Έντυπη Έκδοση

Ομπάμα: σειρά του Τζόουνς στο ντόμινο των παραιτήσεων

Σε αιμορραγία εξελίσσεται η φυγή στελεχών από το Λευκό Οίκο, καθώς ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε αυτή τη φορά την παραίτηση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Τζέιμς Τζόουνς.

Ομπάμα - Τζόουνς. Στο τέλος θα μείνει... μόνος ο πρόεδρος (φωτ. Reuters) Ομπάμα - Τζόουνς. Στο τέλος θα μείνει... μόνος ο πρόεδρος (φωτ. Reuters) Ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι τον Τζόουνς θα αντικαταστήσει ο πρώτος στη σειρά αναπληρωτής του, Τόμας Ντόνιλον, και έσπευσε να προσθέσει ότι έτσι θα διασφαλιστεί η συνέχεια στον πόλεμο του Αφγανιστάν, σε μια εποχή που η επιχείρηση εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση. Ο Τζόουνς, απόστρατος στρατηγός των πεζοναυτών, εργάστηκε σκληρά στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, αλλά είχε συχνά πρόβλημα συνεργασίας με τα παραδοσιακά πολιτικά στελέχη του επιτελείου του Ομπάμα.

Η αποχώρησή του ανακοινώνεται μετά την παραίτηση του Ραμ Εμάνουελ από τη διεύθυνση του Λευκού Οίκου και την ανακοίνωση της αποχώρησης του Λόρενς Σάμερς, που ήταν ανώτατος οικονομικός σύμβουλος του Ομπάμα. Κατά τους προηγούμενους μήνες παραιτήθηκαν ο Χερμπ Αλισον, επικεφαλής του προγράμματος «σωτηρίας» της οικονομίας, με το πολυσυζητημένο πακέτο 700 εκατομμυρίων δολαρίων, ο διευθυντής του γραφείου προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Πέτερ Ορζαγκ, και η επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων Κριστίνα Ρομέρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη που παραιτούνται είναι από τις ομάδες που διαχειρίζονται τα δύο κεντρικότερα προβλήματα της προεδρίας Ομπάμα: την οικονομική κρίση και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Κίνα
Το Νόμπελ στην πλατεία Τιεν Αν Μεν
ΗΠΑ
Ομπάμα: σειρά του Τζόουνς στο ντόμινο των παραιτήσεων
Χιλή
Μια ανάσα από τον πάνω κόσμο
Η «καρδιά» του Τζεφ
Μέση Ανατολή
Στη Χάγη το φονικό ρεσάλτο του Ισραήλ στο «Mavi Marmara»
Ισραήλ: όρκο πίστης θα δίνουν οι μετανάστες για την ιθαγένεια
Γαλλία
«Μαύρη Τρίτη» αύριο για τον Σαρκοζί
Ουγγαρία
Αγωνία και στην Ουγγαρία
Άλλες ειδήσεις
Νεκρή η όμηρος στο Αφγανιστάν
Χο Τσι Μινχ, ανασαίνεις με καλάμι...