Έντυπη Έκδοση

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ, ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

«Βρομάει» η διαχείριση σκουπιδιών στην Ηλεία

Τα σκουπίδια δεν μεταφέρθηκαν ποτέ στον ΧΥΤΑ * Απ' ευθείας ανάθεση του Δήμου Πύργου για αποκομιδή

Ακόμα περιμένουν τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου
Καυτές συνομιλίες μέσα σε cd, εντυπωσιακές καταγραφές από τον «κοριό» της ΕΛΑΣ, παρακολουθήσεις δικαστών και μια πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ «φωτιά» συνθέτουν τα νέα στοιχεία της εικόνας που σχετίζεται με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές, με φόντο τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία.

Πλήρες θέμα...

 • Ιστορία/ιστορικά Γεγονότα

  • 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους ναζί
   Για την αγωνιώσα αστική τάξη το βασικό πρόβλημα ήταν ότι το ΕΑΜ συγκροτούσε τη μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση * Βασικός στόχος των Βρετανών και του Παπανδρέου ήταν η ομαλή επάνοδός τους στη χώρα, ώστε να μην καταλάβει το ΕΑΜ την εξουσία Υστερα από 1.264 μέρες σκλαβιάς, η ελληνική σημαία κυματίζει ξανά στην Ακρόπολη Για τους κομμουνιστές η απελευθέρωση αποτελούσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς έβγαιναν από μία μακρόχρονη περίοδο διώξεων και παρανομίας
 • ΥΠΕΚΑ

  • Συμφώνησαν ότι διαφωνούν με ΥΠΕΚΑ
   Στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η ενίσχυση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, και η προώθηση πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας στην κατανάλωση με παράλληλη σταδιακή μείωση της εξάρτησης από ορυκτούς πόρους.
 • Αυθαίρετα

  • Αυθαίρετα με απόφαση κατεδάφισης
   Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκεται τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία εξαιρούνται από τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων όσα κτίσματα είχαν κατασκευαστεί πριν από τον Ιούλιο του 2011 και έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί η άδειά τους με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.
 • Αλβανία

  • ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΣΤΕΚΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ Στα Ζωγράφεια Διδασκαλεία
   Στο Διδασκαλείο, με τα 35 παράθυρα και την εντυπωσιακή τοιχοποιία Οταν το 1993 βρεθήκαμε σε δημοσιογραφική αποστολή στην περιοχή Αργυροκάστρου στη Νότια Αλβανία (Βόρεια Ηπειρο), μας είχαν ενημερώσει ότι απέναντι στην περιοχή της Δερβιτσάνης, στο Κεστοράτι, βρίσκονταν τα Ζωγράφεια Διδασκαλεία, το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χρηστάκης Ζωγράφος, το Οικοτροφείο και γενικά τα σπίτια της οικογένειάς του.
 • Περιηγήσεις/Διαδρομές

  • ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Μνήμες Κατοχής
   Επετειακή περιήγηση με τίτλο «Το τέλος της γερμανικής κατοχής - 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας» διοργανώνει αύριο Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με αφετηρία τα Προπύλαια, στην οδό Πανεπιστημίου.
 • Τεχνολογία/Μουσεία

  • Ορθοπεταλιές τεχνολογίας στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών
   «Δημιουργούμε εμπειρίες στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών» είναι ο γενικός τίτλος των νέων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του, που απευθύνονται σε παιδιά και σχολικές ομάδες με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού, εικαστικού και ψυχολόγου.
 • Ανθρώπινα

  • «Σήμερα ο Τομ Σόγιερ θα έκανε και parkour»
   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με τη ΝΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ «Αυτοσχεδιάζουμε στην πρόβα για να γίνει πιο ζωντανή και ενδιαφέρουσα μια σκηνή ή μια ερμηνεία. Είμαι κοντά στο παιχνίδι» Ν.Ν. Με ψέματα ένα σωρό σκεπάζει μία αταξία ή ζημιά του, λέει, όμως, την αλήθεια, όταν αυτό απαιτεί η δικαιοσύνη, η ευθύτητα και η τιμιότητα. Ηρωας του Τομ είναι ο Ρομπέν των Δασών.
  • Η τρυγόνα η κορώνα
   «...Περπατεί και πάει τίκια η Τρυγόνα η κορώνα...» Τρυγόνα· όνομα γυναικείο, λαοφιλές στους Ελληνες της Μαύρης θάλασσας, όπως και το τραγούδι. «Η Τρυγόνα η κορώνα» χορεύεται κιόλας· οι κινήσεις τους μιμούνται τις κινήσεις της τρυγόνας όταν κρύβεται σε θάμνους.
 • Ενθετο Υγεία & Διατροφή

  • 11 Οκτωβρίου 2014 Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας Οταν ο πόνος δεν περνά!
   Σε παγκόσμιο επίπεδο το επιστημονικό προσωπικό ξεπερνά τα 400.000 άτομα, οι εθελοντές το 1,2 εκατομμύριο, οι οικογενειακοί φροντιστές τα 9 εκατομμύρια, ενώ υπάρχουν πάνω από 10,5 εκατομμύρια που ασχολούνται με την παροχή παρηγορικής φροντίδας Η χορήγηση πρεγκαμπαλίνης σε ασθενείς με χρόνιο νευροπαθητικό πόνο συμφέρει οικονομικά βελτιώνοντας τον πόνο, αυξάνοντας την παραγωγικότητα, εμποδίζοντας την κατάθλιψη και την κοινωνική απόσυρση
  • Η ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων στην εποχή της κρίσης
   10.10.14 Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας Οι πιο συχνοί λόγοι απομάκρυνσης ενός παιδιού από την οικογένειά τους είναι το χαμηλό κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον, προβλήματα ψυχικής υγείας στους γονείς, παραμέληση, κακοποίηση ή/και εγκατάλειψη
  • Αυξάνει ο αριθμός παιδιών που απομακρύνονται με εισαγγελική εντολή από τις οικογένειές τους
   Τελευταία, έχουμε βιώσει την προοδευτική συρρίκνωση σοβαρών ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και η ΕΨΥΠΕ, που ανέπτυξε δίκτυο κοινοτικών δομών, καθώς και εκπαιδευτικών, ερευνητικών και εκδοτικών δραστηριοτήτων για 23 ολόκληρα χρόνια. Δυστυχώς οι συνέπειες της κρατικής υποχρηματοδότησης την οδηγούν, αν δεν λάβει οικονομική στήριξη, σε αναστολή της λειτουργίας της.
  • Πάσχετε από ξηροφθαλμία και δεν το ξέρετε;
   Αν έχετε μάτια κουρασμένα και κόκκινα, που δακρύζουν συχνά, τότε είναι πιθανό να πάσχετε από ξηροφθαλμία, λένε οι οφθαλμίατροι. Τα συμπτώματα αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης της πιο συχνής πάθησης που πλήττει το ανθρώπινο μάτι παρουσιάστηκαν από οφθαλμιάτρους σε ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας.
  • Γιατί ο γάμος σκοτώνει τελικά το σεξ;
   Χρόνο με το χρόνο φαίνεται ότι «κουρεύονται» τελικά για τα περισσότερα ζευγάρια οι σεξουαλικές επαφές. Μπορεί στην αρχή μιας σχέσης η ερωτική συνεύρεση να αποτελεί βασικό στοιχείο της συνύπαρξης, λίγο καιρό μετά όμως η διάθεση φθίνει και οι επαφές λιγοστεύουν.
  • Σοκολάτα ή σεξ ;
   Ερευνητές λένε πως το δημοφιλές γλύκισμα αυξάνει τη λίμπιντο! Μελέτη που διεξήχθη στην Ιταλία και δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine έδειξε ότι οι γυναίκες που τρώνε σοκολάτες έχουν αυξημένη σεξουαλική επιθυμία, εντονότερη διέγερση, ενώ βιώνουν μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση.
  • Δυσπεψία
   Στους απανταχού δυσκοίλιους... Αυτός και η εκλεκτή ομήγυρη αποδοκίμασαν τα όσα διάβασαν από τον αυθόρμητο καλλιτέχνη. Η ομήγυρη ήταν η κριτική επιτροπή και αυτός προεδρεύων. «Καλλιτέχνες» όλοι τους από διάφορους κλάδους.