Έντυπη Έκδοση

ΕΥΑΛΩΤΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Αχίλλειος πτέρνα οι επενδύσεις

Με ένα θαύμα πλέον θα αποφύγει η Γερμανία την ύφεση στο γ' τρίμηνο, κινδυνεύοντας να συμπαρασύρει την Ευρώπη σε άσχημες καταστάσεις, καθώς οι εξαγωγές γερμανικών αγαθών για το μήνα Αύγουστο σημείωσαν κάθετη πτώση 5,8% στα 84,1 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο που είχαν καταγράψει εντυπωσιακή άνοδο +8,5%, σκορπίζοντας αισιοδοξία για ριμπάουντ της γερμανικής οικονομίας από το -0,2% στο ΑΕΠ του β' τριμήνου.

Πλήρες θέμα...

 • ΥΠΕΚΑ

  • ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ Στο φως τα αυθαίρετα
   Αρχίζει από τη νέα χρονιά η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών Μια κρυμμένη μέχρι τώρα γενιά αυθαιρέτων αναμένεται να φέρει στο φως ο νέος ηλεκτρονικός τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών, που αρχίζει πιλοτικά από τη Δευτέρα.
  • * Ν. ΤΑΓΑΡΑΣ αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Με λίγα κλικ όλες οι πληροφορίες
   «Μόλις ολοκληρωθούν τα συστήματα και καταχωρηθούν όλες οι πράξεις, οι υπηρεσίες του Δημοσίου, αλλά και οι πολίτες, για τα θέματα που τους αφορούν, με λίγα κλικ θα έχουν πλήρη εικόνα της δόμησης και της πολεοδομικής πληροφορίας σε όλη τη χώρα», τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς.
 • Γερμανία

  • Στα επίπεδα της εποχής του Ναπολέοντα οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων
   Από την αρχή του καλοκαιριού τα γερμανικά ομόλογα κάνουν ράλι, με τις αποδόσεις τους να πέφτουν σε ιστορικά χαμηλά. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg (3/6), επικαλούμενο σχετική βιβλιογραφία [Homer, Sidney & Sylla, Richard (1996). Α History of Interest Rates. Rutgers University Press], οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων βρίσκονται στα επίπεδα αυτών κατά τους ναπολεόντειους πολέμους, που δεν είχαν Eurogroup αλλά Συνέδριο της Βιέννης, δεν είχαν Μάαστριχτ αλλά Βατερλό, δεν είχαν Σόιμπλε αλλά Μέτερνιχ και πάντα είχαν ρωσικό χειμώνα.
 • Πλειστηριασμοί

  • ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Στο σφυρί 60.000 ακίνητα την επόμενη διετία
   Σε εξήντα χιλιάδες υπολογίζουν οι τράπεζες τα σπίτια που θα βγουν σε πλειστηριασμό την επόμενη διετία μετά τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων. Στον αριθμό αυτό αν προσθέσει κανείς τα 200.000 νεόδμητα ακίνητα που δεν πουλήθηκαν λόγω κρίσης, και ακόμη 120.000 ηλικίας πάνω από 15 χρόνων που γίνεται προσπάθεια να πουληθούν σε τιμές κάτω από τις αντικειμενικές, μπορούμε να μιλήσουμε για ένα απόθεμα κατοικιών που θα ξεπεράσει τις 400.000 μέχρι το 2016.