Έντυπη Έκδοση

Μετά τον πόλεμο η τέχνη

H Biennale στην Gwangju, το μεγαλύτερο ασιατικό γεγονός στην τέχνη, ήταν η αφορμή για ένα ταξίδι στη Νότια Κορέα. Μια χώρα με υπέροχους ανθρώπους και θετική ενέργεια, ευλογημένη από τον Κομφούκιο, το σαμανισμό και το χριστιανισμό που συνυπάρχουν

Το μεγαλύτερο ασιατικό γεγονός στην τέχνη είναι η Μπιενάλε στην πόλη Γκουανγκτζού της Νότιας Κορέας. Τις εντυπώσεις από τη μεγάλη αυτή διοργάνωση της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας μάς μεταφέρει η Μαρία Μαραγκού.

Πλήρες θέμα...

 • Σκηνοθέτες

  • Ο Παλαιστίνιος Ελία Σουλεϊμάν στην Αθήνα
   Αφιέρωμα στις ταινίες που έχει σκηνοθετήσει θα πραγματοποιηθεί στο 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου Εναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του παγκόσμιου σινεμά τιμά το φετινό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που διεξάγεται από τις 16 έως τις 26 Οκτωβρίου στο Αστυ και στο Ααβόρα. Ο 57χρονος Παλαιστίνιος Ελία Σουλεϊμάν φτάνει στην Αθήνα με αφορμή τις προβολές τριών χαρακτηριστικών ταινιών του στο 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.
 • ΚΘΒΕ

  • Κι όμως, ο Βούρος πλήρωσε
   Καταβλήθηκε τελικά χθες το πρωί η μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου στους ηθοποιούς και στους εργαζομένους στο ΚΘΒΕ. Τα χρήματα, αν και ήταν κατατεθειμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων, παρέμεναν δεσμευμένα λόγω των διαδικασιών που καθορίζει η λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ).
 • Μουσική

  • Στο REX το θρυλικό μιούζικαλ Rocky horror show
   Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί στο ειδικά διαμορφωμένο Rex για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θρυλικό cult μιούζικαλ «Rocky horror show» του Ρίτσαρντ Ο'Μπράιαν, γιορτάζοντας ταυτόχρονα την 40ή του επέτειο μαζί με την πανελλαδική πρεμιέρα του (από την ερχόμενη Παρασκευή), έχοντας μία και μοναδική λαχτάρα: το κοινό όχι μόνο να διασκεδάσει αλλά και να χορέψει στις κερκίδες των θέσεων, όπου έχει αφεθεί ειδικά άπλετος ελεύθερος χώρος. Κι όχι μόνο.
  • Οταν το κλασικό γίνεται σύγχρονο και το σύγχρονο κλασικό!
   Μια ιστορική επανέκδοση του πρώτου δίσκου των MODE PLAGAL Τις περισσότερες φορές που ένας σύγχρονος δημιουργός γράφει έναν δίσκο-αφιέρωμα σ' έναν θρύλο του παρελθόντος, το κάνει για εμπορικούς λόγους και για να κλέψει λίγο από τη δόξα και τη λάμψη του. Για όλους τους κανόνες όμως υπάρχουν και οι λιγοστές, έστω, εξαιρέσεις.
 • Ενθετο Βιβλιοθήκη