Έντυπη Έκδοση

Σκληρές παρεμβάσεις σε πέντε μέτωπα από τους δανειστές μας

Εφοδος τρόικας με τη νέα συνταγή

Αλλαγές σε εργασιακό, βασικούς μισθούς και είσπραξη οφειλών

Διαπραγματεύσεις για να «κλειδώσουν» δραστικές ρυθμίσεις ξεκινά από αύριο πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας. Στη σκιά της προχθεσινής συνόδου κορυφής απαιτούνται οδυνηρές αναπροσαρμογές.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

Αυτοκίνητο

Πολιτική

 • Σκληρές παρεμβάσεις σε πέντε μέτωπα από τους δανειστές μας Εφοδος τρόικας με τη νέα συνταγή
  Αλλαγές σε εργασιακό, βασικούς μισθούς και είσπραξη οφειλών Διαπραγματεύσεις για να «κλειδώσουν» δραστικές ρυθμίσεις ξεκινά από αύριο πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας. Στη σκιά της προχθεσινής συνόδου κορυφής απαιτούνται οδυνηρές αναπροσαρμογές.
 • ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ. ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΜΕ ΒΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ Σε γερμανική μέγκενη
  1. Συνταγματική πρόβλεψη για όριο ελλείμματος 0,5 % του ΑΕΠ 2. Κυρώσεις στους παραβάτες από Κομισιόν 3. Βέτο στα εθνικά σχέδια προϋπολογισμού Η Μέρκελ επέβαλε στη σύνοδο κορυφής μονόπλευρη πολιτική λιτότητας. Καμιά απόφαση για μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη.

Οικονομία

 • Ποδαρικό από την εφορία για το... δίσεκτο 2012
  ΤΟΣΟ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΣΤΙΣ 5.000 ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ, ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΟΛΩΝ ΑΝ Η ΚΑΚΗ μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε «σημαδούρα» για την κακή χρονιά είναι η Πρωτοχρονιά. Το ευτυχές 2012 -πέμπτο διαδοχικό έτος ύφεσης- θα ξεκινήσει με μείωση των καθαρών αποδοχών για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους η οποία θα ξεπεράσει ακόμη και το 10%. Τόσο η μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ όσο και η προείσπραξη της εισφοράς αλληλεγγύης μέσω του μισθού (είναι η λογιστική διευθέτηση όπως την είχε χαρακτηρίσει ο υπουργός Οικονομικών, μια διευθέτηση όμως που μας αναγκάζει να πληρώσουμε από τις αρχές του 2012 έναν φόρο που θα καταβάλλαμε στα μέσα του 2013) κουτσουρεύουν τους μισθούς όλων: ιδιωτικών και δημόσιων υπαλλήλων, νέων κάτω των 30 ετών και συνταξιούχων άνω των 65.
 • Σε σπιράλ θανάτου ο ιδιωτικός τομέας
  Σε βαθύ σκοτάδι βυθίζεται ο ιδιωτικός τομέας της χώρας. Το ΕΣΠΑ δεν πήρε κεφάλι, οι κρουνοί της ρευστότητας κλείνουν διαρκώς, τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. αναβάλλονται για το 2012, ενώ ξένα κεφάλαια δεν έρχονται έως ότου ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο βιωσιμότητας της χώρας. Ταυτόχρονα η κατανάλωση των νοικοκυριών δεν φαίνεται να ανακάμπτει, ενώ το κράτος συνεχίζει την «πίεση» πληρωμών. Οσο για το εξωτερικό μέτωπο, ο κίνδυνος χαμηλών πτήσεων ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη μειώνει τις ελπίδες για ανάταση μέσω του τουρισμού και των εξαγωγών.

Αθλητισμός

 • Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ EURO 2012 «Η εικόνα στα παιχνίδια θα μετρήσει»
  «Το ποδόσφαιρο, δεν χρειαζόταν να με καλέσουν στο Κίεβο για να το ευγνωμονώ. Το κάνω κάθε μέρα της ζωής μου, απ' το πρωί που σηκώνομαι ώς τη νύχτα που πέφτω για ύπνο. Αυτός ο σεβασμός που παίρνεις. Ανεκτίμητο».
 • ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ. Η ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ Το μετέωρο βήμα της Ν. Φιλαδέλφειας
  Η μακέτα του γηπέδου (του αρχιτέκτονα Νίκου Στρατηγέα) όπως είχε σχεδιαστεί το 2003 και είχε ψηφιστεί με το νόμο 3207 που έδινε στην ΑΕΚ οικοδομική άδεια και περιβαλλοντικούς όρους. 1Αυγούστου 2011. Στο δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, αντικείμενο συζήτησης σε σύσκεψη όλων των άμεσα ενδιαφερόμενων φορέων είναι η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ δήμου, ερασιτεχνικής και ΠΑΕ ΑΕΚ, για την ανέγερση γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Επιστήμη & Τεχνολογία

 • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ανακαλύψτε τις ανακαλύψεις
  Οι παραστάσεις του μουσικού-φυσικού Μαρκ Λιούνεϊ είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του Φεστιβάλ. Ενας τομέας (και μήπως είναι ο μόνος...) που το επίπεδό του στη χώρα μας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το καλύτερο δυνατό, είναι αυτός της διασποράς της επιστήμης και της τεχνολογίας.
 • ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ Νέες περιοχές στο δίκτυο Natura 2000
  ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ Ο ευρωπαίος επίτροπος Γιάνεζ Πότοτσνικ (αριστερά) επισκέπτεται το πάρκο Μοράβκα στη Δημοκρατία της Τσεχίας, μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος της χώρας, Τόμας Σαλούπα. Η βιοποικιλότητα -ο περιορισμένος πόρος που συνιστά την ποικιλία ζωής στη Γη- διέρχεται κρίση. Σημειώνεται απώλεια ειδών με άνευ προηγουμένου ρυθμό συνεπεία των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, με μη αναστρέψιμες επιπτώσεις για το μέλλον μας.

Media

Ελλάδα

 • Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Λιγότερο πετρέλαιο, περισσότερα ξύλα
  Ελάχιστα πρέπει να είναι πια τα σβηστά τζάκια σε όλη την Ελλάδα.
 • ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ Και φτωχοί και μόνοι
  Αβοήθητοι στη δίνη της κρίσης άνεργοι, άστεγοι και ανάπηροι. Οι δήμοι σηκώνουν τα χέρια, πρωτοβουλίες από ομάδες πολιτών.

Διεθνή

 • ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Εξέγερση πάντα την Κυριακή
  Οι εξεγερμένοι Σύριοι κατάλαβαν ότι με αποσπασματικές, παρά τη μαζικότητά τους, διαδηλώσεις η κυβέρνηση δεν ανατρέπεται και αποφάσισαν να αναβαθμίσουν τον αγώνα τους διά του συντονισμού. Σήμερα, πρώτη μέρα της εργάσιμης εβδομάδας, κατελήφθησαν εργασιακοί χώροι, έκλεισαν σχολεία, σχολές και καταστήματα. Πάγωσαν συγκοινωνίες και δημόσιος τομέας από τις απεργίες ενάντια στην κυβέρνηση Ασαντ
 • Πολιτικές χούντες
  ΛΗΔΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Χάρη στα παιχνίδια με τους εκβιασμούς για χρεοκοπία και το φόβο του χάους, δύο πρώην τραπεζίτες, ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Μάριο Μόντι, ανέλαβαν πρόσφατα την εξουσία σε Αθήνα και Ρώμη. Δεν πρόκειται για απολιτικούς τεχνοκράτες, αλλά για ανθρώπους της δεξιάς, μέλη της Τριμερούς Επιτροπής, γνωστής για τις καταγγελίες της περί υπερβολικής δημοκρατίας στις δυτικές κοινωνίες.

Τέχνες & Πολιτισμός

 • Γκρίζα Λάμψη
  Μουσική και θέατρο στην πόλη προτείνει ο δήμος Αθηναίων, που καλεί τα παιδιά να στολίσουν τα δέντρα της πλατείας Συντάγματος με τενεκεδένια κουτιά, στο πνεύμα της ανακύκλωσης.
 • «Ορέστειας» παρωδία
  «ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ!... Oresteia the next genera-tion». Αυτός είναι ο τίτλος μιας απολαυστικής παράστασης που αποτελεί τη σουρεαλιστική παρωδία της «Ορέστειας» και παίζεται στην «Αθηναΐδα», σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, χορογραφία Φωκά Ευαγγελινού, σκηνικό Μανόλη Παντελιδάκη και μουσική διεύθυνση Αρη Βλάχου.