Έντυπη Έκδοση

Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ!

Οι εξπέρ του πετρελαίου

Εξπέρ στις γεωτρήσεις πετρελαίου έχουν γίνει δύο απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης. Προ ημερών κέρδισαν το πέμπτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή λογισμικού, με το οποίο μπορεί να υπολογιστούν σημαντικά δεδομένα τόσο για την εκτέλεση όσο και για την ασφάλεια μιας γεώτρησης.

Οι απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης Παν. Δαλαμαρίνης και Ανδρ. Πανάκος πάνε από βραβείο σε βραβείο Οι απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης Παν. Δαλαμαρίνης και Ανδρ. Πανάκος πάνε από βραβείο σε βραβείο Τέτοιες διακρίσεις όμως, όπως επισημαίνει ο καθηγητής Βασίλης Κελεσίδης, «αναδεικνύουν και την ένδεια της Ελλάδας όσον αφορά τις ενέργειες της χώρας μας για εξερεύνηση και διενέργεια γεωτρήσεων στις πολλές πετρελαιοπιθανές περιοχές που έχουν αναφερθεί κατά κόρον στο παρελθόν, στη δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο. Δυστυχώς η χώρα μας δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια από το 1996, όταν εδόθησαν οι τελευταίες άδειες για εξερεύνηση υδρογονανθράκων».

Οι δύο απόφοιτοι είναι ο Παναγιώτης Δαλαμαρίνης από τον Αγιο Βασίλειο Κορινθίας, που αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, και ο Ανδρέας Πανάκος από τη Λακωνία, που τελείωσε το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών-Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Και οι δύο σχεδίασαν και κατασκεύασαν το συγκεκριμένο λογισμικό. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2009 κατάφεραν να κερδίσουν την πρώτη θέση σε διαγωνισμό προπτυχιακών φοιτητών στη Σκοτία.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2010 από το Παγκόσμιο Συνέδριο των Μηχανικών Πετρελαίου που διεξήχθη στη Φλωρεντία της Ιταλίας, ο Παναγιώτης Δαλαμαρίνης, γύρισε με την 5η θέση από τον παγκόσμιο διαγωνισμό για την καλύτερη εργασία προπτυχιακών φοιτητών σε θέματα εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Η μεγάλη διάκριση του Παναγιώτη Δαλαμαρίνη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε η παραγωγή υδρογονανθράκων στη χώρα μας είναι ελάχιστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βραβείο εδόθη σε απόφοιτο του Πανεπιστημίου Πενσιλβάνια των ΗΠΑ και το δεύτερο βραβείο σε απόφοιτο του Πανεπιστημίου του Ομάν στα Αραβικά Εμιράτα. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μεταφορές
Μέσα μεταφοράς: 106 χλμ. νέες γραμμές
Περιβάλλον
60 % των νοσοκομειακών αποβλήτων καταλήγουν στις χωματερές
Σβήνουν τα «πράσινα» πρόστιμα
Ανακύκλωση για τα σκουπίδια
Στα ίχνη των εγκ-λυμάτων
Σεισμόπληκτοι της Ηλείας
Ξεχασμένοι στα κοντέινερ
Υγεία
Οργή για το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και τους ακρωτηριασμούς που συμφέρουν
Ανέστειλε την αναστολή λειτουργίας στο «Ντυνάν»
Το άγχος στο +30% η περίθαλψη ψυχορραγεί
Αυθαίρετη δόμηση
Η «τακτοποίηση» αυθαιρέτων και η μη διάψευση
Λογισμικό γεωτρήσεων
Οι εξπέρ του πετρελαίου
Βαμβακοπαραγωγοί
Το πράσινο σκουλήκι τρώει ψήφους!
Άλλες ειδήσεις
Πρωινές ορθοπεταλιές από χιλιάδες ποδηλάτες στους δρόμους της Αθήνας
Αφγανοί και Πακιστανοί παρίσταναν τους αστυνομικούς και λήστευαν αλλοδαπούς
Ξεκίνησε απεργία πείνας ο Γουρνάς
Πνίγηκε ο γιος, αυτοκτόνησε ο πατέρας
Εκδοση-τιμή στους ανταποκριτές του έπους της Αλβανίας
100 χρόνια στους δρόμους η Alfa Romeo