Έντυπη Έκδοση

Για την υγεία

«Πάρε την υγεία στα χέρια σου». Μ' αυτό το σύνθημα ξεκινά το νέο κύκλο της η εκπομπή «Ολα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη (MEGA, Σάββατο 17.00). Η ομάδα της εκπομπής αναζητά τρόπους πρόληψης, οι οποίοι δεν κοστίζουν.

Από τις βασικές αρχές που αφορούν τη διατροφή, την άσκηση, τη διακοπή του καπνίσματος αλλά και την αντιμετώπιση του άγχους, μέχρι τις προληπτικές εξετάσεις που μπορούν να θωρακίσουν την υγεία μας. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι μπορούμε να προλάβουμε μέχρι και σε ποσοστό 80% το έμφραγμα και το εγκεφαλικό, κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας και αναφέρονται σε όλα τα νεότερα για τη διατροφή και την αξία της ως μέσο πρόληψης.

Στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη μιλάει ο διάσημος καθηγητής Ν. Καγιάτ, με αφορμή το βιβλίο του «Η σωστή αντικαρκινική διατροφή», ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής Ι. Τούντας, για την αξία της κοινωνικοποίησης ως μέτρου πρόληψης των ασθενειών, και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων που με απλούς τρόπους δείχνουν πώς μπορούμε να κάνουμε την πρόληψη τρόπο ζωής.

Καλεσμένη στο στούντιο είναι η τραγουδίστρια Κέλυ Κελεκίδου, η οποία έχει κάνει την πρόληψη τρόπο ζωής. Ξεκινώντας από την ενόργανη γυμναστική σε νεαρή ηλικία, έμαθε να «ακούει» το σώμα της, όπως λέει, ενώ αποκαλύπτει ότι έχει προλάβει τα χειρότερα πηγαίνοντας έγκαιρα στο γιατρό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
TV & Media
Ταινίες/Σήριαλ/Παραγωγές
Σχετικά θέματα: TV & Media
Η «κλειστή» ΕΡΤ κερδίζει θεατές
Φινάλε «Gossip Girl»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Λογοτεχνία
Στην Καναδή Munro το Νόμπελ Λογοτεχνίας
Ρυάκια γυναικείας ευαισθησίας
Θέατρο
Αντιρατσιστική κατάδυση στο Υπόγειο
Θεατρικό στέκι η πλατεία Βικτωρίας
Τηλεόραση
Χρεοκοπία λόγω ΕΡΤ
Φεστιβάλ
Τέχνη στους σκοτεινούς δρόμους
Κι αυτά
«Δεν ζει ο άνθρωπος, ζει το έργο του»
Κι εκείνα
Και μαθήματα υποκριτικής
«Χαραγμένες ζωές»
Αρχαιολογικά μαθήματα
TV & Media
Η «κλειστή» ΕΡΤ κερδίζει θεατές
Για την υγεία
Φινάλε «Gossip Girl»