Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡ

Στον Γιώργο το θέμα Πάγκαλου

Να κλείσει άρον-άρον το θέμα με τον αντιπρόεδρό της Θ. Πάγκαλο, επιχείρησε χθες η κυβέρνηση μια μέρα μετά το άδειασμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που είχε δηλώσει ότι οι απόψεις του χαρακτηρίζουν τον ίδιο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέστρεψε χθες από το Κατάρ, όπου είχε πάει με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη και συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας και άλλους Καταριανούς αξιωματούχους. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι το ταξίδι έγινε για να αναθερμανθούν τα επενδυτικά σχέδια της αραβικής χώρας στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Είναι γνωστό το ενδιαφέρον του Κατάρ για το Ελληνικό, ενώ μεταξύ των δύο χωρών έχει υπογράφει και μνημόνιο συνεργασίας.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι στο ταξίδι δεν ήταν ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης. Αργά χθές βράδυ ο Χ. Παμπούκης συνέφαγε με τους Πάγκαλο - Κουβέλη. Στο γεύμα μίλησαν για τα αποτελέσματα της επίσκεψης και τέθηκε στον αντιπρόεδρο το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του. Κυβερνητικές πηγές, χθες, έλεγαν ότι θα μεταβεί και ο Χ. Παμπούκης το προσεχές διάστημα στο Κατάρ, προδιαθέτοντας για «κάποιο αποτέλεσμα».

Οσον αφορά το θέμα του κ. Πάγκαλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής χθες κάνοντας στροφή, προφανώς έπειτα από εντολή του Μαξίμου, δήλωσε ότι ο κ. Πάγκαλος ως αντιπρόεδρος κάνει εξαιρετική δουλειά και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαντά συνεχώς σε ερωτήσεις για τον κ. Πάγκαλο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα Πάγκαλου θα το κλείσει οριστικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που προτίθεται να συζητήσει μαζί του όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι οι δυο τους δεν επικοινώνησαν ακόμα, αλλά αυτό δεν αποκλείεται να γίνει σήμερα επ' αφορμή και της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Χθες, πάντως, οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν με χαρακτηριστικότερη τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χ. Πρωτόπαπα ότι είναι τεράστιο λάθος η κυβέρνηση να εκπορεύει μια λογική διχασμού στην κοινωνία, σε μια περίοδο «που πρέπει να ενώνουμε και όχι να χωρίζουμε».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
WikiLeaks
«Είπε ωμά: Η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα...»
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ερευνα τέλος για Cosmote - «Γερμανός»
Προσωπικά δεδομένα
Δωδεκάμηνο φακέλωμα για τηλεφωνία και Ιντερνετ
Υπουργείο Εργασίας
Νέα παραίτηση γραμματέα για τα κονδύλια
Κυβέρνηση
Στον Γιώργο το θέμα Πάγκαλου
ΚΚΕ
Απαντήσεις ζητεί η Παπαρήγα για τις συνομιλίες με Τουρκία
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Κλείνουν τα παράθυρα για μη εξαγορά θητείας
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στήριξη Παπούλια στον Παπανδρέου
ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση «ανακωχής» στον ΣΥΡΙΖΑ
Υπουργείο Εσωτερικών
Κυβερνητικό πάρκο Ελληνικού
Νέα Δημοκρατία
Η «σκιώδης» φανέρωσε γκρίνια στη Ν.Δ.
Εξεταστική για την οικονομία
Δέχονται διερεύνηση και της Goldman Sachs
Διμερείς σχέσεις
Κοινό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας - Ισραήλ
Δημοκρατική Συμμαχία
Ντόρα κατά υπουργών της Ν.Δ.
Προσχώρησε και ο Κοντογιάννης
Κυπριακό
Μέρκελ: Ευθύνες στην Τουρκία
Υπόθεση Siemens
SIEMENS: Συν 15.000 σελίδες στο παρά πέντε
Άλλες ειδήσεις
Συνάντηση διπλωματών ΗΠΑ - Ελλάδας - ΠΓΔΜ για την ονομασία