Έντυπη Έκδοση

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ

Μισό εκατ. ευρώ η τρύπα!

Η μαύρη τρύπα του Αγίου Κοσμά είναι της τάξης των 500.000 ευρώ! Τα χρήματα αυτά, προερχόμενα από επιδότηση του υφυπουργείου Αθλητισμού για την μισθοδοσία των εργαζομένων και άλλες δαπάνες, αναζητούνται. Παράλληλα αναζητείται και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κώστας Πρίφτης, παλιός πρωταθλητής του πιγκ-πογκ και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

Το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που έκανε έφοδο το περασμένο Σάββατο στα γραφεία της διοίκησης παρουσία εισαγγελέα πήρε προς έλεγχο το χρηματοκιβώτιο και δύο υπολογιστές, αφού πρώτα έβαλε σφραγίδες παντού. Η έρευνα συνεχίζεται πλέον στη ΓΓΑ, ενώ ο Γιάννης Ανδριανός, που έστειλε Παρασκευή βράδυ συνεργείο των οικονομικών υπηρεσιών στον Αγιο Κοσμά, περιμένει, όπως και οι απλήρωτοι υπάλληλοι στους οποίους οφείλεται ένας μήνας, το πόρισμα.

Εδώ και μήνες στις αθλητικές εγκαταστάσεις, που ανακαινίστηκαν και εμπλουτίστηκαν το 2004 επ' ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σέρνονταν οι καταγγελίες, ότι κάτι... τρέχει. Αθλητές εγνωσμένης αξίας πετάχτηκαν έξω από τους ξενώνες κακήν κακώς αναιτιολόγητα, οι αγωνιστικοί χώροι δεν συντηρούνταν με αποτέλεσμα να γεμίσει ο στίβος χορτάρια και... ζαρζαβατικά, ενώ όποιος εργαζόμενος μιλούσε καταγγέλλοντας την απαράδεκτη κατάσταση, κινδύνευε με δυσμενή μετάθεση. Το Σωματείο και η Ομοσπονδία υπαλλήλων είχαν επανειλλημμένα αντιδράσει, ζητώντας επίμονα ακρόαση από την υπερκείμενη αρχή. Μέχρι και υπουργοί είχαν παρέμβει (Αρβανιτόπουλος). Ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Ο πρόεδρος ενεργούσε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ως... δικτάτορας, έμπαινε σε ξένα χωράφια, για παράδειγμα του ταμία, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Αποκορύφωμα της δυσλειτουργίας ήταν πριν λίγο καιρό ο τραυματισμός του καταδύτη, επειδή ο βατήρας, ο οποίος δεν είχε συντηρηθεί, έσπασε την ώρα της προπόνησης. Τότε ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε την παραίτηση του Δ.Σ. του ΕΑΚ, η οποία δεν υποβλήθηκε ποτέ. Η θητεία της διοίκησης έχει λήξει από τα μέσα Οκτωβρίου, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Στάδιο), Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης. Παρ' όλα αυτά, ο κ. Πρίφτης έως την περασμένη εβδομάδα εισέπραττε κανονικά ενοίκια από τους ξενώνες (ιστιοπλόος, σύμφωνα με μαρτυρία του, κατέβαλε 1.200 ευρώ). Επίσης, από τα δωμάτια όπου φιλοξενούνταν επίλεκτοι πρωταθλητές διαφόρων σπορ, ξηλώθηκαν τα κλιματιστικά, τα οποία δεν φυλάχτηκαν σε κάποια αποθήκη, αλλά εξαφανίστηκαν.

Ο άλλοτε πρότυπος αθλητικός χώρος, ο οποίος εξυπηρετούσε το μεγαλύτερο αριθμό αθλητών στίβου, μετά τη δημιουργία του νέου γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης», πέραν του κλειστού προπονητηρίου γυμναστικής και άλλων εγκαταστάσεων, φθίνει καθημερινά. Οι εργαζόμενοι από 250 τις εποχές προ κρίσης έχουν μειωθεί σε 42 και, ως είναι ευνόητο, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Οι αθλητικές Ομοσπονδίες έχουν δικαίωμα χρήσης της εγκατάστασης έως το τέλος του 2015, σύμφωνα με νεώτερη απόφαση της κυβέρνησης. Τι θα γίνει μετά, ουδείς γνωρίζει...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΔΟΕ
Αθλητικές εγκαταστάσεις
Επιθεωρήσεις/Ελεγχοι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
ΠΑΟΚ
«Φέρτε παίκτες, εγώ πληρώνω»
ΣΔΟΕ
Μισό εκατ. ευρώ η τρύπα!
Ποδόσφαιρο
«Γκάζια» Σφαιρόπουλου για τα δύο πρόσωπα
Αναβολή του Παναχαϊκή - ΑΕΚ θέλει η Αστυνομία
Γκολ και θέαμα
Εντονο το φλερτ Ιντερ - Μαζουακού
ΠΑΟ: τσεκάρει στόχους ο Νταμπίζας
Μπάσκετ
Επέστρεψε στην μπασκετική ΑΕΚ ο Σάκοτα
Αθλητικό ρεπορτάζ
Καταλονία: Οι αθλητές άφησαν την πολιτική για άλλους
Κορυφή και ο Απόλλωνας
Εθνική Ελλάδος
Σαράντα παλικάρια