Έντυπη Έκδοση

Αφγανοί και Πακιστανοί παρίσταναν τους αστυνομικούς και λήστευαν αλλοδαπούς

Νεαροί Ασιάτες μετανάστες παρίσταναν τους αστυνομικούς και λήστευαν ξένους οδηγούς που κυκλοφορούσαν στους ελληνικούς δρόμους, ενώ άλλη ομάδα έκλεβε αυτοκίνητα που διαπραγματευόταν να επιστρέψει κατάδικος στις φυλακές Μαλανδρίνου, εκβιάζοντας τηλεφωνικά τους ιδιοκτήτες τους.

Η Αστυνομία συνέλαβε τέσσερις Αφγανούς και Πακιστανούς και όπως ανακοίνωσε αναζητεί ακόμη οκτώ άτομα συνεργούς τους, οι οποίοι είχαν συστήσει οργάνωση και κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε αυτοκινητοδρόμους και κεντρικές οδούς, αφού εντόπιζαν οχήματα τα οποία έφεραν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς και αλλοδαπούς τουρίστες, στη συνέχεια προσποιούμενοι τους αστυνομικούς διενεργούσαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων αφαιρούσαν από τους παθόντες χρήματα και τιμαλφή. Οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν μέσα και φορούσαν ρούχα με διακριτικά παρόμοια με αυτά της ελληνικής Αστυνομίας. Η δραστηριότητα της συμμορίας είχε καταγραφεί στην παραλιακή ζώνη των νοτίων προαστίων και θύματά τους έπεσαν πάνω από τουλάχιστον 14 αλλοδαποί οδηγοί.

Από την έρευνα-προανάκριση σχετικά με τη σύλληψη τριών ατόμων στο Χαλάνδρι, όπως ανακοινώθηκε, προέκυψε ότι κατά το τελευταίο 3μηνο είχαν συστήσει σπείρα και διέπρατταν κλοπές οχημάτων. Στη συνέχεια οι δράστες παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τα κλεμμένα οχήματα σε ημεδαπό έγκλειστο των φυλακών Μαλανδρίνου, ο οποίος μέσα από τη φυλακή εκβίαζε τους ιδιοκτήτες απαιτώντας τη καταβολή του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ προκειμένου να τους επιστραφούν τα οχήματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν τα επέστρεψαν. Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών-εκβιάσεων, από τις οποίες αποκόμισαν συνολικά το χρηματικό ποσόν των 2.000 ευρώ.

* Εντοπίστηκε ακόμη μια ενδεκάδα ατόμων που ρήμαζε τους επιβάτες στο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό, την ώρα της αποβίβασης. Πιάστηκαν τρεις νεαροί αλλοδαποί και αναζητούνται ακόμη οκτώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μεταφορές
Μέσα μεταφοράς: 106 χλμ. νέες γραμμές
Περιβάλλον
60 % των νοσοκομειακών αποβλήτων καταλήγουν στις χωματερές
Σβήνουν τα «πράσινα» πρόστιμα
Ανακύκλωση για τα σκουπίδια
Στα ίχνη των εγκ-λυμάτων
Σεισμόπληκτοι της Ηλείας
Ξεχασμένοι στα κοντέινερ
Υγεία
Οργή για το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και τους ακρωτηριασμούς που συμφέρουν
Ανέστειλε την αναστολή λειτουργίας στο «Ντυνάν»
Το άγχος στο +30% η περίθαλψη ψυχορραγεί
Αυθαίρετη δόμηση
Η «τακτοποίηση» αυθαιρέτων και η μη διάψευση
Λογισμικό γεωτρήσεων
Οι εξπέρ του πετρελαίου
Βαμβακοπαραγωγοί
Το πράσινο σκουλήκι τρώει ψήφους!
Άλλες ειδήσεις
Πρωινές ορθοπεταλιές από χιλιάδες ποδηλάτες στους δρόμους της Αθήνας
Αφγανοί και Πακιστανοί παρίσταναν τους αστυνομικούς και λήστευαν αλλοδαπούς
Ξεκίνησε απεργία πείνας ο Γουρνάς
Πνίγηκε ο γιος, αυτοκτόνησε ο πατέρας
Εκδοση-τιμή στους ανταποκριτές του έπους της Αλβανίας
100 χρόνια στους δρόμους η Alfa Romeo