Έντυπη Έκδοση

Το σαφάρι του ΣΔΟΕ έγινε τηλεοπτικό θέαμα στη Γερμανία

Με τις εφόδους του ΣΔΟΕ για εντοπισμό φοροφυγάδων ασχολήθηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του περιοδικού «Σπίγκελ», και το ρεπορτάζ μεταδόθηκε χθες το βράδυ από το κανάλι RTL.

Σύμφωνα με τον Γερμανό δημοσιογράφο Πέτερ Χελ, που συνόδεψε την ομάδα του ΣΔΟΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Μάιτο, «στην Ελλάδα υπήρχαν μέχρι τώρα πολλές ευκαιρίες για κάποιον να φοροδιαφύγει. Τώρα όμως, εκατοντάδες υπάλληλοι του ΣΔΟΕ αλωνίζουν τη χώρα, ψάχνοντας συστηματικά για φοροφυγάδες. Σε βενζινάδικα, μπαρ και σε μαρίνες. Στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και του δραστικού προγράμματος περικοπών, πρέπει το λαϊκό άθλημα της φοροδιαφυγής να σταματήσει».

Το συνεργείο του «Σπίγκελ» ακολούθησε την ομάδα των Ελλήνων φοροελεγκτών στην Περίσα της Σαντορίνης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής Νίκο Μάιτο, «σκοπός μας είναι μέσα σε τρεις ημέρες να αποκαλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους φοροφυγάδες».

Σε αιφνιδιαστική έφοδο σε ταβέρνα του νησιού, πετυχαίνουν το στόχο τους, καθώς ο ιδιοκτήτης δεν έχει κόψει καμιά απόδειξη στους τουρίστες που νοικιάζουν τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες στην παραλία. Το πρόστιμο είναι 9.600 ευρώ. Ο κ. Μάιτος δηλώνει: «Με τους ελέγχους μας, δεν θέλουμε μόνον να μαζέψουμε χρήματα. Οι πολίτες πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν μπορούν πλέον να παίζουν μαζί μας».

Ο Γερμανός δημοσιογράφος δηλώνει ότι «παρά την οικονομική κρίση, πολλοί Ελληνες φαίνεται να μην έχουν κανένα πρόβλημα. Τουλάχιστον εάν μετρήσουμε τα αυτοκίνητα πολυτελείας και τα σούπερ γιοτ που υπάρχουν στη χώρα».

Τέλος το τηλεοπτικό συνεργείο του «Σπίγκελ» παρακολουθεί την τριμελή ομάδα του κ. Θεόδωρου Φλωράτου σε έφοδο που πραγματοποιεί στη μαρίνα του Αλίμου, σε σκάφος επιχειρηματία ειδών ένδυσης, όπου και αποκαλύπτεται ότι αυτός πρέπει να πληρώσει στην Εφορία 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική
ΣΔΟΕ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Πετρέλαιο θέρμανσης
«Σου χρωστώ - μου χρωστάς» και μένουμε χωρίς θέρμανση
Φοροδιαφυγή
Το σαφάρι του ΣΔΟΕ έγινε τηλεοπτικό θέαμα στη Γερμανία
Κλιμάκια Eurostat - ΔΝΤ για το έλλειμμα
Μόνιμη δαμόκλειος σπάθη το έλλειμμα 2009 που πάει για 15%
Νομοσχέδιο fast track
Υπεράνω της Βουλής ο Παμπούκης για τις επενδύσεις
Αποφάσεις από διυπουργική επιτροπή με πλειοψηφία
Η «τριχοτόμηση» της ΔΕΗ
Η ΔΕΗ αρνείται να κατακερματιστεί
Κοινωνική ασφάλιση
Εκπτωση εισφορών 5% στους καλοπληρωτές ΙΚΑ
Συναλλαγματικές ισοτιμίες
Το ΔΝΤ στέλνει στο G20 τη νομισματική εκεχειρία
Άλλες ειδήσεις
Κουβέλης: Πάρτε παράταση 5 χρόνια
Κατά ιδιωτικής ασφάλισης
Χρηματιστές: Ευκαιρία η απαξίωση του Χ.Α.