέρ στις γεωτρήσεις πετρελαίου έχουν γίνει δύο απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης. Προ ημερών κέρδισαν το πέμπτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή λογισμικού, με το οποίο μπορεί να υπολογιστούν σημαντικά δεδομένα τόσο για την εκτέλεση όσο και για την ασφάλεια μιας γεώτρησης.
 • Βαμβακοπαραγωγοί

 • Άλλες ειδήσεις

  • Πρωινές ορθοπεταλιές από χιλιάδες ποδηλάτες στους δρόμους της Αθήνας
   Ανθρωποι όλων των ηλικιών ξεχύθηκαν χθες με τα ποδήλατά τους στους δρόμους της Αθήνας Η ποδηλατική κοινότητα της Αθήνας «συμμετείχε» χθες με το δικό της τρόπο στον 19ο Ποδηλατικό Γύρο που διοργανώνει από το 2007 ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ) του Δήμου Αθηναίων.
  • Αφγανοί και Πακιστανοί παρίσταναν τους αστυνομικούς και λήστευαν αλλοδαπούς
   Νεαροί Ασιάτες μετανάστες παρίσταναν τους αστυνομικούς και λήστευαν ξένους οδηγούς που κυκλοφορούσαν στους ελληνικούς δρόμους, ενώ άλλη ομάδα έκλεβε αυτοκίνητα που διαπραγματευόταν να επιστρέψει κατάδικος στις φυλακές Μαλανδρίνου, εκβιάζοντας τηλεφωνικά τους ιδιοκτήτες τους.
  • Ξεκίνησε απεργία πείνας ο Γουρνάς
   Απεργία πείνας πραγματοποιεί από προχθές (9/10) ο προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού -μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» Κώστας Γουρνάς, μέχρι να του επιδοθεί, όπως αναφέρει σε επιστολή του, γραπτή απάντηση-έγκριση της ΚΕΜ του υπουργείου Δικαιοσύνης στο από 5 μηνών υποβληθέν αίτημά του να μεταχθεί από τις φυλακές Τρικάλων, όπου έχει προφυλακιστεί, στις φυλακές Κορυδαλλού, κοντά στον τόπο διαμονής της οικογένειάς του καθώς είναι πατέρας δίδυμων παιδιών 22 μηνών.
  • Πνίγηκε ο γιος, αυτοκτόνησε ο πατέρας
   Να αποτεφρώσουν το σώμα του και να σκορπίσουν τη στάχτη του στην παραλία της Κυλλήνης στην Ηλεία ζητά σε ιδιόχειρο σημείωμα, που άφησε πίσω του ο γιατρός από την Αθήνα, που κατηγορούνταν από τις διωκτικές αρχές ότι ευθυνόταν για τον πνιγμό του 4χρονου γιου του.
  • Εκδοση-τιμή στους ανταποκριτές του έπους της Αλβανίας
   Σε έκδοση βιβλίου προς τιμήν των 41 δημοσιογράφων που ως πολεμικοί ανταποκριτές κάλυψαν τον πόλεμο στην Αλβανία πριν από 70 χρόνια προχωρά ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης.
  • 100 χρόνια στους δρόμους η Alfa Romeo
   Με μια επιτυχημένη εκδήλωση που έγινε χθες το πρωί στην «Αίγλη» του Ζάππειου, γιόρτασε η Alfa Romeo τα 100 χρόνια παρουσίας της στην αυτοκίνηση.