Έντυπη Έκδοση

Πρωινές ορθοπεταλιές από χιλιάδες ποδηλάτες στους δρόμους της Αθήνας

Η ποδηλατική κοινότητα της Αθήνας «συμμετείχε» χθες με το δικό της τρόπο στον 19ο Ποδηλατικό Γύρο που διοργανώνει από το 2007 ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ) του Δήμου Αθηναίων.

Ανθρωποι όλων των ηλικιών ξεχύθηκαν χθες με τα ποδήλατά τους στους δρόμους της Αθήνας Ανθρωποι όλων των ηλικιών ξεχύθηκαν χθες με τα ποδήλατά τους στους δρόμους της Αθήνας Αν και για τα μέλη της το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής, χθες αποφάσισαν να μην κάνουν ποδήλατο, αλλά «ενημερωτική παρέμβαση για το μηδενικό έργο» -όπως έλεγαν χαρακτηριστικά- του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη σε σχέση με το ποδήλατο. «Η μοναδική συμβολή του δημάρχου στην προώθηση της ποδηλατικής κουλτούρας είναι η αναβίωση του ετήσιου ποδηλατικού γύρου το 2007», είπαν τονίζοντας ότι η Αθήνα παραμένει πολλά... ποδηλατικά χρόνια πίσω από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Βρέθηκαν, λοιπόν, από τις 9 το πρωί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αν και ο ποδηλατικός γύρος θα ξεκινούσε στις 10, για να έχουν όλο το χρόνο στη διάθεσή τους ώστε να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες που ξεπέρασαν (σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων) τους 6.000!

Μάλιστα, κάποιοι κόλλησαν στο κράνος τους το ενημερωτικό φυλλάδιο που τους έδωσαν τα μέλη της ποδηλατικής κοινότητας. Αλλοι πάλι το κρέμασαν στη σέλα τους!

Οι 14χρονοι φίλοι, μαθητές της Γ' Γυμνασίου, Τριαντάφυλλος Τσάκωνας και Παναγιώτης Χελιώτης, λένε στην «Ε»: «Οι γονείς μας φοβούνται να κυκλοφορούμε στην πόλη με το ποδήλατο, το θεωρούν επικίνδυνο», ενώ ο 45χρονος ιστιοπλόος Παναγιώτης Παπαδέας μας λέει: «Εχω γυρίσει όλο τον κόσμο και παντού έχει ποδηλατόδρομους, μόνο η Αθήνα υστερεί».

Ανθρωποι όλων των ηλικιών - παιδιά με τους γονείς τους, έφηβοι, ηλικιωμένοι που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας και με αφετηρία το Παναθηναϊκό Στάδιο ακολούθησαν τη διαδρομή (8 χλμ.) : Βασ. Κωνσταντίνου - Βασ. Σοφίας - Λ. Αλεξάνδρας - Πατησίων - Σταδίου - Φιλελλήνων - Ζάππειο. Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε και μια μικρότερη διαδρομή -700 μ.- για ΑμΕΑ και μικρά παιδιά που ξεκίνησε από την Πλατεία Συντάγματος και κατέληξε στο Ζάππειο.

Μέχρι τις 11 οι περισσότεροι είχαν τερματίσει στο Ζάππειο όπου τους υποδέχτηκε η Εθνική Ομάδα Cheer Leaders, ενώ το νεανικό συγκρότημα «Μνηστήρες» έδωσε μουσική νότα στην εκδήλωση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδηλασία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μεταφορές
Μέσα μεταφοράς: 106 χλμ. νέες γραμμές
Περιβάλλον
60 % των νοσοκομειακών αποβλήτων καταλήγουν στις χωματερές
Σβήνουν τα «πράσινα» πρόστιμα
Ανακύκλωση για τα σκουπίδια
Στα ίχνη των εγκ-λυμάτων
Σεισμόπληκτοι της Ηλείας
Ξεχασμένοι στα κοντέινερ
Υγεία
Οργή για το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και τους ακρωτηριασμούς που συμφέρουν
Ανέστειλε την αναστολή λειτουργίας στο «Ντυνάν»
Το άγχος στο +30% η περίθαλψη ψυχορραγεί
Αυθαίρετη δόμηση
Η «τακτοποίηση» αυθαιρέτων και η μη διάψευση
Λογισμικό γεωτρήσεων
Οι εξπέρ του πετρελαίου
Βαμβακοπαραγωγοί
Το πράσινο σκουλήκι τρώει ψήφους!
Άλλες ειδήσεις
Πρωινές ορθοπεταλιές από χιλιάδες ποδηλάτες στους δρόμους της Αθήνας
Αφγανοί και Πακιστανοί παρίσταναν τους αστυνομικούς και λήστευαν αλλοδαπούς
Ξεκίνησε απεργία πείνας ο Γουρνάς
Πνίγηκε ο γιος, αυτοκτόνησε ο πατέρας
Εκδοση-τιμή στους ανταποκριτές του έπους της Αλβανίας
100 χρόνια στους δρόμους η Alfa Romeo