Έντυπη Έκδοση

«ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ» ΚΑΙ «ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΕ», ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ.

«Κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο το 2011»

«Γνώριζαν ότι συνειδητά εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό μέχρι την τελευταία στιγμή μιλώντας για έλλειμμα 4% και 6%».

«Οταν σήμερα το έλλειμμα φτάνει στο 15%, συνειδητά έστελναν ψεύτικα στοιχεία στην Ε.Ε. μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, δύο μέρες πριν από τις εκλογές του 2009. Και γι' αυτό λιποτάκτησαν».

Αυτό υποστήριξε χθες ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην Κέρκυρα, ενώ αναφέρθηκε σε «κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο το 2011», αφού «ο συναγερμός δεν έχει λήξει».

Ο πρωθυπουργός σκλήρυνε τη στάση του απέναντι στη Ν.Δ. και τον αρχηγό της Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να τον κατονομάσει. Ειδικότερα:

* Επιχείρησε ν' ανατρέψει τους ισχυρισμούς Σαμαρά ότι έλεγε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό, αφού γνώριζε προεκλογικά την οικονομική κατάσταση της χώρας: «Το βάθος των προβλημάτων το γνώριζαν σίγουρα εκείνοι που κυβερνούσαν. Εκείνοι που επανειλημμένα και συνειδητά αλλοίωναν τα στοιχεία για το έλλειμμα».

* Εμφάνισε τον αρχηγό της Ν.Δ. ως συνένοχο στην οικονομική κρίση, επειδή ήταν μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή. Η σημερινή Ν.Δ., είπε, είναι ίδια δυστυχώς με την παλιά. «Ταυτίζεται μαζί της και την υπερασπίζεται. Υπερασπίζεται νοοτροπίες, πρακτικές και επιλογές που χαντάκωσαν την Ελλάδα. Σαν τον εμπρηστή, που, αφ' ότου άναψε τη φωτιά, κατηγορεί τον πυροσβέστη που δίνει τη μάχη για να τη σβήσει... Οι Ελληνες πολίτες είναι σήμερα τα θύματα των εγκλημάτων που διέπραξε η Ν.Δ. στη χώρα».

* Παρουσιάστηκε ως εγγυητής της σταθερότητας, που ξέρει ν' ακούει τα προβλήματα των πολιτών. «Εγώ θα μιλήσω ειλικρινά. Δεν μηδενίζονται τα προβλήματα χωρίς κόπο και χωρίς πόνο», είπε. «Ακούω κάθε μέρα τα παράπονα, την κριτική ότι πήραμε σκληρά μέτρα, ότι πονέσαμε πολλούς πολίτες... Γι' αυτό έκανα κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσω τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας... Αλλά, πιστέψτε με, προτιμώ αυτή την κριτική από τις συνέπειες που θα βίωναν όλοι οι Ελληνες και οι Ελληνίδες αν κάναμε το εύκολο, αν είχαμε σηκώσει τα χέρια ψηλά και είχαμε αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Οσο δύσκολη κι αν είναι -και είναι- σήμερα η κατάσταση, δεν είναι τίποτα μπροστά στις τραγικές συνέπειες μιας χρεοκοπίας». «Ολόκληρη η υφήλιος γνωρίζει ότι κάνουμε πράξη το ακατόρθωτο», ανέφερε.

* Στήριξε την υποψηφιότητα του Ηλία Μπεριάτου για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων: «Το δίλημμα του Νοεμβρίου είναι αν θα πάμε τον δήμο μας, την περιφέρειά μας, τη χώρα μας ολόκληρη μπροστά ή πίσω», είπε.

Λίγο προτού αρχίσει η ομιλία του, ομάδα συγκεντρωμένων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν συνθήματα κατά του Μνημονίου και της τρόικας, κάτι που προκάλεσε ένταση.*

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Κυβέρνηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δηλώσεις Γιουνκέρ
Γιουνκέρ: Γνωρίζαμε αλλά δεν μιλούσαμε
Η βόμβα και το γαλλογερμανικό δίδυμο
Αντιδράσεις για το «ποιος γνώριζε και τι»
Προβλέψεις ΔΝΤ και ΗΠΑ
Κάλπες στο '11 και δεκαετή επιτήρηση βλέπουν στο ΔΝΤ
ΠΑΣΟΚ
«Κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο το 2011»
Ε.Ε.-Τουρκία
Η Μέρκελ θα πιέσει την Κύπρο υπέρ της Τουρκίας
Συνεργασία στη θάλασσα εκτός ενταξιακών διαπραγματεύσεων
Εκλογές στην αυτοδιοίκηση
Ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ λόγω Πασχαλίδη
Παπαρήγα: «Συμμαχία ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ κατά του ΚΚΕ»
Αντιπεριφερειάρχες του Ψαριανού
Συνδυασμός Μιχαλολιάκου
ΣΥΝ 97 υποψήφιοι δήμαρχοι
Ποιους στηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στους δήμους
Υπόθεση Siemens
Με τις βαλίτσες στο χέρι έμεινε η εξεταστική
Ανακοίνωση και απάντηση
Οταν το υπουργείο Αμυνας διαψεύδει τον εαυτό του