Έντυπη Έκδοση

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΠΑΛΙ Ο Π. ΚΑΨΗΣ

Η «κλειστή» ΕΡΤ κερδίζει θεατές

Α ακόμη μία φορά ο Παντελής Καψής υποσχέθηκε μια ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση. Βέβαια, τα μέχρι τώρα δείγματα για τη δημιουργία της άλλα υπονοούν. Παρ' όλ' αυτά ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, κεντρικός ομιλητής στο 6ο Συνέδριο Νομικών και Δημοσίων Υποθέσεων που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ενωση Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων (EBU) στην Αθήνα, πιπίλισε την ίδια καραμέλα περί ισχυρού και ανεξάρτητου φορέα.

Τη συμπαράσταση του κόσμου στην ΕΡΤ αναγνώρισε και ο υφυπουργός. Που επιμένει, όμως, ότι θα φτιάξει μια νέα δημόσια τηλεόραση από τα ερείπια της παλιάς Τη συμπαράσταση του κόσμου στην ΕΡΤ αναγνώρισε και ο υφυπουργός. Που επιμένει, όμως, ότι θα φτιάξει μια νέα δημόσια τηλεόραση από τα ερείπια της παλιάς Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «για πρώτη φορά στην Ελλάδα η πολιτική συγκυρία είναι τέτοια, ώστε να μπορούμε πραγματικά να δημιουργήσουμε έναν ανεξάρτητο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό. Οταν η κυβέρνηση έκλεισε την παλιά ΕΡΤ υπήρξε μεγάλη αντίδραση από τον ελληνικό λαό, που στήριξε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Και αυτή ήταν μια πρωτόγνωρη αντίδραση, καθώς δεν ανταποκρινόταν στις τηλεθεάσεις της ΕΡΤ, που ήταν πολύ χαμηλές. Αλλά μετά, είχαμε ένα τόσο μεγάλο κύμα συμπαράστασης. Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο φορέα που να είναι πολύ καλύτερος από τον παλαιότερο, γιατί από πολιτικής απόψεως είναι ο μόνος τρόπος ύστερα από αυτή την έντονη αντίδραση του κόσμου».

Ο υφυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο ανταποδοτικό τέλος, το οποίο θα επανέλθει, σημαντικά μειωμένο, αφού πρώτα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, δηλαδή μετά τον ερχομό του 2014. Οσον αφορά τις δίμηνες συμβάσεις στη Δ.Τ., ανακοίνωσε ότι η τροπολογία που θα επιτρέπει την παράταση των συμβάσεων των προσληφθέντων θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Στον αντίποδα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το πέρασμα 4 μηνών από τότε που έπεσε το «μαύρο», κατήγγειλαν ακόμη μία φορά το λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ενέδωσε στα συμφέροντα της διαπλοκής των ιδιωτών καναλαρχών.

Οι αριθμοί μιλούν

Για παραπάνω από 20 εκατομμύρια θεάσεις, που αντιστοιχούν σε περίπου 5,3 εκατομμύρια θεάσεις ανά μήνα, ή περί τις 167.640 θεάσεις την ημέρα στα δελτία ειδήσεων και ανάλογες ενημερωτικές εκπομπές τηλεόρασης και ραδιοφώνου όλους αυτούς τους μήνες που η ΕΡΤ ήταν κλειστή, αλλά οι εργαζόμενοί τους έμειναν αδιάλειπτα στον αέρα, έκαναν λόγο οι ίδιοι. Να θυμίσουμε πως οι εκπομπές πλέον εκπέμπονται στο Διαδίκτυο από το www.ertopen.com και το www.thepresseproject.gr.

Ακόμη, όλο αυτό το διάστημα τα επτά Ραδιοφωνικά Προγράμματα εκπέμπονται σε ένα Πρόγραμμα από τους 91,8 στα FM για την Αττική, από τους 729 στα Μεσαία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, από τα Βραχέα στον Απόδημο Ελληνισμό και από τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς στην ελληνική περιφέρεια. Το Α' Πρόγραμμα κατέχει τον περισσότερο χρόνο εκπομπής στο Δίκτυο της ΕΡΑ, με 11 ώρες συνολικά. Το Β' Πρόγραμμα, γνωστό για το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι και την ανάδειξη των Ελλήνων δημιουργών, εκπέμπει 4 ώρες. Το Γ' Πρόγραμμα, πυλώνας του πολιτισμού και της κλασικής μουσικής, εκπέμπει 3 ώρες, ενώ από τις 25 Σεπτεμβρίου «βγαίνει» και διαδικτυακά από το www.ertopen.com και το www.thepresseproject.gr.

Το αθλητικό ραδιόφωνο, η ΕΡΑ Σπορ, εκπέμπει 3 ώρες, το KOSMOS, το ραδιόφωνο για τις μουσικές του κόσμου, εκπέμπει 2 ώρες, η Φωνή της Ελλάδας και το Φιλία εκπέμπουν 1 ώρα. Εκτός των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υπάρχουν ειδικές εκπομπές για το βιβλίο, το παιδί, τους εκπαιδευτικούς, για τους νέους γενικά, αλλά και την Κοινότητα 18 Ανω.

Τέλος, οι Περιφερειακοί Σταθμοί εκπέμπουν έως και 10 ώρες τοπικό πρόγραμμα (τις υπόλοιπες ώρες συνδέονται με το κέντρο), συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα, πραγματοποιούν εκδηλώσεις (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές κ.λπ.) με την ενεργή συμπαράσταση του κόσμου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την «υπόθεση» της ΕΡΤ.

ΥΓ. Πού είδε ο Παντελής Καψής τη μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου στην προσωρινή Δ.Τ.; Τα κανάλια της αντιπολίτευσης της κάνουν εμπάργκο και οι τηλεθεατές που την παρακολουθούν είναι απειροελάχιστοι.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ
TV & Media
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Σχετικά θέματα: TV & Media
Για την υγεία
Φινάλε «Gossip Girl»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Λογοτεχνία
Στην Καναδή Munro το Νόμπελ Λογοτεχνίας
Ρυάκια γυναικείας ευαισθησίας
Θέατρο
Αντιρατσιστική κατάδυση στο Υπόγειο
Θεατρικό στέκι η πλατεία Βικτωρίας
Τηλεόραση
Χρεοκοπία λόγω ΕΡΤ
Φεστιβάλ
Τέχνη στους σκοτεινούς δρόμους
Κι αυτά
«Δεν ζει ο άνθρωπος, ζει το έργο του»
Κι εκείνα
Και μαθήματα υποκριτικής
«Χαραγμένες ζωές»
Αρχαιολογικά μαθήματα
TV & Media
Η «κλειστή» ΕΡΤ κερδίζει θεατές
Για την υγεία
Φινάλε «Gossip Girl»