Έντυπη Έκδοση

«ΕΦΙΑΛΤΗΣ» ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ

«Πάγος» στις συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών

Με το σταγονόμετρο πλέον θα δίνονται οι συνταξιοδοτήσεις στους εκπαιδευτικούς καθώς οι ελλείψεις προσωπικού στα σχολεία είναι τεράστιες. Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, είχε ξεκαθαρίσει με δηλώσεις του ότι δεν θα εγκρίνει αιτήσεις συνταξιοδότησης κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους καθώς με αυτόν τον τρόπο θα επιδεινωνόταν το πρόβλημα των κενών που υπάρχουν στα σχολεία.

Από τις 345 αιτήσεις συνταξιοδότησης μετά την 1η Σεπτεμβρίου, αποδεκτές έγιναν μόλις οι 52 Από τις 345 αιτήσεις συνταξιοδότησης μετά την 1η Σεπτεμβρίου, αποδεκτές έγιναν μόλις οι 52 Ετσι, από τις συνολικά 345 αιτήσεις που υπεβλήθησαν για συνταξιοδότηση μετά την 1η Σεπτεμβρίου έγιναν αποδεκτές μόλις οι 52, οι οποίες οφείλονταν σε εξαιρετικά σοβαρούς λόγους υγείας. Από αυτές 18 αφορούσαν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 34 τη δευτεροβάθμια.

Στα κενά των εκπαιδευτικών ΔΕΠ αναφέρεται και η βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου. Αφορμή στάθηκε η αδυναμία αποφοίτησης φοιτητών ειδικεύσεων Ενόργανης Γυμναστικής και Ρυθμικής Γυμναστικής από το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού, ζήτημα για το οποίο έχει τεθεί επίκαιρη ερώτηση στην αρμόδιο υπουργό.

«Αιώνιοι» φοιτητές

Στην ανακοίνωσή της τονίζεται ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται μόνο στο μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων, αλλά και στη μη πραγματοποίηση προσλήψεων από την κυβέρνηση. Η κ. Αυλωνίτου επισήμανε ότι ο κ. Λοβέρδος έχει αρνηθεί δύο φορές στη σειρά να δώσει απάντηση, ενώ συνέδεσε το συγκεκριμένο πρόβλημα και με το θέμα των αιώνιων φοιτητών. «Την ίδια στιγμή που το υπουργείο Παιδείας προχωρεί στη διαγραφή των αποκαλούμενων "αιώνιων" φοιτητών, αρνείται να παράσχει σε φοιτητές που προχωρούν κανονικά τις σπουδές τους τη δυνατότητα να αποφοιτήσουν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν αυτοί οι φοιτητές να διαγραφούν».

Κατά του υπουργού Παιδείας καταφέρεται με ανακοίνωσή της και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), κατηγορώντας τον για αφερεγγυότητα και αναντιστοιχία λόγων και πράξεων. Σύμφωνα με το κείμενο, ο κ. Λοβέρδος προχωρά σε μονομερείς αποφάσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, χωρίς να συσκεφθεί μαζί τους, όπως είχε υποσχεθεί. Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αποδίδει στον υπουργό την υπαιτιότητα για τη ματαίωση των συναντήσεών του με τους εκπαιδευτικούς. «Κι ενώ ως υπουργός που σέβεται τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας θα έπρεπε να φροντίσει για τον ορισμό της συνάντησης που με δική του υπαιτιότητα δεν πραγματοποιήθηκε, ο κ. Λοβέρδος υπογράφει εγκύκλιο που ορίζει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της αξιολόγησης των διευθυντών σχολικών μονάδων, προϊσταμένων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων».

Την ίδια στιγμή ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη έχει μειωθεί από 550 την περασμένη Δευτέρα σε περίπου 100, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. Γ. ΠΑΓ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαιδευτικοί/Καθηγητές
Εκπαίδευση
Μισθοί/συντάξεις
Υπουργείο Παιδείας
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση
Σχετικά θέματα: Υπουργείο Παιδείας
Τα ψάλλουν σε διευθυντή σχολείου για τα Θρησκευτικά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Υγείας
Taxis στην υγεία ονειρεύεται ο Βορίδης
Επίορκοι τρέμετε, έρχεται ο Μάκης
Σωφρονιστικό σύστημα
Στη Δικαιοσύνη για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας
Υπουργείο Παιδείας
«Πάγος» στις συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών
Τα ψάλλουν σε διευθυντή σχολείου για τα Θρησκευτικά
ΚΤΕΛ
Καταδικάστηκαν 20 άτομα γιατί κινητοποιήθηκαν
Καλλιέργιες
Διπλή νίκη για την «ελευθερία» των σπόρων
Επενδύσεις
Φοροδιαφεύγει αλλά... επενδύει
Παρεμβάσεις
Οι αγορές μάς στέλνουν κατ' ευθείαν σε νέο Μνημόνιο
Τουρισμός
Ο Τουρισμός χρειάζεται ποιότητα, όχι ποσότητα
Μακριά από τα κόμματα ο ΣΕΤΕ
Στα 23 εκατ. οι αφίξεις τουριστών το 2014
Κρητικό κάλεσμα σε Κινέζους μελλόνυμφους
Αρθρα/Σχολιασμοί
Μπορούμε!.. (iPodemos!)
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αναζητούν το κρησφύγετο των απαγωγέων
Ανθρώπινα
Ο ηπειρώτικος πολιτισμός πάει Μέγαρο
Χρόνιο στρες
TV & Media
Η πίτα της διαφήμισης τσίμπησε 5,5% τον Οκτώβριο
Εξω πάμε καλά
Μήνυμα συμπαράστασης
Χορός - τραγούδι, σημειώσατε 2
Χαμόγελο του παιδιού
SOS εκπέμπει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»