Έντυπη Έκδοση

Ολες οι αλλαγές στο σύστημα ασφάλισης

TAXIS στην Υγεία με... κάρβουνο

ΣΤΗΝ ηλεκτρονική εποχή, αλλά με τον... καρβουνιάρη, ταξιδεύει η αναβάθμιση των συστημάτων Υγείας. Το taxis της Υγείας που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο έχει να περάσει από τον σκόπελο των τριτοκοσμικών συστημάτων υπολογιστών που διαθέτουν τα περισσότερα νοσοκομεία, αλλά και τη δυσκολία ότι σε κάθε ίδρυμα χρησιμοποιούν διαφορετική ηλεκτρονική γλώσσα και δεν επικοινωνούν με τον ΕΟΠΥΥ. Ο υπουργός Υγείας και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αισιοδοξούν ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν με την πάροδο του χρόνου. Το νέο σύστημα προβλέπει τη δημιουργία Φακέλου Ασφάλισης Υγείας για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (κοντά στα 10 εκατ.), μέσω του οποίου θα ελέγχονται όλες οι δαπάνες (φάρμακα, εξετάσεις και άλλες παροχές). Παράλληλα δημιουργείται η ηλεκτρονική κάρτα υγείας, που θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία και τα ιατρικά δεδομένα του ασφαλισμένου, και θα καταργηθεί το γνωστό βιβλιάριο υγείας. Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ

Πλήρες θέμα...

 • Υπουργείο Υγείας

  • * ΤΟ ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ Επίορκοι τρέμετε, έρχεται ο Μάκης
   φωτ.αρχείου (ΑΜΠΕ) Το όνομά του με τη «σύλληψη» των επίορκων του συστήματος υγείας επιχειρεί να συνδυάσει ο Μάκης Βορίδης ώστε η υστεροφημία του να μην περιοριστεί στα αλλεπάλληλα κουρέματα που έχει κάνει στα νοσοκομεία και στις παροχές εν μέσω κρίσης και εξάντλησης των ασθενών.
 • Σωφρονιστικό σύστημα

  • ΤΟ ΣτΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ Στη Δικαιοσύνη για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας
   Από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κριθεί η νομιμότητα των φυλακών υψίστης ασφαλείας που εγκαινίασε η κυβέρνηση στο Δομοκό, προκαλώντας τις αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και των ίδιων των κρατουμένων.
 • Υπουργείο Παιδείας

  • ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ «Στοπ» στη συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών
   Από τις 345 αιτήσεις συνταξιοδότησης μετά την 1η Σεπτεμβρίου, αποδεκτές έγιναν μόλις οι 52 ΑΝΤΙ να προχωρήσει στην πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, πρώτα ζήτησε τη συνδρομή εθελοντών και τώρα εγκρίνει με το σταγονόμετρο τις συνταξιοδοτήσεις καθηγητών και δασκάλων, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες, όπως παραδέχεται και ο υπουργός. Από τις 345 αιτήσεις που υπεβλήθησαν για συνταξιοδότηση μετά την 1η Σεπτεμβρίου έγιναν αποδεκτές μόλις οι 52, και αυτές οφείλονταν σε εξαιρετικά σοβαρούς λόγους υγείας. Ταυτόχρονα πληθαίνουν και τα κενά εκπαιδευτικών στα Πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα την αδυναμία αποφοίτησης φοιτητών από το ΤΕΦΑΑ Αθηνών.
  • Τα ψάλλουν σε διευθυντή σχολείου για τα Θρησκευτικά
   Διαστάσεις λαμβάνει στα Χανιά το θέμα της μη απαλλαγής μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών παρά το σχετικό αίτημα των γονέων τους. Ο διευθυντής του σχολείου δεν απήλλαξε τους μαθητές, ούτε όμως ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλούμενος τη νομοθεσία.
 • ΚΤΕΛ

  • Καταδικάστηκαν 20 άτομα γιατί κινητοποιήθηκαν
   Καταδίκη για τις κινητοποιήσεις στις... μετακινήσεις. Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην πρόεδρο και σε ένα μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις για τις απολύσεις συναδέλφων τους, το 2012.
 • Καλλιέργιες

  • ΣΤΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΥΤΑ Διπλή νίκη για την «ελευθερία» των σπόρων
   Ετοιμάζεται συνέδριο στην Αυστρία των δικτύων που υπερασπίζονται τους παραδοσιακούς σπόρους και μάχονται τα μεταλλαγμένα στην Ε.Ε. Δύο μικρές αλλά σημαντικές νίκες σημειώθηκαν πρόσφατα, σε Γουατεμάλα και Μεξικό, στη συνεχιζόμενη μάχη κατά των μεγάλων πολυεθνικών που προσπαθούν να ορίσουν το τι θα καταλήγει στο πιάτο μας, αλλά η μάχη συνεχίζεται.
 • Επενδύσεις

  • Η PSP INVESTMENTS, ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ELDORADO GOLD, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Φοροδιαφεύγει αλλά... επενδύει
   Επιπλέον, η PSP συμμετέχει στο διαγωνισμό για το 66% του ΑΔΜΗΕ στο Καστέλι Η PSP που ελέγχει το 40% του «Ελ. Βενιζέλος» και το management επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για την εξαγορά μεριδίου του ελληνικού Δημοσίου Υποψήφιος αγοραστής του ποσοστού που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στον διεθνή αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», της ΑΔΜΗΕ, και μέτοχος της Eldorado Gold είναι η καναδική εταιρεία PSP Investments, η οποία φιγουράρει στη λίστα των πολυεθνικών που φοροδιαφεύγουν μέσω του Λουξεμβούργου.
 • Παρεμβάσεις

  • Οι αγορές μάς στέλνουν κατ' ευθείαν σε νέο Μνημόνιο
   Οταν βγαίνεις στη... γύρα για δανεικά, είναι βέβαιον ότι τους όρους θα τους θέσουν αυτοί που σε δανείζουν, οι οποίοι δεν μπορεί να μην βγουν κερδισμένοι. Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να βγει προς αναζήτηση δανεικών καθώς το ταμείο ήταν κάποτε πολύ... μείον. Μόνο που ο λαός της έχει ξεζουμιστεί, καθώς τα οικονομικά μέτρα έφεραν φτώχεια σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.
 • Τουρισμός

  • Ο ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΤΗΣ DOLPHIN CAPITAL ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2 ΔΙΣ. Ο Τουρισμός χρειάζεται ποιότητα, όχι ποσότητα
   Απόφοιτος του ΜΙΤ, ο Μίλτος Καμπουρίδης προτίμησε να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και τον Τουρισμό Να προφυλάξουμε τον Τουρισμό μας. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, που φέρει συνάλλαγμα περί τα 14 δισ. ευρώ το 2014. Ενώ η συνολική άμεση ή έμμεση συνεισφορά του ελληνικού Τουρισμού στην πραγματική οικονομία είναι 37,6 δισ. ευρώ ή το 20,5% του ΑΕΠ.
  • Μακριά από τα κόμματα ο ΣΕΤΕ
   Υπήρξε όμως και κάποιο... σύννεφο το διήμερο αυτό του συνεδρίου για τον Τουρισμό, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, που προκάλεσε έκπληξη και βεβαίως συζητήσεις σε μια περίοδο που δεν έχουμε και πολλά θετικά να επιδείξουμε σ' αυτόν τον τόπο.
  • ΑΝΟΔΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 15% ΜΕΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Στα 23 εκατ. οι αφίξεις τουριστών το 2014
   Οι αφίξεις κρουαζιέρας παρουσίασαν αύξηση 100.000 το α' εξάμηνο, παρά τις αρχικές προβλέψεις για στασιμότητα Ενθαρρυντικές είναι οι διαπιστώσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ύστερα από την επανεκτίμηση της κατάστασης για τις αφίξεις επισκεπτών εξωτερικού το 2014. Η αναθεώρηση αυτή προέκυψε από τα νέα στοιχεία που αφορούν το μήνα Οκτώβριο.
  • Κρητικό κάλεσμα σε Κινέζους μελλόνυμφους
   Κινέζοι ελάτε να παντρευτείτε στην Κρήτη. Αυτός είναι ο στόχος της κρητικής αποστολής στην Κίνα. Εκεί θα έχει συναντήσεις για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην Κρήτη και την καθιέρωση του νησιού ως γαμήλιου προορισμού.
 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Μπορούμε!.. (iPodemos!)
   Φαίνεται να δημιουργείται ένα ρεύμα με αφετηρία το νότο της Ευρώπης. Ενα κίνημα για την Ευρώπη των λαών, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης Σε πρώτο κόμμα θα αναδεικνυόταν το Podemos αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές στην Ισπανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από την «El Pais», τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας. Ειδικότερα το Podemos, το κόμμα που δημιουργήθηκε μέσα από το κίνημα των πλατειών, συγκεντρώνει 27,7% των ψήφων, 1,5% πάνω από το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα PSOE (26,2%), όταν το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα ΡΡ συγκεντρώνει μόλις το 20%, επτά μονάδες πίσω από το Podemos.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • Αναζητούν το κρησφύγετο των απαγωγέων
   Στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αναζητούν οι αστυνομικοί το κρησφύγετο των απαγωγέων της 27χρονης φοιτήτριας της Φιλοσοφικής, που αφέθηκε ελεύθερη το πρωί της Κυριακής, ύστερα από 8 ημέρες ομηρίας.
 • Ανθρώπινα

  • Ο ηπειρώτικος πολιτισμός πάει Μέγαρο
   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με την ΙΩΑΝΝΑ ΛΕΒΑΝΤΗ πρόεδρο «Σκοπός μας, η προώθηση της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών. Αφιερώνουμε την εκδήλωση σε όσους περιμένουν μόσχευμα» Ι.Λ. ««Μην παίρνετε τα όργανά σας στον ουρανό γιατί τα χρειαζόμαστε στη γη». Το διάβασα όταν ήμουν είκοσι τεσσάρων χρόνων στο Νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, κανείς δεν γνώριζε στη χώρα μου τι είδους εγχείρηση θα έκανα.
  • Χρόνιο στρες
   Με θέμα τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, πραγματοποιείται στην Αθήνα, από 20-23 Νοεμβρίου, στην Αίγλη του Ζαππείου, το 1ο Διεθνές Συνέδριο στην Ερευνα και την Ομαδική Ψυχοθεραπεία και τις Διαδικασίες του Χρόνιου Στρες. Διοργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Ομαδικής Ψυχοθεραπείας και Ομαδικών Διαδικασιών (International Association for Group Psychotherapy and Group Processes iagpresearchcongress.gr), υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.
 • TV & Media

  • Η πίτα της διαφήμισης τσίμπησε 5,5% τον Οκτώβριο
   Ολο και πιο μικρό μερίδιο της δαπάνης πάει στις εφημερίδες Θετικά είναι τα νέα από το μέτωπο της διαφημιστικής δαπάνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Media Services. Οπως προκύπτει εξ αυτών, τα πρόσημα είναι θετικά τόσο για τον μήνα που μας πέρασε όσο και για το πρώτο δεκάμηνο του τρέχοντος έτους.
  • Εξω πάμε καλά
   Η Ελλάδα παίζει δυναμικά στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη, με σημαντικές διακρίσεις. Μία από αυτές και η νίκη της ελληνικής συμμετοχής στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό StartupBus ΕΜΕΑ, στον οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά με τη συνεργασία του netwix του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.
  • Μήνυμα συμπαράστασης
   Το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους «την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος προσφυγής από τα εργατικά σωματεία στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
  • Χορός - τραγούδι, σημειώσατε 2
   Από τη μία ο χορός κούρασε, από την άλλη και το σόου ταλέντων για παιδιά δεν το λες και μεγάλη επιτυχία. Τα δύο μεγάλα ιδιωτικά κανάλια εκτός από τις καθημερινές μάχες, έχουν και την κυριακάτικη.
 • Χαμόγελο του παιδιού

  • SOS εκπέμπει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
   Σήμα κινδύνου για το μέλλον των 13 σπιτιών που λειτουργεί ο σύλλογος «Το χαμόγελο του Παιδιού» εξέπεμψε ο πρόεδρός του Κώστας Γιαννόπουλος. Σε συνέντευξή του με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, χαρακτήρισε ως «ταφόπλακα» για τα σπίτια την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας.