Έντυπη Έκδοση

Απόστρατος κατέθεσε την ταυτότητα

«Λόγους δημοκρατικής συνείδησης» επικαλείται απόστρατος στρατιωτικός, που επέλεξε να καταθέσει την ταυτότητα του μέλους της «Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού», διαμαρτυρόμενος για την πρωτοβουλία της Ενωσης, που συναντήθηκε με τη Χρυσή Αυγή. Η συνάντηση «εκθέτει τη συντριπτική πλειονότητα των αποστράτων», επισημαίνει ο ίδιος και ζητεί «παραδειγματικό έλεγχο των υπευθύνων».

Ο Γ. Γαλανός από τη Λαμία, κατέθεσε το «δελτίο ταυτότητας ΓΕΣ - Ενωσις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού» μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της θεσμικής ένωσης των αποστράτων -εποπτεύεται από το υπουργείο Αμυνας- στα γραφεία της Χρυσής Αυγής την 31η Οκτωβρίου. «Η πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΑΑΣ είναι προϊόν προσωπικών σκοπιμοτήτων και δεν με βρίσκουν σύμφωνο ως μέλος», αναφέρει σε επιστολή του προς την ΕΑΑΣ Φθιώτιδος, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή εκθέτει τη συντριπτική πλειονότητα των μελών.

«Γνωρίζει ο πρόεδρος ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε διατάξει έρευνα-ΕΔΕ όσον αφορά τυχόν συμμετοχή στρατιωτικού προσωπικού εν ενεργεία στις δράσεις της Χ.Α.; Προφανώς και το γνωρίζει», αναφέρει. «Επικαλείται ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ τον κοινοβουλευτισμό για τη συνάντησή του με τη Χ.Α., αλλά αγνοεί επιμελώς ότι η Δικαιοσύνη ερευνά κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας δράσεις και δραστηριότητές της, που δεν άπτονται του κοινοβουλευτισμού», προσθέτει.

Ταυτόχρονα, θέτει ζήτημα εκδημοκρατισμού του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της ένωσης των αποστράτων του στρατού, που χρονολογείται από την εποχή της χούντας (Ν.Δ. 1171/1972). Ο κ. Γαλανός, ανθυπασπιστής ε.α., ελπίζει -όπως αναφέρει στην επιστολή του, που είναι στη διάθεση της «Ε»- ότι η πολιτική και φυσική ηγεσία «θα ασκήσει τον προσήκοντα επιβεβλημένο έλεγχο, όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία». Και τονίζει ότι η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου αποτελεί ένα πάγιο και διαρκές αίτημα για εκδημοκρατισμό με «ισότιμη συμμετοχή των μελών στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τη λήψη συλλογικών δημοκρατικών αποφάσεων», ώστε να αποφεύγονται παρόμοια φαινόμενα.

«Το δελτίο ταυτότητας ε.α. θα το ανακαλέσω στην κατοχή μου όταν και εφόσον η ευνομούμενη πολιτεία διά των πυλώνων της, ήτοι Δημοκρατία-Σύνταγμα, που διέπονται από έναν αξιακό κώδικα με αρωγό θεσμικές εξουσίες, πάρει θέση ώστε οι υπεύθυνοι, που θέλουν να εκφράζουν τον εαυτό τους, ελεγχθούν παραδειγματικά», αναφέρει και καταλήγει: «Ας κλείσει επιτέλους και η τελευταία δυνατότητα "εκτροπής" της ΕΑΑΣ με αποκορύφωμα τη συνάντησή της με τη Χρυσή Αυγή».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ)
Εκδηλώσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΔΝΤ
Νέο Μνημόνιο με σφραγίδα ΔΝΤ
Κυβέρνηση
Ετοιμάζουν το σχέδιο της... τρόικας
Ερχεται... ετοιμοπόλεμος
Απόψεις/Αναλύσεις
Ο Γερμανός πρόεδρος Γκάουκ και η «ερυθρά απειλή»
ΣΥΡΙΖΑ
Η κόκκινη τσάντα
«Φως στα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια 23 δισ.»
«Ναι» στον Πρόεδρο, αν συμφωνήσουμε για εκλογές
ΔΗΜΑΡ
Κουβέλης: Η «άνεργη ανάπτυξη» δεν είναι λύση
ΑΝΕΛ
Απειλή με αποχώρηση λόγω... μνημονιακής διολίσθησης
ΓΕΣ
Απόστρατος κατέθεσε την ταυτότητα
ΑΟΖ
Συνεργασία με Ισραήλ παρά τις τουρκικές απειλές
Η ελληνική ΑΟΖ και το Δίκαιον της Θάλασσας
Εξοπλιστικά
Τέσσερα Super Puma με δύο super μίζες
ΛΑΟΣ
Δεν παραιτείται ο Γ. Καρατζαφέρης
Άλλες ειδήσεις
TAXIS στην Yγεία με... κάρβουνο