Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Ο ΣΤΟΧΟΣ Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ «180»

Πήραν ψήφο, όχι εμπιστοσύνη

ΣΑΜΑΡΑΣ Η εποχή των Μνημονίων τελειώνει, το χρέος είναι βιώσιμο * ΤΣΙΠΡΑΣ Καμία συμφωνία σας δεν θα κάνουμε δεκτή

155 «ΝΑΙ» 131 «ΟΧΙ» 2 «ΠΑΡΩΝ»
ΑΥΛΑΙΑ στην κυβερνητική παράσταση στη Βουλή, όπου η συγκυβέρνηση έλαβε ψήφο, αλλά δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει ότι χαίρει και της εμπιστοσύνης. Κυβερνητικοί βουλευτές έθεσαν ζήτημα για κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», αμφισβητώντας ότι είναι δυνατή η εξάντληση της τετραετίας. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι δεν δημιουργείται ρεύμα για την εξασφάλιση 180 βουλευτών που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή και οι πρόωρες κάλπες μοιάζουν μονόδρομος.

Πλήρες θέμα...

 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Πανικός και φόβος σε μια άτυπη εκλογική περίοδο
   Χάρη στις σύντονες προσπάθειες των κυβερνώντων δεν προκαλείται τελικά ζημιά από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από αυτούς Λένε πως το καλύτερο και αποτελεσματικότερο όπλο που διαθέτει κάποιος είναι ο φόβος και ο πανικός του αντιπάλου του.
 • Βουλή

  • Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητούν βουλευτές
   Τα μεγάλα πολιτικά αδιέξοδα της κυβερνητικής συμμαχίας, αλλά και ο φόβος των πρόωρων εκλογών, οδήγησαν βουλευτές της συμπολίτευσης, καθώς και ανεξάρτητους συναδέλφους τους, στη διατύπωση κοινού αιτήματος για τη σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
  • Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει τη διαπραγμάτευση
   Πρωθυπουργική εμφάνιση και δισυπόστατη στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ κράτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας ψήφο σταθερότητας από τη Βουλή και αποσυνδέοντας την «κοινοβουλευτική πλειοψηφία» που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την «προεδρική πλειοψηφία», την οποία χαρακτήρισε αριθμητικά «εφικτή και θεσμικά επιβεβλημένη», καλώντας «να μετέχουν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».
  • Καμμένος: Μία η λύση: εκλογές
   Αμεση προσφυγή σε πρόωρες κάλπες ζήτησε ο Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας παράλληλα ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν αμέσως μετά από εκλογές στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που θα διαγράψει το χρέος, θα αλλάξει πολιτική και θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
  • Παπαρήγα: Δεν αρκούμαστε στα ψίχουλά τους
   Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από το ότι ο ελληνικός λαός κατανάλωνε περισσότερα από αυτά που παρήγε. Τα δάνεια που δίνονται για την καπιταλιστική ανάπτυξη δίνονται για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία. Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν ως ελληνικές ιδιορρυθμίες τη δανειοδότηση της οικονομίας των κρατών, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της στη Βουλή.
  • Κουβέλης: Ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση
   Την ανάγκη «όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης, με όλες τις διαφορές και τις αντιθέσεις τους», να συζητήσουν και να διεκδικήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους, υπογράμμισε ο Φ. Κουβέλης. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές, τόνισε από το βήμα της Βουλής, καθώς εμποδίζεται η μετάβαση στην πραγματική ανάπτυξη.
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • Σε διαδικαστικά ζητήματα αναλώθηκε το Εφετείο
   Στις 23 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου Ενα χρόνο και τρεις ημέρες μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του πρώην υπουργού και παρ' ολίγον πρωθυπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό, προκειμένου να κριθεί εκ νέου η υπόθεση του αποκαλούμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος».
 • ΑΟΖ

  • Ο ΤΑΛΑΤ ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥ ΗΓΕΤΗ «Δεν θέλει λύση ο Ερογλου»
   Ικανοποιημένη η Λευκωσία από τη στάση ΗΠΑ, Ρωσίας και Βρετανίας, ζητά περισσότερη στήριξη από την Ε.Ε., ώστε να ακυρωθούν οι τουρκικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ Δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις Ερογλου-Ταλάτ... Η Λευκωσία είναι ικανοποιημένη από τις τοποθετήσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ρωσίας, έναντι των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά αναμένει ισχυρότερη στήριξη από την Ε.Ε. Η συμπερίληψη των τουρκικών προκλήσεων στην έκθεση προόδου της Ε.Ε. για την Τουρκία θεωρείται ως θετική εξέλιξη, ενώ γίνονται προσπάθειες για καθαρή δήλωση καταδίκης από τα θεσμικά όργανα της Ενωσης.
 • Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική

  • Σε μόνιμο Μνημόνιο θέλει τη χώρα η τρόικα Τόμσεν: Δεν μπορεί η Ελλάδα με τις αγορές
   Μετά τον Μάριο Ντράγκι και την Κριστίν Λαγκάρντ, και ο Πόουλ Τόμσεν μίλησε για νέο Μνημόνιο. Θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της μέσω των αγορών. Ευρώπη και ΔΝΤ θέλουν νέο Μνημόνιο, ώστε να εξασφαλίσουν την αποπληρωμή των δανείων που έχουν δώσει στην Ελλάδα.
 • ΔΝΤ

  • ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΜΣΕΝ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ SPREADS «Επισφαλής η πρόσβαση στις αγορές»
   «Εξελισσόμενη σχέση» με την Ελλάδα θέλει το ΔΝΤ... «Τα spreads δείχνουν ότι η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές είναι επισφαλής» προειδοποίησε ο Πόουλ Τόμσεν, επαναλαμβάνοντας την πρόταση Λαγκάρντ για τη συνέχιση του προγράμματος μέσω μιας πιστωτικής γραμμής, λίγες ώρες πριν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας συναντηθούν με την επικεφαλής του ΔΝΤ στην αμερικανική πρωτεύουσα.
 • Υπουργείο Υγείας

  • Ετοιμότητα στα σύνορα για τον Εμπολα
   Η φωτογραφία είναι από τη Βραζιλία, αλλά το υπουργείο Υγείας ελπίζει ότι θα υπάρξει ετοιμότητα και στη χώρα μας Η στελέχωση των πυλών εισόδου της χώρας με υγειονομικό προσωπικό ειδικά εκπαιδευμένο και η ενίσχυσή τους με απαραίτητα υλικά (στολές και γάντια) για τον άμεσο εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων του Εμπολα αποφασίστηκαν σε χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.
 • Άλλες ειδήσεις

  • AΠOMAKPYNETAI KI AΛΛO O ΣTOXOΣ N.Δ.-ΠAΣOK ΓIA «180» Πήραν ψήφο, όχι εμπιστοσύνη
   ΣAMAPAΣ H εποχή των Mνημονίων τελειώνει, το χρέος είναι βιώσιμο * TΣIΠPAΣ Kαμία συμφωνία σας δεν θα κάνουμε δεκτή 155 «NAI» 131 «OXI» 2 «ΠAPΩN»
   AYΛAIA στην κυβερνητική παράσταση στη Bουλή, όπου η συγκυβέρνηση έλαβε ψήφο, αλλά δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει ότι χαίρει και της εμπιστοσύνης.