Έντυπη Έκδοση

ΜΕΛΕΤΗ: ΒΑΡΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Η ΑΚΡΙΒΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πού πας με 50% ακριβότερο ρεύμα;

Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία εντάσεως ενέργειας είναι υψηλότερες στην Ελλάδα από εκείνες που ισχύουν στις ανταγωνίστριες ευρωπαϊκές χώρες, με σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στη διεθνή ανταγωνιστικότητά της. Αυτό επιβεβαιώνει μελέτη της Roland Berger, του οίκου συμβούλων στρατηγικής με παγκόσμια παρουσία, την οποία δημοσιοποίησε χθες η Ενωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ).

Πλήρες θέμα...

 • Υπουργείο Οικονομικών

  • ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ κ.ο.κ. «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για όλα τα χρέη
   Οσο το δυνατό περισσότερους οφειλέτες, από τα 3,3 εκατομμύρια που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, θέλει να εντάξει στη νέα ρύθμιση η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αυτό προκύπτει από την απόφαση της Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και περιγράφει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής.
  • ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Από σήμερα οι 100 δόσεις σε ΔΟΥ και Ταμεία
   Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα από σήμερα έως και τις 31 Μαρτίου να υποβάλουν αιτήσεις για τη ρύθμιση έως 100 δόσεις των οφειλών τους. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση. Ποιοι και πόσο κερδίζουν ανάλογα με το τι πληρώνουν.
 • Οικονομικές έρευνες και μελέτες

  • Νέα βιομηχανική τούμπα 5%, νέα εξαγωγική μαυρίλα 9%
  • Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΕΠΕΣΕ 1,7% ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ, ΑΛΛΑ... Η ακρίβεια... τρέχει
   Συνεχίστηκε η μείωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 1,7% τον μήνα Οκτώβριο 2014 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Οκτωβρίου 2013, ωστόσο στο ένα τρίτο των προϊόντων και υπηρεσιών που εμφάνισε η ΕΛΣΤΑΤ οι τιμές συνέχισαν να αυξάνουν, ενώ το επίπεδο τιμών έπειτα από 5 χρόνια (2009-2014) ύφεσης, ανεργίας και δραματικής κάμψης μισθών-συντάξεων παραμένει υψηλότερο κατά 7%.
 • Υπουργείο Υποδομών

  • * ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Προϊστάμενοι με «βύσμα» στο Υποδομών
   Ευνοιοκρατία, αδιαφάνεια και πολιτικό παρεμβατισμό στις τοποθετήσεις της νέας διοικητικής ιεραρχίας, που έγιναν στο υπουργείο Υποδομών, με την εφαρμογή του νέου οργανογράμματος από τις αρχές Νοεμβρίου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ), επισημαίνοντας αρνητικές συνέπειες στη συνολική λειτουργία των υπηρεσιών του υπουργείου και στον έλεγχο και την παραγωγή έργων και μελετών, προαναγγέλλοντας μαζικές δικαστικές προσφυγές τόσο από θιγόμενους υπαλλήλους όσο και τρίτους, που συναλλάσσονται με το υπουργείο, κατά των νέων τοποθετήσεων.